foto: Pauls Zvirbulis
Noslēgusies mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA otrā nedēļas nogale: Maiskis, Milošs, Peretjatko, Apls, Pļetņovs un Krievijas Nacionālais orķestris
Mūzika
2019. gada 19. augusts, 17:08

Noslēgusies mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA otrā nedēļas nogale: Maiskis, Milošs, Peretjatko, Apls, Pļetņovs un Krievijas Nacionālais orķestris

Karlīna Timofejeva

Vakar, 19. augustā, ar baritona Benjamina Apla un pianista Saimona Lepera kamermūzikas koncertu, kā arī Krievijas Nacionālā orķestra, čellista Mišas Maiska un diriģenta Mihaila Pļetņova koncertiem noslēdzās mūzikas festivāla RĪGA JŪRMALA otrā nedēļas nogale.

“Dzintaru koncertzāle ir lieliska vieta vasaras koncertiem. Koncertā bija brīnišķīga, ļoti iejūtīga un apbrīnojami uzmanīga, izprotoša publika. Šī vieta jau vēsturiski spējusi piesaistīt augstas raudzes mūziķu viesošanos, un man ir liels prieks par to, ka Dzintaru koncertzāle – līdz ar šo festivālu – atkal kļūst par mākslinieciski augstvērtīgu koncertu norises vietu,” par saviem iespaidiem pēc koncerta dalījās Krievijas Nacionālā orķestra diriģents Mihails Pļetņovs.

Mišas Maiska un Krievijas Nacionālā orķestra koncerts Jūrmalā

2019. gada 18. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, festivāla "Rīga Jūrmala" ietvaros uzstājās pasaulslavenais čellists Miša Maiskis un Krievijas Nacionālais orķestris.

gallery icon
154

“Šīs nedēļas nogales koncerti kārtējo reizi apstiprināja, ka Rīgai ir pamatotas tiesības atrasties pasaules kultūras kartē, sniedzot iespēju apmeklēt un dzirdēt augstvērtīgus skaņdarbus izcilu mūziķu izpildījumā,” atzīmē festivāla atbalstītāja un oficiālā dzērienu partnera “Amber Beverage Group” pārstāvis Pāvels Fiļipovs. ”Katrs no festivāla viesiem uz pāris stundām varēja nonākt maģiskuma pilnā pasaulē, izbaudot gan pasaules līmeņa koncertus, gan neformālā gaisotnē baudot labākos pašmāju dzērienus kopā ar citiem kultūras cienītājiem. Tiem, kas vēl nav paspējuši apmeklēt šo festivālu, iesaku pasteigties un izpētīt nākamo nedēļu koncertus, jo biļetes uz tiem tiešām atlikušas pavisam nedaudz,” aicina Pāvels Fiļipovs.

Krievijas Nacionālā orķestra un čellista Mišas Maiska koncerts

gallery icon
57

Dienas koncerta apmeklētājus sajūsmināja vācu baritona Benjamina Apla un pianista Saimona Lepera sniegums – īpaša kamermūzikas programma „Mājas”. Apls Latvijā muzicēja pirmo reizi. Viņu dēvē par “Lieder” žanra izcilāko pārstāvi jaunās paaudzes mākslinieku vidū. „Sen neesmu piedzīvojusi šādas ovācijas pēc kamermūzikas koncerta. Programma – neparasta pēc dramaturģijas, saturiskām paralēlēm, smalks darbu lasījums ar filigrānām balss nokrāsu gaismēnām, stila perfekciju, cieņu pret materiālu un, protams – iedvesma un lidojums. Tā ir meistarība,” par Alpa sniegumu Jūrmalā raksta tulkotāja un mūzikas apskatniece Olga Pētersone.

Baritona Benjamina Apla un pianista Saimona Lepera koncerts

gallery icon
30

Viesi ierodas uz čellista Mišas Maiska un viņa meitas Lilijas koncertu Dzintaros

gallery icon
288

Soprāna Olgas Peretjatko solokoncerts Dzintaru koncertzālē

gallery icon
138