Slavenības
2019. gada 3. janvāris, 08:12

2025. gadā karaliene Elizabete II izvāksies no Bakingemas pils

Jauns.lv

Anglijas karaliene Elizabete II un Bakingemas pils Londonā – tās vienmēr bijušas divas nedalāmas britu monarhijas sastāvdaļas. Ja karogs virs pils plīvo augstu mastā, tas nozīmē, ka Viņas Majestāte ir mājās. Ja tas ir nolaists, karaliene izbraukusi no savas galvaspilsētas rezidences. Taču drīz Elizabete II būs spiesta pamest Bakingemas pili pati pret savu gribu. Kāpēc gan?

Ir vairāki neapstrīdami fakti, kas, teikti par Anglijas karalienei Elizabeti II, vienmēr ir patiesi. Viņa nebaidās no košām krāsām, viņas matu sakārtojums allaž ir perfekts, un viņai ir cepurīšu kolekcija, ko apskauž daudzas.

Arī karaliene un Bakingemas pils šķiet kā nedalāms jēdziens, taču tas drīzumā mainīsies. 2015. gadā Elizabete II un viņas vīrs Edinburgas hercogs princi Filips pārcelsies prom no šīs pils.

Bakingemas pils interjers

gallery icon
37

Pārcelšanās iemesls nav saistīts ne ar ko citu kā pils renovācijas darbiem, kas izmaksās 369 miljonus sterliņu mārciņu un ilgs desmit gadus.

Pils atjaunošanas darbi ir jau iesākti un risinās pāris gadus. Savukārt pēdējā to posmā karalienei, kura tobrīd būs sasniegusi 99 gadu vecumu, kopā ar dzīvesbiedru un savām 45 345 cepurēm būs uz diviem gadiem jāpārceļas dzīvot citur.

Kāds no karaliskajai ģimenei tuvu stāvošām personām izdevumam „The Mirror” norādījis: lai gan Viņas Majestāte ir ļoti saprotoša par notiekošajiem remontdarbiem, "karaliene ir ļoti pragmatiska un vēlētos palikt pilī".

Britu karaliskā ģimene svētku ietvaros pozē Bakingemas pils balkonā

Turpinoties Elizabetes II 90.jubilejas svinībām, sestdien pie Bekingemas pils pulcējās pūlis, lai kopā ar augstdzimušajiem baudītu priekšnesumus.

gallery icon
26

Vārdā nenosauktais zinātājs apliecinājis, ka Edinburgas hercogs pats personīgi ļoti iesaistījies, kad 1992. gadā notika renovācijas darbi Vindzoras pilī.

Patlaban Viņas Majestāte (92) un princis Filips (97) dzīvo apartamentos Bakingemas pils Ziemeļu spārnā. Šobrīd nav skaidri zināms, vai karalienei ar dzīvesbiedru nāksies pili pamest pavisam vai, respektējot monarhu pāra cienījamo vecumu, viņi varēs pārcelties uz citu – atremontētu – pils spārnu.

Princeses Diānas kāzu aizkulises

Princeses Diānas kāzu aizkulises.

gallery icon
9

Bakingemas pilī kopumā ir 52 guļamistabas, tā kā karaliskajai ģimenei par šaurību remontdarbu laikā nebūs jāsūdzas.

Pilī plānots mainīt visas novecojušās elektroinstalācijas, caurules un boilerus, kā rezultātā pastāv uguns nedrošības risks. Taču Bakingemas pils, kas celta 1703. gadā, aizvien būs atvērta valstiskas nozīmes vizītēm un citiem karaliskiem pasākumiem visu šo desmit gadu garumā.

Hercogiene Ketrīna apmeklē savu pirmo valsts banketu

Sava pirmā valsts banketa apmeklējumam hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies sava iecienītā zīmola „Jenny Packham” vakarkleitu un Karalienei Mātei reiz piederējušu ...

gallery icon
13

Princis Viljams un viņa sieva Keita 30.aprīlī pamet Bakingemas pili, dodoties medusmēnesī.

gallery icon
4

ASV prezidenta Baraka Obamas un viņa kundzes Mišelas tikšanās ar Anglijas karalieni 2009. gadā

gallery icon
9