foto: Juris Rozenbergs
Drauga nodevība un divi gadi sāpju - Ainars Mielavs pēc depresijas atgūstas baznīcā
Mielavs labdarības koncertā.
Slavenības
2019. gada 24. jūnijs, 07:10

Drauga nodevība un divi gadi sāpju - Ainars Mielavs pēc depresijas atgūstas baznīcā

Ligita Eglīte, Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Mūziķis un dziesmu autors Ainars Mielavs (58) šomēnes ar izjustu un emocionālu dziedājumu priecēja Vasarsvētku Citādā dievkalpojuma apmeklētājus Torņakalna baznīcā.

Skatuves mākslinieks, kurš aizvadītā gada izskaņā publiski paziņoja, ka ir ticis pāri smagam un mokošam dzīves posmam gandrīz divu gadu garumā, kad cietis no depresijas, beidzot jūtas labi un ir atguvis dzīvesprieku. Uz tradicionālo Rīgas Lutera draudzes Vasarsvētku labdarības koncertu Ainars Mielavs ieradās smaidošs, starojošs un priecīgs, novērojis žurnāls "Kas Jauns".

Labdarības koncerts un dievkalpojums Torņakalnā

2019. gada 9. jūnijā Torņakalna baznīcā notika labdaribas koncerts/citādais dievkalpojums "Suns nāks līdzi".

gallery icon

Izrādās, depresija Ainaru Mielavu piemeklējusi 2017. gada pavasarī, neilgi pēc tam, kad viņa ilggadējais kolēģis, grupu "Jauns Mēness" un "Mielavs un pārcēlāji" biedrs un draugs arī dzīvē – Gints Sola – pēkšņi un bez sīkākiem paskaidrojumiem atteicies no turpmākas sadarbības un ar vēstulīti e-pastā, kas Ainaram bijis jo sevišķi aizskaroši, paziņojis, ka turpmāk darbosies viens. Pāris nedēļu pēc šīs vēsts Mielavu piemeklējuši depresijai raksturīgie simptomi, un mūziķim nācies meklēt speciālistu palīdzību.

Intervijā ar mūzikas žurnālistu Jāni Žildi portālā TVNET Ainars Mielavs pirms pāris mēnešiem atklāti atzina: „Kamēr tiku pie tādām zālēm, kuras man reāli sāka palīdzēt, pagāja gads. Tas bija šausmīgākais gads manā dzīvē, un saku paldies Dievam, ka šo sarežģīto laika posmu vispār nodzīvoju, nenodzēros, turpināju pildīt savus pienākumus ģimenē, apgādāt to, rūpēties par bērniem, bet tas prasīja no manis milzīgu piepūli.” Pēc mūziķa stāstītā noprotams, ka gada garumā viņš apmeklējis vairākus psihiatrus, līdz nonācis pie medikamentiem, kas „viņu izcēluši” no mokošā stāvokļa.

„Kopš tā laika ir noticis krass pavērsiens, un es savā dzīvē izbaudu labāko laiku,” pavēstīja Ainars. Tagad mūziķis atzīst, ka kopš savas atzīšanās par izciesto depresiju saņēmis palīdzības lūgumu no vairākiem cilvēkiem, kas cieš no šīs garīgās slimības, un dalījies ar sava ārsta kontaktiem. „Uzskatu, ka šādā veidā esmu jau pietiekami daudziem palīdzējis,” domā skatuves mākslinieks, kurš kopā ar citiem populāriem mūziķiem Torņakalna baznīcas labdarības koncertā palīdzēja vākt ziedojumus servisa suņu biedrībai "Teodors", kas ar īpaši apmācītiem suņiem ikdienā palīdz cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

foto: Juris Rozenbergs
Ainars Mielavs, priecīgs un smaidīgs, ar kolēģiem fotografējoties pie dievnama.