Mūzika
2018. gada 7. decembris, 19:23

"Grammy" balvu nominācijās šogad dominē Kendriks Lamārs un Dreiks

Jauns.lv / LETA

"Grammy" balvu nominācijās šogad dominē reperis Kendriks Lamārs, kas izvirzīti balvām astoņās kategorijās, bet viņam cieši uz pēdām min reperis Dreiks, kas nominēts "Grammy" balvām septiņās kategorijās.

Salīdzinot ar citiem gadiem, šogad daudz plašāk pārstāvētas ir sievietes. "Cardi B", "Lady Gaga" un Brendija Kārlaila visas nominētas balvām galvenajās kategorijās.

Pateicoties populārajai kinofilmai "Black Panther" ("Melnā Pantera"), Lamāram šogad ir labas izredzes iegūt "Grammy" balvu par labāko albumu. Iepriekšējos trīs gadus šajā kategorijā viņu apsteidza citi mūziķi.

Lamāra dziesma "All the Stars" nominēta balvām arī kategorijās "gada dziesma" un "gada ieraksts".

Balvām abās šajās kategorijās nominēti arī Dreiks, "Cardi B", "Childish Gambino", kā arī Bredlijs Kūpers un "Lady Gaga" ar dziesmu "Shallow" no filmas "A Star Is Born" ("Zvaigzne ir dzimusi").

Seši no nominētajiem māksliniekiem balvai kategorijā "labākais jaunais mākslinieks" ir sievietes, kas ir ievērojams kontrasts, salīdzinot ar iepriekšējo šovu, kas tika kritizēts par to, ka ir pārāk "balts un vīrišķīgs".

ASV Skaņu ierakstu akadēmija pēc tam veica izmaiņas noteikumos, paredzot, ka četrās galvenajās kategorijās tiks nominēti nevis pieci, bet astoņi mākslinieki.

Lai gan reperis "Jay-Z" un viņa sieva dziedātāja Bejonsa saņēmuši uzslavas par kopīgo projektu "Everything is Love", viņi nav nominēti nevienā no galvenajām kategorijām.

Dziedātāja Teilora Svifta šogad nominēta tikai vienā kategorijā.

Trešo gadu pēc kārtas "Grammy" balvai nominēts arī latviešu diriģents Andris Nelsons kopā ar Bostonas Simfonisko orķestri.

Diriģents kopā ar Bostonas orķestri par šī gada jūlijā izdoto albumu "Shostakovich: Symphonies Nos. 4 & 11" nominēts kategorijās "Vislabāk producētais klasiskās mūzikas albumus" un "Labākais orķestra sniegums".

Nelsons jau divus iepriekšējos gadus saņēmis "Grammy" balvu kategorijā "Labākais orķestra sniegums". Pirms diviem gadiem Nelsons saņēma balvu par Dmitrija Šostakoviča 10.simfonijas ierakstu, savukārt pagājušogad "Grammy" orķestrim tika piešķirts par Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9. simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

61."Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 2019.gada 10.februārī Losandželosā, ASV.