Mirušās Intas Fogeles mati apskatāmi izstādē
Fogele savā 50 gadu jubilejā 2007.gada janvārī.
Slavenības
2019. gada 30. aprīlis, 06:20

Mirušās Intas Fogeles mati apskatāmi izstādē

Žurnāls "Kas Jauns"

Mākslinieces Katrīnas Neiburgas (41) personālizstādē "Mati", kas kopš aizvadītās nedēļas izlikta Laikmetīgās mākslas centrā "Kim?", apskatāmi arī leģendārās skaistumkonkursu rīkotājas Intas Fogeles mati, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

No Intas Fogeles jaunības dienās nogrieztās bizes tapušais liliju kronis Katrīnas Neiburgas izstādē Mati.

Kompozīciju kroņa formā, kurā liliju ziedi veidoti no Intas Fogeles jaunības dienu matiem un kas rotāta ar "Swarovski" kristāliem, tās autore stiliste un pārmaiņu trenere Agrita Grosbarte Fogelei uzdāvināja viņas 50. dzimšanas dienā.

2016. gada jūlijā 59 gadu vecumā Inta Fogele devās aizsaulē, un liliju kronis, kas tapis no Latvijas skaistumkonkursu patroneses matiem, nu izstādīts laikmetīgās mākslas izstādē, ko sadarbībā ar vairākiem frizieriem veidojusi māksliniece Katrīna Neiburga.

Katrīnas Neiburgas izstādes "Mati" atklāšana un viesi

Laikmetīgās mākslas centrā "Kim?" notikusi Katrīnas Neiburgas personālizstādes "Mati" atklāšana.

gallery icon
94

Neraugoties uz nesen piedzīvoto traģēdiju – mātes rakstnieces un namīpašnieces Andras Neiburgas pēkšņo došanos mūžībā šā gada 2. martā –, Katrīna Neiburga rada sevī spēku sagatavot un nodot publikas apskatei savu personālizstādi. Atklāšanas svētkos Katrīna bija smaidoša un dzīvespriecīga. Viņa ar prieku gan tērzēja ar izstādes atklāšanas viesiem, gan malkoja kvasu un par citu stāstītajiem jokiem dzirkstoši smējās. „Es cenšos šovakar relaksēties,” žurnālam "Kas Jauns" atzina Katrīna, kura tiek uzskatīta par vienu no spožākajām māksliniecēm Latvijas laikmetīgajā mākslā.

Fogele ar skaistumkonkursa finālistiem krogā nosvin vārdadienu

2014. gada 3. jūnijā aģentūras Mis Latvija direktore Inta Fogele savu vārdadienu nosvinēja restorānā “Rīgas atslēga” kopā ar skaistumkonkursa Mis ...

gallery icon
10

“Sākās viss ar to, ka griežu savai ģimenei matus – dēliem, vīram, arī vairākiem draugiem. Gribēju pamācīties un nokļuvu pie sev pazīstama friziera Pēra. Mācīšanās man īsti nesanāca, jo bijām pārāk draudzīgi, toties uzzināju daudz stāstu. Sāku nojaust friziera profesijas specifiku, kas man likās ārkārtīgi interesanta,” Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” par izstādi stāsta Katrīna Neiburga, atzīstot: “Tā kā savā ziņā esmu antropologs-mākslinieks, kuram patīk pētīt un satikties ar cilvēkiem un kaut kādā veidā iejusties viņu profesijā un dzīvē, es sapratu, ka tas mani noteikti uzrunā.”

Atvadas no Intas Fogeles

2016. gada 27. jūlijā simtiem ļaudis pulcējās Rīgas Krematorijā, lai atvadītos no aģentūras “Mis Latvija” direktores Intas Fogeles, kura mira ...

gallery icon
116

Katrīna Neiburga vairāku mēnešu garumā viesojusies pie dažādiem friziermākslas meistariem, kuri veidojas mākslinieces frizūras pēc sejas konstrukcijas, pēc auras, zvaigžņu stāvokļa un noskaņojuma. Izstādes centrā ir stāsts par dažāda veida frizūrām, to tapšanas procesu, kā arī savstarpējo mijiedarbību starp frizieri un klientu.

Neiburga ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālās komunikācijas apakšnozarē un studējusi arī Zviedrijas Karaliskajā mākslas institūtā Stokholmā.

Kopš 2000. gada Neiburga piedalījusies izstādēs, tai skaitā Sidnejas, Maskavas, Venēcijas, Koči-Muziris un Rīgas biennālē. 2008. gadā viņa bija "Ars Fennica" balvas fināliste, kā arī saņēma pirmo Purvīša balvu.

Neiburga veidojusi scenogrāfiju Latvijas Nacionālajā operā, Staņislavska teātrī, Permas operā, Bastīlijas operā, Mariinska teātrī, Kopenhāgenas GROB teātrī un citur.

Izstāde būs apskatāma līdz 9. jūnijam.

Vairāk lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns", kurā netrūkst arī citu interesantu ziņu, interviju un notikumu!