foto: Mārtiņš Ziders
Apprecējies aktieru pāris Ieva Florence un Oskars Vīksne
Ieva un Oskars ir pāris jau sešus gadus.
Slavenības
2019. gada 11. augusts, 11:50

Apprecējies aktieru pāris Ieva Florence un Oskars Vīksne

Jauns.lv

Sestdien, 9. augustā, apprecējies aktieru pāris Ieva Florence un Oskars Vīksne.

Sociālās saziņas tīklā "Instagram" Florence ievietojusi foto, kurā redzams jaunais pāris, bildi parakstījusi: "Blessed. 09.08.2019.❤️".

Un saņēmusi jau daudz apsveikumus, arī no sabiedrībā zināmiem ļaudīm - komentāros ar laba vēlējumiem padalījušies aktieri Rihards Lepers, Liene Sebre, dziedātājs Mārtiņš Ruskis, mākslinieks Artūrs Bērziņš, uzņēmēja Linda Mūrniece un citi.

Tāpat kāzu un dzīvesstila medijs Ligavam.lv ievietojis "Instagram" foto no abu aktieru īpašās dienas.

Ieva un Oskars, kuri saderinājās pērn Sardīnijā, ir pāris jau sešus gadus. Šogad februārī sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" skatuves māksliniece neslēpa, ka līdz pat precībām noliegusi sev spontānus pirkumus, jo cītīgi krāj naudu kāzām, lai šo nozīmīgo notikumu, kas nav „lēts prieks”, varētu saorganizēt godam.

Jau toreiz viņa stāstīja, ka kāzas būs "savdabīgas" un svinības iecerētas divās daļās: „Viena daļa būs tradicionālā, bet otra... Tā kā liela daļa viesu būs kolēģi, kuri paši bieži strādā kāzās par vadītājiem, tad otra daļa būs kā izrāde. Tas būs vesels projekts, jo gribas ko jaunu, vēlamies paeksperimentēt. Vedēji būs mūsu draugi, taču kāzu vadītāji – pat vairāki, jo uzskatām, ka kāzas ir svētki ne tikai mums, bet visiem. Un tiem, kas vēlas tajos iesaistīties, mēs šo iespēju dodam. Savukārt pirmā daļa būs kā akmenī kalta – laulāsimies baznīcā. Mēs ticam tradīcijām un gribam tās turpināt un ievērot. Mums ir ļoti tuvu tas, kā laulājās mūsu vecāki, mūsu vecvecāki. Turklāt mūsu vecvecāki ar savu kopdzīves ilgmūžību mums ir kā paraugs. Vēlamies viņiem līdzināties.”

Apzinās, ka 1+1 kādreiz var būt trīs

Ieva ar Oskaru apmeklēja arī pirmslaulību mācības. „Tas ir svēti un neaizskarami. Un es to ieteiktu pilnīgi visiem jaunajiem pāriem. Kāpēc? Piemēram, mēs ar Oskaru ikdienā esam aizņemti savos darbos un reti kad mājās esam kopā. Bet šīs mācības mums abiem ir kas kopējs un vienots, tās mūs norūda kopdzīvei, ieliek pamatus. Šīs iesvētības ir ļoti maģisks process,” atklāti noteica Ieva, izstāstot mācībās iegūtās atziņas: „Jau pirms tam domāju, ka katram no mums ir savs, kam ticam. Katram ir savs Dievs. Bet tagad apzinos, ka tad, kad cilvēki nolemj dzīves ceļu iet kopā, viņiem tas jādara zem viena Dieva svētības. Un es gribu, lai mums ar Oskaru ir šis viens Dievs. Tas mums un, domāju, visiem, kas uzsāk kopīgu dzīvi, ir svarīgi – ticēt vienam. Un šajās iesvētībās mums tas tiek ļoti saprotami un vienkārši izstāstīts – kā dzīvot šajā pasaulē, kam ticēt, kā veidot savu attieksmi pret sevi, pret otru, pret apkārtējo. Un mēs ar Oskaru jūtam, ka šīs iesvētības mums ir ļoti, ļoti daudz ko devušas. Jo mēs jau nezinām, kas ir laulība, kas ir šis viens, kopīgs, nevis katram savs, kas ir šī atbildība,” tā Florence.

Aktrise arī tolaik pastāstīja, kas mainījies kopš brīža, kad Ievas pirkstā ir saderināšanās gredzens. „Attieksme pret sevi, pret otru cilvēku, pret ģimeni kā svētumu. Iestājusies sajūta, ka esmu pārgājusi nākamajā līmenī, ka manī nu ir lielāka atbildība pret visiem – pret darbu, kolēģiem. Apzinos, ka viens plus viens kādreiz var būt trīs, tāpēc iestājusies arī atbildība pret nāciju. Jo ģimene man vienmēr bijusi augstā vietā,” teica Florence, neslēpjot, ka viņa vēlētos bērnus, turklāt vairākus: „Man pašai ir divi brāļi, un atceros, ko mums dzīvē ir devusi mamma, kā viņa mani ir audzinājusi, kādu pieredzi sniegusi... Es viņai visu mūžu esmu pateicībā par to, ka deva man dzīvi. Bet tagad es pati grasos stāties laulībā un, ja dzīve tā iekārtos, kādudien arī kļūt par mammu, dot dzīvību citiem. Tā ir tik svēta sajūta,” atzinās aktrise, neslēpjot saviļņojuma asaras.