foto: Facebook
"Svētku dienas" sāgā beidzot savs vārds sakāms arī Imantam Kalniņam
Evija un Imants.
Slavenības
2018. gada 28. novembris, 08:33

"Svētku dienas" sāgā beidzot savs vārds sakāms arī Imantam Kalniņam

Jauns.lv

Beidzamo nedēļu laikā Latviju pāršalkušajā "Vēbergeitā" savs vārds beidzot sakāms arī komponistam Imantam Kalniņam, pēc kura savulaik sacerētās "Svētku dienas" izpildīšanas 19. novembra koncertā interneta ārēs ļaužu nežēlastībā krita dziedātāja Evija Vēbere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūziķis Jānis Šipkēvics, kas bija viens no koncerta "Mīlestības vārdā. 18+" organizatoriem, savā "Facebook" profilā ievietojis video, kurā dažus teikumus Evijas aizstāvībai saka Kalniņš.

"Man ļoti patīk Evija, man ļoti patīk "Svētku diena" Evijas izpildījumā," atklāj komponists. "Novēlu turpināt ceļu, neraugoties ne uz ko. Turpināt ceļu. Savu ceļu."

Kā jau vēstīts, Evijas Vēberes uzstāšanās simtgades pirmajā koncertā "Mīlestības vārdā. 18+" sacēla milzu ažiotāžu sociālajos tīklos.

Koncerts „Mīlestības vārdā. 18+”

Spītējot vēsajam laikam, 19. novembra vakarā sirsnīgā un mīlestības caurstrāvotā atmosfērā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas izskanēja nākamās simtgades pirmais koncerts ...

gallery icon
85

Vēbere, kurai izdoti jau divi solo albumi, uz lielās skatuves vairāku tūkstošu auditorijai kāpa 19. novembrī pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas - koncertā kopā ar "Instrumentiem", "Cosmos", Renāru Kauperu un citiem domubiedriem.

Viņa dziedāja komponista Imanta Kalniņa hitu "Svētku diena", kas, protams, vislabāk pazīstams Olgas Rajeckas izpildījumā.

Tie ļaudis, kas uz koncertu nebija, ierakstu varēja lūkot internetā, un komentāri pēc Vēberes uzstāšanās sāka birt kā no pārpilnības raga.

Rajeckas meita Marija Migliniece, piemēram, sociālās saziņas tīklā "Facebook" ievietoja video ar Evijas dziedājuma ierakstu, to nodēvējot par "šausmām un drausmām", Olgas vīrs Ivo Bankavs pauda: "Es nesaprotu smieties vai raudāt, vai tiešām tā ir jāparodē Imanta Kalniņa mūzika, vai Latvija savā dzimšanas dienā nav pelnījusi kvalitatīvu koncertu? Kas tas par sviestu!!! Un kāds par to saņem nesliktu naudiņu.... kas būs tālāk??"

Bet Olga pati skumjās esot raudājusi, jo šī dziesma bijusi un ir viņas "mīlestības himna". "Es biju samīlējusies manas meitas tētī un man bija 24 gadi. Šī dziesma bija un ir mana mīlestības himna. Esmu viņu dziedājusi tūkstošiem koncertos un vienmēr īpaši," sociālās saziņas tīklā "Facebook" ierakstīja Rajecka.

Pēcāk gan dziedātāja atmaiga un "Facebook" pauda lielāku komentāru, uzsverot, ka "neviens no mums nav pelnījis necilvēcisku, riebīgu un personiski aizskarošu attieksmi".

"Kad man bija 26 gadi, arī mani sākotnēji daudzi nevarēja pieņemt, gan mana vizuālā tēla dēļ, gan arī tāpēc, ka toreiz Imanta Kalniņa mūzikā vairākas nianses bija nepieņemamas tā laika stereotipu dēļ," raksta Rajecka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Imka ticēja man un grupai "Turaidas Roze", un mēs ļoti daudz strādājām, lai katru priekšnesumu noslīpētu, jo paviršība bija nepieļaujama un visam bija jābūt pēc notīm. Katru koncertu mēs ierakstījām un pēc tam kopā to noklausījāmies un analīzējām mūsu kļūdas. Mēs atmetām emocijas, lai objektīvi uzklausītu kritiku, jo tas ir vienīgais veids, kā mēs, mūziķi, varējām augt un pilnveidoties," tā Olga.

"Mēs varam daudzas lietas pieņemt vai nepieņemt un izteikt savu viedokli par tām, bet vienmēr ir jāatceras,ka katrs no mums ir cilvēks un neviens no mums nav pelnījis necilvēcisku, riebīgu un personiski aizskarošu attieksmi," norāda Olga, piebilstot, ka dzīves laikā arī viņa pati taču ir saskārusies ar pazemojošiem, viņas privāto dzīvi, ne tikai radošo darbību aizskarošiem komentāriem.

Tik dažādā Olga Rajecka

Dziedātāja Olga Rajecka..

gallery icon
73

"Noklausoties Evijas Vēberes pašas radīto mūziku, es pārliecinājos,ka viņas mūzikai būs nākotne savam fanu lokam. No šīs situācijas ir jāmācās un jāpaņem labākais!" jauno censoni iedrošina estrādes veterāne.