foto: Juris Rozenbergs
Kaupers, Šipkēvics un Sējāns ar pacilājošu koncertu ievedīs Latviju jaunajā simtgadē
Mūzika
2018. gada 6. novembris, 06:04

Kaupers, Šipkēvics un Sējāns ar pacilājošu koncertu ievedīs Latviju jaunajā simtgadē

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas valsts simtgades programmas viens no skaistākajiem notikumiem būs nākamās simtgades pirmais koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”, kas 19. novembrī notiks pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Koncertā uzstāsies arī grupas "Prāta vētra" līderis Renārs Kaupers, ko uz šo simtgades pasākumu aicinājis grupas "Instrumenti" dalībnieks Jānis Šipkēvics, viens no šā koncerta veidotājiem un idejas autoriem.

Koncerts ir mīlestības manifests nākotnei no Alises Jostes, Evijas Vēberes, Loretes Mednes, grupas "Instrumenti", Matīsa Čudara, Miķeļa Putniņa, grupas "Cosmos", Eduarda Jansona, Reiņa Sējāna, Shipsea, Renāra Kaupera un citiem Latvijas mūziķiem. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un līdzautors - Jānis Šipkēvics, līdzautors - Gatis Mūrnieks.

Ieskats koncerta “Mīlestības vārdā. 18+" mēģinājumā

Nākamās simtgades pirmā koncerta “Mīlestības vārdā. 18+”, kas 19. novembrī notiks pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas, mēģinājums.

gallery icon

„Šipīc ir vaininieks tajā, kāpēc es dziedāšu 19. novembra koncertā. Viņš ir atbildīgs par šo pasākumu kā muzikālais virsuzraugs,” žurnālam "Kas Jauns" koncerta mēģinājumā pastāstījis Kaupers.

„Šipīc ir droša garantija tam, ka tas būs gaumīgi, ka tas būs kvalitatīvi un ka mēs visi no tā gūsim prieku. Dalībai piekritu, protams, arī tāpēc, ka Latvijas simtgades svinības ir neapspriežams jautājums. Jāatzīst, ka sākumā šis koncerts bija plānots 18. novembrī, taču, manuprāt, tas tiešām vairāk iederas kā 19. novembra pasākums. Pieļauju, ka 18. novembrī būs aizvadītās simtgades noskaņas un atskats, bet 19. novembrī jau varēsim ieiet nākamajā simtgadē – skaisti un simboliski."

foto: Juris Rozenbergs

Koncertā piedalīsies forši jauni, talantīgi mūziķi un jauni solisti. Nenoliegšu, jau mēģinājumā ir izjūta kā mazos svētkos – pacilājoša!

Koncerta virsuzraugs Šipkēvics žurnālam "Kas Jauns" atklājis - viņu pasākuma tapšanai uzrunājusi kultūras ministre Dace Melbārde: „Bija doma, ka vajadzētu ne tikai Latvijas simtgadei noslēgties ar uguņošanu un koncertiem, bet ieskanēties arī nākamajai simtgadei... Tā nu šis būs otrās simtgades pirmais koncerts.”

„Tā ir liela atbildība – gatavot tautai šādu koncertu. Esmu ļoti saviļņots un gribu visu izdarīt tā, lai šo atbildīgo uzdevumu būtu paveicis pēc savas vislabākās sirdsapziņas. Ielikt koncertā visu, ko esmu pieredzējis un ko man nozīmē Latvija."

foto: Juris Rozenbergs

"Caur mūziku, caur saviem gara un dvēseļu biedriem mūzikā mēs darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai šis koncerts nebūtu kā vienkāršs izklaides svinību vakars, bet arī centīsimies kaut kādā veidā atdarīt vaļā kādas durvis, kuras laika gaitā ir pievērušās ciet, – atdarīt vaļā šo emocionālo mijiedarbības sajūtu, kas ir pamatā tam, lai nācija varētu turpināties. Lai Latvija varētu domāt par to, ka ir iespējama otrā, trešā, ceturtā simtgade,” tā Šipkēvics.

Kā Kaupers un Šipkēvics 18. novembra vakarā grasās svinēt Latvijas simtgades svētkus, lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!