Mūzika
2019. gada 12. jūnijs, 10:45

Lieli svētki "Singapūras satīna" faniem - repa supergrupa laiž klajā savu otro albumu

Jauns.lv

Latvijas repa supergrupa "Singapūras satīns" fanu vērtēšanai nodevusi savu ilgi gaidīto otro studijas albumu - “Singapūras satīns 2: Ne jau atkal".

“Mēs pie šī esam intensīvi strādājuši pēdējo pusgadu, sākot no radošajām izbraucienu sesijām Kamčatkas pirtīs līdz virtuozām performancēm Rīgas apšaubāmākajos naktslokālos. Mēs zinājām, ka mūsu pirmais albums “Iespēja Viena” uzstādīja ļoti augstu latiņu un mūsu otrais lielais studijas projekts nedrīkstēja no tā atpalikt," norāda grupa.

"Mēs arī zinām, ka sabiedrībā ir tāds vispārpieņemts novērojums, ka ‘otrās daļas jau nav tik labas, cik pirmās’, bet mums pašiem šķiet, ka šis ir viens no tiem retajiem gadījumiem, kad otrā daļa ir pat labāka par pirmo. Šis albums ir kā filmas “Shrek 2” vai “The Dark Knight”. Par triloģiju gan vēl pāragri spriest, jo leiblam jāskatās šī albuma panākumi, bet viss ir ie-spējams,” par albumu vēsta mākslinieki.

Grupas ilggadējais zviedru izcelsmes menedžeris Olafs saka, ka “šajā albumā var just, ka puiši ir nedaudz nobrieduši un atraduši balansu starp savu plānprātīgo uzdzīvi, veiksmīgo privāto dzīvi un apskaužamo reālo dzīvi. Domāju, ka pilnīgi jebkurš klausītājs tajā atradīs kaut ko priekš sevis, neatkarīgi no savas seksuālās orientācijas, reliģiskās piederības vai politiskās pārliecības".

"Jaunajā albumā ir dziesmas, ko atskaņot pa radio un saviesīgos pasākumos, piemēram, “Piededzini” un “Ofiss”, kā arī visaugstākās raudzes meistardarbi, kurus spēs novērtēt vien cilvēki ar IQ 2000 un piecām muzikālajām izglītībām - “Es nesaprotu dziwi”, “Burlaku bars” u.c. Ceram, ka mūsu lolojumi patiks gan jauniem faniem, gan tiem faniem, kas bija kopā ar mums pirms trīs gadiem, kad vēl tikai slidinājāmies ar Sierrari pie Skanstes virsotnēm," tā Olafs.

Pie albuma vāciņa strādājis Latvijas kinomīļu aprindās slavu iekarojušais mākslinieks Harijs Grundmanis, kurš pazīstams ar saviem Holivudas filmu plakātu pārveidojumiem. Jāpiebilst, ka šis vāciņš ir viņa oriģināldarbs bez šablona, puiši vienkārši aizgāja iepozēt un izskatīties pēc sevis.

Albums sastāv no 17 dziesmām un četriem skitiem. Mākslinieki arī uzsver, ka “15 no 17 dziesmām ir pilnīgi nedzirdētas un jaunas: "Albumā iekļauti arī mūsu iepriekš izdotie singli “Pārāk jauna” un “Briseles kāposts”, bet, ja godīgi - mums ir vēl čupiņa ar dziesmām, kas palika aiz strīpas, jo īsti neiederējās albuma konceptā. Varbūt mēs kaut kad izdosim “Slepenos ierakstus”, varbūt mēs tos neizdosim un noslēpsim - mēs nezinām, laiks rādīs!”

Projekts lielākoties ierakstīts slepenā Kamčatkas studijā, kā arī Rīgā bāzetajā studijā “film naked”. Par albuma skaņas apstrādi parūpējies zināmais latviešu producents Sandis Siliņš. Albumā piedalās tādi viesmākslinieki kā Horens Stalbe no “RIGA Reggae”, jaunais un talantīgais reperis Trench Ma-fia Locco, kā arī šarmantā samtainās balss īpašniece Anna Krista Ostrovska. Un visu albumu drīkst noklausīties grupas oficiālajā kanālā "YouTube".