Agnese Rakovska un Gustavs Terzens trenējas boksā! FOTO
Gustavs Terzens un Agnese Rakovska trenējas boksā.
Slavenības
2016. gada 3. janvārī, 10:40

Agnese Rakovska un Gustavs Terzens trenējas boksā! FOTO

Jauns.lv

Pasaulē jau vairākus gadus boksējas supermodeles un aktrises, nu arī Latvijā daudzas slavenības sāk meklēt boksa klubus, kur ringā izvicināt dūres. Augumā trauslā, bet izturīgā dziedātāja Agnese Rakovska un vīrišķīgais TV un radio cilvēks Gustavs Terzens atklāj savus ieguvumus, trenējoties šo cīņu sporta veidu.

Agnese Rakovska un Gustavs Terzens trenējas boksā!...

Rakovskai bokss ceļ pašapziņu

Vērojot treniņa gaitu, šķiet, ka dziedātāja Agnese Rakovska sporto ik dienas - iesildīšanās laikā no viņas lūpām nenozūd smaids. Lēciens ar lecamauklu teju desmit minūtes Agnesei ir nieks, piepumpēšanās un pievilkšanās padodas bez piepūles.

Izrādās, boksa treniņš dziedātājai sniedz neticamu sparu un enerģijas pieplūdumu. „Boksējos, jo man tas patīk, taču nenoliedzu nevienu sporta veidu, jo katram cilvēkam ir jāatrod savs. Klubā trenējas daudz profesionālu sportistu, un es redzu, cik daudz darba ir jāiegulda, lai sasniegtu mērķi,” atklāj mūziķe.

Tagad, kad apritējis gads, kopš Agnese trenējas boksā rezultāti ir manāmi. „Par sportisko figūru saņemu komplimentus no vīriešiem. Protams, tas ir patīkami. Labus vārdus esmu dzirdējusi gan sporta zālē, gan pasākumos. Un pēc tiem v man ir vēl spēcīgāka motivācija – uzreiz domāju, kad būs nākamais treniņš,” priecājas dziedātāja.

Agnese uzsver, ka boksā gūtā izturība un labā pašsajūta ietekmē arī viņas skatuves gaitas un pašpārliecību. „Esmu pārliecināta, ka tagad izskatos labāk, un noteikti arī jūtos labāk nekā agrāk. Varu atļauties vilkt, piemēram, īsus svārkus, jo kājas ir kļuvušas formīgākas. Uz skatuves esmu enerģijas pilna un tik ātri nepagurstu.”

Viņasprāt, tas ir mīts, ka sievietes, nodarbojoties ar boksu, pēc kāda laika sāk izskatīties pēc vīriešiem. „Tas, iespējams, var notikt citā kategorijā, kad sportistes muskuļu masas palielināšanai sāk lietot uztura bagātinātājus. Mans pašmērķis nav izskatīties pēc kingkonga un kauties ar puišiem. Es to nedarīšu,” teic Agnese Rakovska.

Boksa treniņos dziedātāja Agnese Rakovska sevi nesaudzē.
Boksa treniņos dziedātāja Agnese Rakovska sevi nesaudzē.

Terzens boksējoties sadedzina kalorijas

Gustavs Terzens ar sportiskām aktivitātēm nodarbojas jau sen, bet viņa sirdslieta vienmēr bijusi bokss, kurā regulāri viņš trenējas jau vairāk nekā trīs gadus.

„Negrasos kļūt par profesionālu atlētu,” saka Gustavs. Viņš sporta zāli apmeklē vismaz trīs reizes nedēļā. Gustavs Terzens atklāj, ka, pateicoties lielajai fiziskai slodzei, var atļauties ēst, ko vēlas: „Visas uzņemtās liekās kalorijas atstāju treniņā. Ar īpaša uztura ievērošanu man noteikti nav jādomā’.”

Lai fiziskā slodze būtu daudzveidīgāka, Terzens regulāri dodas paskriet svaigā gaisā, un skrien diezgan lielus attālumus – vismaz 12 kilometrus. Liels gandarījums Terzenam ir par to, ka viņam ne tikai izdevies atrast piemērotu sporta zāli tuvu dzīvesvietai, bet arī sanācis tikt pie laba trenera un drauga – pazīstamā boksera un boksa studijas īpašnieka Arņa Ritenieka. „Tagad varu teikt, ka pēc divarpus gadiem, kopš trenējos pie Arņa, viņš man kļuvis par labu draugu. Varam parunāties kā čomi. Es varu papīkstēt, pačīkstēt, kas man sāp, ko es nevaru... Viņš noklausās un liek darīt divreiz vairāk,” par treneri labus vārdus teic Gustavs.

Drošības nolūkos Gustavs uz ikvienu boksa treniņu ierodas speciālā ekipējumā, lai pasargātu sevi no riska iegūt traumas.
Drošības nolūkos Gustavs uz ikvienu boksa treniņu ierodas speciālā ekipējumā, lai pasargātu sevi no riska iegūt traumas.

Dziedātāja Agnese Rakovska trenējas boksā

Dziedātāja Agnese Rakovska jau gadu trenējas Boksa klubā „Sidney 2000”.

Gustavs Terzens boksa treniņus apmeklē jau trīs gadus.

TV un radio personība Gustavs Terzens trenējas boksā

Gustavs Terzens boksa treniņus apmeklē jau trīs gadus.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders, Rojs Maizītis