foto: Juris Rozenbergs
“Caur ērkšķiem uz…” Monika izdod savu pirmo dzejoļu grāmatu
Jā, jā! Tā ir tā pati Monika no "Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas. Nu klajā nācis Monikas pirmā dzejas grāmata "Mīlestība vai atkarība".
TV
2018. gada 20. decembris, 12:25

“Caur ērkšķiem uz…” Monika izdod savu pirmo dzejoļu grāmatu

Jauns.lv

Pirmo reizi ieraugot pašas dzejoļu grāmatu, “STV Pirmā!” projekta “Caur ērkšķiem uz…” otrās sezonas dalībnieces Monikas Neilandes acīs sariesās asaras. Viņa bija tik apmulsusi, ka kādu brīdi pat nespēja bilst kaut vārdu.

Projekta "Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas dalībnieces Monikas dzejoļu grāmatas prezentācija

Projekta "Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas dalībnieces Monikas Neilandes dzejoļu grāmatas prezentācija.

gallery icon

Šodien, 20. decembrī, tiks paziņota “Caur ērkšķiem uz…” otrās sezonas uzvarētāja, bet dienu pirms tam savā ziņā par uzvarētāju kļuva Monika – klājā nāca viņas dzejas grāmata “Mīlestība vai atkarība”, ko izdevusi izdevniecība “Iedvesmas grāmata”.

Monika savas jūtas un pārdzīvojumus dzejā izteikusi jau pusaudžu gados, kad pirmo reizi apjauta, ka viņai vairāk patīk meitenes. Dzejot viņa turpināja arī dzīves visdrūmākajos posmos, kad cieta no atkarībām, gan arī tagad – kad pēc dalības sociālajā projektā “Caur ērkšķiem uz…” viņa nostājusies uz pavisam cita dzīves ceļa.


To, ka Monika patiešām ir krietni mainījusies, pārliecinājās tie, kas 19. decembra pēcpusdienā ieradās omulīgajā kafejnīcā “Robert`s Books”, kur notika Monikas dzejas grāmatas atvēršanas svētki. Pašu Moniku bija teju vai grūti pazīt – izbalināti mati, narkotiku lietošanas laikos zaudēto priekšzobu vietā ielikti jauni… Pavisam cits cilvēks, ne tā Monika, ko skatītāji iepazina, skatoties “Caur ērkšķiem uz…” raidījumus.

"Caur ērkšķiem uz..." dalībniece Monika šovā un dzīvē

Telekanāla "STV Pirmā!" projekta "Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas dalībniece Monika šovā un dzīvē.

gallery icon

Tiesa gan, Monika bija visai apmulsusi, un tas bija saprotams – klājā nākusi pirmā viņas dzejas grāmata. Visvairāk Monika apmulsa pēc grāmatas izdevēja, dzejnieka un rakstnieka Maira Liepiņa, kurš sevi dēvē par Dzejnieku Daiļo, vārdiem, ka nu Monika sevi var oficiāli saukt par rakstnieci, jo viņas dzejoļu grāmatas nodotas Latvijas Nacionālās bibliotēkas rīcībā.

Bet pašai autorei tagad atliek vien izdomāt, cik lielā tirāžā viņas grāmatu izdot, lai ar to varētu iepazīties ikviens interesents.
Monika uz dzīves nozīmīgo mirkli bija ieradusies ar diviem no saviem četriem bērniem, kuri arī bija īpaši saviļņoti par māmiņas lielo dienu.

Pasākumu vadīja “Caur ērkšķiem uz…” runasvīrs Jānis Bukums, klāt bija raidījuma producente Aija Strazdiņa, raidījuma otra vadītāja Liene Stepena, juriste Ieva Brante, kura šajā projektā bija viena no viesēm, kas deva meitenēm daudz vērtīgus padomus, un citi. Savukārt no “Cauri ērkšķiem uz…” dalībniecēm ieradusies vien bija tikai Anete, kura ne tikai sirsnīgi apsveica Moniku, bet bija arī izrādīja dažas no savām gleznām.