foto: Miks Brūvers (Lielā viktorīna)
"Lācēni" rāda Lāčplēša spēku un triumfē Lielās viktorīnas piektajā sezonā
"Lācēni" vairākkārt bijuši tuvu panākumam, bet nu beidzot veiksme viņiem uzsmaidīja līdz galam.
2019. gada 1. augusts, 16:31

"Lācēni" rāda Lāčplēša spēku un triumfē Lielās viktorīnas piektajā sezonā

Karlīna Timofejeva

Jūlija beigās mājīgajās "Beerhouse Nr.1" telpās tika aizvadīts Lielās viktorīnas jau piektās sezonas fināls, kurā šoreiz veiksmīgākie bija erudīcijas spēļu entuziasti no komandas "Lācēni".

Lielā viktorīna ir izklaidējoša erudīcijas viktorīna komandām, kur fināls tika aizvadīts 11 raundos un tika noteikta pati zinošākā un veiksmīgākā komanda pie konkrētām tēmām. Viktorīnas formāts ir veidots tā, lai vienības var pašas ietekmēt spēles gaitu un izvēlēties sev izdevīgākās tēmas un jautājumus pēc to grūtības pakāpes.

Rīkotāji ieviesuši arī dažādas ekstras, lai situācijās, kad nepieciešama palīdzība: var izmantot divas atbildes vai citas papildiespējas, līdz ar to ir mazāk iespēju kļūdīties. Lai uzvarētu, nepieciešamas ne tikai zināšanas, bet arī stratēģija un deva veiksmes.

"Lācēni" rāda Lāčplēša spēku un triumfē Lielās viktorīnas piektajā sezonā

Jūlija beigās mājīgajās "Beerhouse Nr.1" telpās tika aizvadīts Lielās viktorīnas jau piektās sezonas fināls, kurā veiksmīgākie bija erudīcijas spēļu entuziasti ...

gallery icon

Finālā piedalījās 16 labākās komandas - astoņas sekmīgākās no regulārās sezonas un vēl astoņi veiksminieki no divām pusfināla cīņām.

Regulāro sezonu kā labākā komanda noslēdza Viktora Insberga pārstāvētā “Mordanga”, finālā gan viņiem sāpīgās “koka medaļas”.

Finālspēlē pirmo reizi uzvarēja komanda “Lācēni”, kuri regulārajā sezonā bija trešā rezultatīvākā vienība, bet vairākos iepriekšējos finālos ieguva sudraba medaļas. Izšķirošajā viktorīnā viņi startēja bez savas kapteines, un, komanda jokojot min, varbūt arī tas viņiem nesis veiksmi. Galvenajā balvā "Lācēni" ieguva dāvanu karti 400 eiro vērtībā no Lielās viktorīnas lieldrauga "IMPRO".

foto: Miks Brūvers (Lielā viktorīna)
"Lācēni" vairākkārt bijuši tuvu panākumam, bet nu beidzot veiksme viņiem uzsmaidīja līdz galam.

Godalgoto otro vietu izcīnīja komanda "Vīngliemezis", kuri sezonu sāka ļoti pārliecinoši un stabili, bet pēc tam vairākas neveiksmes un vieta finālā tika izcīnīta vien caur pusfinālu. Trešajā vietā ierindojās vienība “Džokers un pieci dūži”, ar erudītu sabiedrībā labi pazīstamajiem Ēvaldu Krievu un Andri Sprici sastāvā.

Finālā komandām bija iespēja aizvadīt papildraundu - atminēt organizatoru sastādītu krustvārdu mīklu.

Tēmas tika piedāvātas visdažādākās – sākot no alternatīvo grupu solistiem un beidzot ar zinātniekiem.
Dienu pēc fināla norisinājās tā sauktais “Naģeždas kauss”, kurā varēja piedalīties 16 komandas, kas nestartēja (neiekļuva) finālā. Tajā pārliecinošu uzvaru izcīnīja sporta erudīta Ginta Rasas pārstāvēta komanda "Fireball", kas pavisam nesen izcīnīja arī kārtējo regulārā čempionāta uzvarētāju titulu Sporta viktorīnā.

Pielikumā daži jautājumi, uz kuriem finālā komandām vajadzēja atbildēt viktorīnas gaitā:

1.    Latvijā pazīstamais itālis Roberto Meloni bieži publiski un intervijās atzīmē savu dzimto Itālijas reģionu. Nosauciet to!

2.    Par 1969. gada pārliecinoši ienesīgāko filmu kļuva kāds vesterns. Roberts Redfords filmā atveidoja Hariju Longabovu, kura iesauka bija Sandenss Kids (Sundance Kid). Nosauciet Pola Ņūmena atveidoto galveno varoni!

3.    Kas saistībā ar vīnu ir franču valodas termins “sabrage”?

4.    Tēma – “Atbilde sākas ar O, I vai K”!

foto: Lielā viktorīna
Kas atrodas aiz šī taisnstūra?


5.    Padomju 1966. gada filmas “Aladina burvju lampa” viena no slavenākajām frāzēm apliecina, ka kādā pilsētā viss ir mierīgi. Nosauciet pilsētu!

6.    Pirmais "Brain Games" veikals tika atvērts 2007. gadā. Kā tas saucās?

Paldies komandām par sezonu un tiekamies jau jaunajā sezonā 26./27./28./29. augustā.

Jaunās komandas var pieteikties rakstot uz info@viktorina.lv vai facebook.com/lielaviktorina