foto: AFP/Scanpix
Mollīgā modele Tesa Holideja piedalās modes skatē. Viņas kleitu rotā uzraksts “paraugizmērs”
Tesa Holideja Ņujorkas modes nedēļas skatē.
Slavenības
2019. gada 14. septembris, 07:20

Mollīgā modele Tesa Holideja piedalās modes skatē. Viņas kleitu rotā uzraksts “paraugizmērs”

Jauns.lv

Mollīgā Tesa Holideja (34) neslīgst kompleksos par savām kuplajām formām. Viņa lepojas ar augstu pašnovērtējumu un iesaka to darīt arī citām. Nupat Holideja piedalījusies Ņujorkas modes nedēļas skatē. Viņas tērps komentārus neprasīja.

Tesa Holideja Ņujorkas modes nedēļas skatē

gallery icon

Lielo izmēru modele Tesa Holideja Ņujorkas modes nedēļas skatē uz mēles kāpa baltā kleitā, kuru rotāja uzraksti “paraugizmērs” (“sample size”).

Modes industrijā vārds “paraugizmērs” attiecināms uz standarta ķermeņa proporcijām, kādām modes dizaineri šuj sieviešu drēbes. ASV par standartizmēru pieņemts uzskatīt 0.-4. izmēra apģērbus, Lielbritānijā 4.-8. izmēru. Tas atbilst 30.-34. izmēram pēc Eiropas skalas.

Tesa Holideja bikini

gallery icon

Tesa Holideja nēsā britu 26. izmēra apģērbus (52. izmērs pēc Eiropas izmēru skalas), - informē laikraksts “The Sun”.

Tesas Holidejas vārds šā gada vasarā atkal nonāca ziņu virsrakstos, jo 155 kg smagā modele paziņojusi, ka ir panseksuāla. Panseksuāļus piesaista ne tikai sievietes vai vīrieši, bet arī transpersonas (tie ir cilvēki, kas iekšēji jūtas pērtajā dzimumā, ne tādā, ar kādu nākuši pasaulē) un interseksuāļi (cilvēki ar vīriešu un sieviešu dzimuma pazīmēm). Panseksuāļiem, izvēloties partneri, dzimums vispār nav svarīgs.

Modes skatē Holideja uz mēles koķeti iepozēja skatītājiem. Viņa sašūpoja savu kuplo ķermeni un piepacēla krūtis, raisot skatītāju aplausu vētru.

foto: AFP/Scanpix
Tesa Holideja.

Tesa piedalījās zīmola “Chromat” jaunāko apģērbu skatē. “Vakar es pirmo reizi piedalījos vadošu dizaineru skatē,” sociālajos tīklos vēlāk rakstīja Tesa. “Nevaru iedomāties nevienu citu, kā tikai “Chromat”, ar ko izdzīvot šo pieredzi. Paldies! Jūs ar katru skati maināt modes industriju.”

Lai gan Tesa Holideja var lepoties ar nepilniem diviem miljoniem sava „Instagram” profila sekotāju, nebūt ne visi no tiem ir jūsmojoši pielūdzēji. Daži pat neieredz Tesu un vaino modeli, ka viņa ar savu piemēru tikai nevajadzīgi propagandē aptaukošanos.

"Plus size" modeles Tesas Holidejas dzīves ainiņas

"Plus size" modeles Tesas Holidejas dzīves ainiņas.

gallery icon

Turpretī citi 155 kilogramus smago modeli sauc par „dievieti”. Tiem, kuriem Tesa nepatīkot, šie fani iesaka „izmest miskastē savus novecojušos ieskatus par skaistuma ideālu”.

Tesas Holidejas privātās bildītes

gallery icon

Tesa Holideja cenšas nepievērst uzmanību nejaukajiem izteikumiem par sevi internetā. Jau skolas gados viņa piedzīvojusi daudz pazemojumu par savām auguma aprisēm. Holideja apgalvo, ka ir daudz strādājusi ar sevi, lai spētu iemīlēt ķermeni tādu, kāds viņai ir dots.

Tesa Holideja prezentē savu grāmatu

gallery icon

Viņai tas ir izdevies, un tagad modele no sirds izbauda dzīvi, vairs nenomokot sevi ar kompleksiem. Tesa jau četrus gadus ir laimīgi precējusies ar fotogrāfu Niku Holideju, kura uzvārdu pieņēma pēc kāzām. Ģimenē viņa audzina divus dēlus. Jaunākais dzimis 2016. gadā, viņas laulībā ar Niku Holideju, savukārt pirmo bērnu Tesa laidusi pasaulē 20 gadu vecumā.

Tesa Holideja pastaigā ar vīru un dēlu

gallery icon

„Esmu tāda, kāda esmu. Kāda man jēga pārdzīvot par to, ka esmu resna? Jo es, tāpat kā jebkurš cits cilvēks, varu nomirt rītdien. Un ko tad – mirstot nožēlot, ka neesmu ņēmusi no dzīves visu, ko tā sniedz, jo neieredzēju savu augumu? Tas ir vislielākais absurds!” – tā reiz modele atbildējusi tiem, kas neskopojas ar kritiku par viņas figūru.