Jaunā māmiņa Kristīna Ansteda pievienojas tām slavenībām, kas uzturā lietojušas savu placentu
Amerikāņu TV personība Kristīna Ansteda pirms nedēļas kļuvusi par māmiņu dēliņam un apliecina, ka savas placentas izlietošana uztura bagātinātāja formā viņai ļoti palīdzējusi. Slavenību aprindās šī metode kļūst aizvien iecienītāka.
Aizvadītajā nedēļas nogalē realitātes šova zvaigzne Kristīna Ansteda savā “Instagram” stāstu sadaļā atrādījusi pudelīti, kas piepildīta pelēkām ar placentu pildītām kapsulām.
“Pirmo reizi pamēģināju un domāju, ka šīs placentas kapsulas patiešām strādā,” viņa pierakstījusi pie fotogrāfijas, kur fonā redzams arī jaundzimušais dēliņš Hadsons Londons, kurš saldi aizmidzis grozā.
Kā īsti tās “strādā”, Ansteda nav detalizētāk paskaidrojusi. Taču ir virkne slavenu jauno māmiņu, kas ir vienās domās ar Kristīnu Anstedu.
Hilarija Dafa, Krisija Tīgena, Kima Kardašjana-Vesta, Ketrīna Hīgla, Alīsija Silverstone un Džanuarija Džounsa. Visas šis slavenās sievietes pēc dzemdībām izvēlējušās savu placentu saglabāt un izlietot to uzturā. Viņas to pārstrādājušas kapsulās, pagatavojušas smūtijā vai kādā citā veidā (pievienojušas meksikāņu ēdienam tako, miksējušas ar alkoholu vai trifelēm – tās ir tikai dažas no citu jauno māmiņu metodēm, kā “apēst” pašām savu placentu.)
Tu vari, bet vai vajadzētu?
“Placenta (latīņu: placenta — ‘plācenis’) ir orgāns, kas mātes organismā savieno embriju ar dzemdes sienu. Placenta ar asiņu palīdzību embriju nodrošina ar barības vielām un gāzu apmaiņu, kā arī aizvada no tā prom tam nevēlamās vielas,” paskaidrots interneta enciklopēdijā “Vikipēdija”.
Placentas apēšana pēc mazuļa laišanas pasaulē aizvadītajos gados ir kļuvusi par modes lietu, daļai sieviešu uzskatot, ka placentas ēšana pasargās viņas no pēcdzemdību depresijas, mazinās sāpes, dos papildu enerģijas lādiņu, veicinās piena rašanos, uzlabos ādas elastību, stiprinās pieķeršanos bērnam un palielinās dzelzs līmeni asinīs.
Placentas ēšanas atbalstītāji atsaucas uz dzīvnieku pasauli, jo mātītes pēc mazuļu nākšanas pasaulē apēd placentu, mudinot līdzīgi rīkoties arī sievietes. Placenta tiek ēsta jēlā formā, pagatavota vai izkaltēta, sasmalcināta un ielikta kapsulās.
Amerikas Akušieru un ginekologu koledžas speciālistiem nav viedokļa par placentas apēšanas pozitīvo ietekmi uz sievietes un bērna veselību. “Nav zinātnisku pierādījumu, kas to apliecinātu,” laikrakstam “USA Today” norādījusi sabiedrisko attiecību vadītāja Megana Kristīna.
Savukārt ASV Slimību kontroles un novēršanas centru pārstāvji vērsuši uzmanību uz to, ka placentas apēšana var būt bīstama jaundzimušajiem. Oregonas štatā 2016. gadā reģistrēts gadījums, kad māte inficētu placentu izlietojusi kapsulu veidā un bērns ieguvis B grupas streptokoku.
Speciālisti arī norādījuši, ka nav pietiekami daudz zinātnisku pierādījumu tam, ka placentas apēšana pēc dzemdībām sniedz cerētos labumus, un iesaka jaunajām māmiņām tomēr no šī soļa atturēties. Galvenokārt tāpēc, ka pārstrādājot placentu kapsulu produktā, nav iespējams atbrīvoties no kaitīgiem patogēniem, tādiem kā salmonella, kas rada bērnam saslimšanas risku, infekciju saņemot ar mātes pienu.
TV šova “Christina on the Coast” zvaizgne Kristīna Ansteda (36) un viņas vīrs TV personība Ānts Ansteds (40) dēlu Hadsonu Londonu pasaulē sagaidīja septembra pirmajā nedēļā un jau ir padalījušies ar jaundzimušā fotogrāfiju sociālajos tīklos. Puisēnam klājas labi.
Anstedai ir arī deviņus gadus veca meita Teilore un trīs gadus vecs dēls Breidens. Abi vecākie bērni nākuši pasaulē viņas iepriekšējā laulībā ar šova “Flip or Flop” kolēģi Tareku El Mussu. Arī Āntam Anstedam ir meita un dēls, kas nākuši pasaulē viņa pirmajā laulībā.