foto: Evelīna Zvirbule (Bobe.me)
“Neon Saturdays” intīmā gaisotnē aizvada pārsteidzoši košu albuma prezentācijas koncertu
Grupas iepriekšējie singli “Get Up” un “Phoenix” izskanējuši arī vairākās ārvalstu radio stacijās Vācijā, Austrijā, Šveicē un Lielbritānijā.
Mūzika
2018. gada 28. novembris, 06:11

“Neon Saturdays” intīmā gaisotnē aizvada pārsteidzoši košu albuma prezentācijas koncertu

Jauns.lv

Pagājušajā piektdienā, 23. novembrī pašmāju grupa no Siguldas “Neon Saturdays” sniedza jaunajam albumam “Freaks In The Ocean” veltītu prezentācijas koncertu Rīgā.

Koncerts tika rīkots RISEBA Mediju un arhitektūras centrā “H2O”, uzbūvējot skatuvi un piemeklējot gaismu dizainu speciāli nupat izdotā albuma noskaņām.

Muzikālais pasākums pulcēja gana daudz cilvēku, kuru vidū bija arī citi vietējie mūziķi un mākslinieki.

Koncertā tika manīta pazīstamā dziesminiece Alise Joste un grupas “The Sound Poets” basģitārists Kārlis Josts.

To apmeklēja arī multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis (Kašers) kopā ar draudzeni un savu puisi Arturu Sokolovu.

"Neon Saturdays" jaunā albuma prezentācijas koncerts

Pagājušajā piektdienā, 23. novembrī pašmāju grupa no Siguldas “Neon Saturdays” sniedza jaunajam albumam “Freaks In The Ocean” veltītu prezentācijas koncertu ...

gallery icon

Latviešu mūziķu un skotu producenta kopdarbs

Neon Saturdays” īpatnēji nosauktajā albumā iekļautās dziesmas ir abstrakti stāsti, kurus iedvesmojusi bērnība deviņdesmitajos gados un jaunā gadsimta sākumā, Latvijā, skaidro grupas puiši.

“Domāju piekritīsiet – bērnība un pieaugšana vien retajam paliek atmiņā kā garlaicīgs, vienmuļš dzīves posms. Mums četriem šie gadi bija zīmīgu mirkļu un piedzīvojumu pilni. Pozitīvie un negatīvie iespaidi izveidoja mūs tādus, kādi šobrīd esam un manuprāt ir galvenais iemesls, kādēļ mūsu dzīves ceļi reiz krustojās. Mēs sākām radīt mūziku, jo vēlējāmies paust savas domas par apkārtējo pasauli, taču katrs individuāli nebūt nebijām tie skaļākie un pašpārliecinātākie runātāji,“ par “Neon Saturdays” vīziju stāsta grupas līderis Andris Ēvelis. 

“Manuprāt, mūzika ir mūsu supervaroņa apmetnis. Īpašs elements, kas dod mums pašpārliecību, drosmi izpausties, uzrunāt sabiedrību. Skatuve dara brīnumus ar cilvēka raksturu un potenciālu,” piebilst bundzinieks Linards Lazdiņš.

Ar albuma ierakstīšanu pašmāju mūziķiem palīdzējuši ASV un britu mūzikas industrijas lielmeistari.

Albums “Freaks In The Ocean” tapis ciešā sadarbībā ar jauno, talantīgo producentu Levisu Gardineru.

Skotu izcelsmes producents iepriekš par sevi licis skaļi runāt, sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu “X Factor” uzvarētāju Metu Teriju.

Pie “Neon Saturdays” jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis talantīgais Lielbritānijas studijas “Metropolis” skaņu inženieris Endijs Baldvins (Andy “Hippy” Baldwin) un vairākkārtējs “Grammy” balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils.

Baldvins iepriekš sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā “The Who”, “Oasis” un Robijs Viljamss, savukārt Merils vēl nupat sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Lady Gaga, Adele, Keitija Perija un ASV rokgrupa “Imagine Dragons”.

Iekļūst ASV koledžu radio topā

Grupas iepriekšējie singli “Get Up” un “Phoenix” izskanējuši arī vairākās ārvalstu radio stacijās Vācijā, Austrijā, Šveicē un Lielbritānijā. “Neon Saturdays” paguvuši iekļūt arī ASV koledžu radio TOP 200.

Rokgrupa „Neon Saturdays” dibināta 2012. gadā. Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli.

Koncerttūrēs vairākkārt apceļotas Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape”.

2016. gadā, Siguldas festivāla “Sunset Festival” ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu “James”, savukārt 2018. gada vasarā grupa iesildīja pasaulslaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolizzi).

LP koncerts Siguldas pilsdrupās

gallery icon

Par „Neon Saturdays” mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – „British Academy of Songwriters and Authors” (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.