foto: Mārtiņš Ziders
Olimpiskais centrs "Ventspils" komentē Ilonas Balodes skumjo vēstījumu par Ūdrīša nedienām viņu kafejnīcā
Balode un Ūdris gada sākumā "Zelta mikrofona" balvu pasniegšanas ceremonijā. Ikdienā Ūdrim palīdz asistentes.
Slavenības
2019. gada 9. maijs, 14:08

Olimpiskais centrs "Ventspils" komentē Ilonas Balodes skumjo vēstījumu par Ūdrīša nedienām viņu kafejnīcā

Jauns.lv

Olimpiskais centrs "Ventspils" komentējis Ilonas Balodes-Ūdres sašutuma pilno vēstījumu, ka centra kafejnīcā darbiniece nelāgi izturējusies pret viņas vīru Rolandu Balodi-Ūdri, kam lūgts pamest telpas un "nākt ēst vēlāk", lai citiem nebūtu jāvēro "nepatīkams skats".

"Ņemot vērā nesen plaši izskanējušo informāciju par starpgadījumu basketbola halles kafejnīcā, kur it kā ir atteikts apkalpot 1.grupas invalīdu Rolandu Balodi-Ūdri, vēlamies paskaidrot, ka olimpiskā centra “Ventspils” vadība ir sazinājusies ar kafejnīcas telpu nomnieku un lūgusi paskaidrojumu," teikts olimpiskā centra ierakstā sociālās saziņas tīklā "Facebook".

"Kafejnīcas vadība izsaka nožēlu un ļoti pārdzīvo par radušos situāciju, un skaidro to ar vienkāršu cilvēcisko faktoru. Kafejnīcas apsaimniekotāji ir arī personīgi jau tikušies ar Rolanda Baloža-Ūdra ģimeni un atvainojušies par radušos situāciju," tā rakstīts paziņojumā.

Kā jau vēstīts, Ilona Balode-Ūdre vakar feisbukā ievietoja bēdīgu vēstījumu par to, ka olimpiskā centra "Ventspils" kafejnīcas darbiniece lūgusi viņas vīram Rolandam Ūdrim-Balodim pamest telpas, jo citiem "esot nepatīkams skats, kā Rolands ēd".

"Šodien saskārāmies ar "interesantu" situāciju. Mans vīrs Rolands Ūdris, kā allaž pusdienas laikā ratiņkrēslā asistentes pavadībā tika vests uz kādu kafejnīcu Ventspilī paēst pusdienas. Ūdris pēc avārijas, kas notika pirms 3 gadiem, ir 1.grupas invalīds. Viņam ir grūtības ēst, palīdz asistente un ēdot/dzerot bieži ir jāklepo un izskatās šmucīgi. Taču, mēs viņu tāpēc netaisāmies izolēt no sabiedrības. Taču, pieņemu, ka citi - veselie "normālie" cilvēki uzskata savādāk...," savu ierakstu sāka Balode-Ūdre.

Viņa atklāja - olimpiskā centra "Ventspils" kafejnīcas darbiniece Rolanda asistentei palūgusi ar Rolandu iet projām un "nākt vēlāk ēst, jo drīz tur nākšot ēst sportisti-futbolisti, kam esot nepatīkams šis skats, kā Rolands ēd".

"Tad varbūt turpmāk Latvijā vajag ieviest likumu, ka uz kafejnīcu durvīm, kam traucē invalīdi, tiek uzlīmētas zīmes "Invalīdiem ēst aizliegts", vai jānorāda stundas, kurās invalīdi tur drīkst uzturēties?" vaicāja Ilona.

Balode un Ūdris "Zelta mikrofona" balvu pasniegšanas ceremonijā

Ilona Balode-Ūdre un Rolands Ūdris-Balodis ar dēlu Bārtu "Zelta mikrofona" balvu pasniegšanas ceremonijā.

gallery icon

Olimpiskais centrs tagad par notikušo izsaka nožēlu, jo "vienmēr ir atvērts visiem un ar gādību uzņem ikdienā cilvēkus ar īpašām vajadzībām, kuri izmanto Olimpiskā centra sporta bāzes".

Tāpat olimpiskā centra paziņojumā norādīts, ka "futbola klubs “Ventspils”, uzzinot par šo starpgadījumu, vēlas aicināt Ūdrīti savu līdzjutēju pulkā un dāvināt viņam divus abonementus uz kluba spēlēm uz visu šī gada sezonu".

Un arī Ilona Balode savā profilā jau ierakstījusi - atvainošanās pieņemta!