Rajecka: "Es skatos un raudu" - cilvēki šokā par viņas slavenās dziesmas "šķībo" izpildījumu
Mūzika
2018. gada 21. novembris, 13:26

Rajecka: "Es skatos un raudu" - cilvēki šokā par viņas slavenās dziesmas "šķībo" izpildījumu

Jauns.lv

Sociālajos tīklos krietnu ažiotāžu sacēlusi jaunās dziedātājas Evijas Vēberes uzstāšanās simtgades pirmajā koncertā "Mīlestības vārdā. 18+".

Vēbere, kurai izdoti jau divi solo albumi, uz lielās skatuves vairāku tūkstošu auditorijai kāpa 19. novembrī pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas - koncertā kopā ar "Instrumentiem", "Cosmos", Renāru Kauperu un citiem domubiedriem.

Koncerts „Mīlestības vārdā. 18+”

Spītējot vēsajam laikam, 19. novembra vakarā sirsnīgā un mīlestības caurstrāvotā atmosfērā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas izskanēja nākamās simtgades pirmais koncerts ...

gallery icon
85

Viņa dziedāja komponista Imanta Kalniņa hitu "Svētku diena", kas, protams, vislabāk pazīstams Olgas Rajeckas izpildījumā.

Tie ļaudis, kas uz koncertu nebija, ierakstu varēja lūkot internetā, un komentāri pēc Vēberes uzstāšanās sāka birt kā no pārpilnības raga.

Olgas Rajeckas meita Marija Migliniece, piemēram, sociālās saziņas tīklā "Facebook" ievietoja video ar Evijas dziedājuma ierakstu, to nodēvējot par "šausmām un drausmām".

Tāpat ar līdzīgu video "Facebook" padalījies Rajeckas vīrs Ivo Bankavs, komentārā ierakstot: "Es nesaprotu smieties vai raudāt, vai tiešām tā ir jāparodē Imanta Kalniņa mūzika, vai Latvija savā dzimšanas dienā nav pelnījusi kvalitatīvu koncertu? Kas tas par sviestu!!! Un kāds par to saņem nesliktu naudiņu.... kas būs tālāk??"

Un nenoturējās pat dziesmas oriģinālā izpildītāja Olga Rajecka. Viņa komentārā pie kādas citas dāmas "Facebook" ieraksta atzinusies: "Es skatos un raudu."

Tik dažādā Olga Rajecka

Dziedātāja Olga Rajecka..

gallery icon
73

Producents Mareks Dainis, plašāk pazīstams kā dīdžejs [Exda Bass un kuram gan pašmāju jaunos mūzikas talantus zināt pieklātos, vien pavaicājis: "Kas tā par pašdarbnieci?"

Marijai par šo izpildījumu netrūka, ko teikt.

Kritizētājiem pievienojās arī TV žurnāliste un dziedātāja Agnese Šīrante.

Skarbu vārdu netrūka arī Olgas Rajeckas labai draudzenei Inārai Trēziņai.

Un savu artavu deva arī Rajeckas cīņubiedrs no "Turaidas rozes" laikiem - dziedātājs Uģis Roze, kas Vēberes uzstāšanos dzirdējis arī pašmāju grandiozākajā festivālā "Positivus".

Bankavs turpina sašust:

Ne visi komentētāji, protams, bija ļauni - atradās arī tādi, kas Eviju nemaz neatzina par tik sliktu esam.

Savukārt "dziedošajam policistam" Nikolajam Puzikovam šī kolēģes uzstāšanās ļāvusi pārdomāt jaunas karjeras iespējas.

Komentāru, protams, pēc koncerta netrūka arī tviterī: