foto: Juris Rozenbergs
FOTO: Cēsis piedārdina Akurateres un Kulakova 60 gadu jubilejas koncerts
Mūzika
2018. gada 9. oktobris, 11:37

FOTO: Cēsis piedārdina Akurateres un Kulakova 60 gadu jubilejas koncerts

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Vidzemes koncertzāli "Cēsis" piedārdināja divu šā gada jubilāru – Ievas Akurateres un Jura Kulakova – 60 gadu turnejas "Gandrīz tautas dziesma" atklāšanas koncerts.

Koncertā piedalījās ne tikai abi jubilāri un grupa "Pērkons", bet arī īpašie viesi - LNO solists, kādreizējais grupas dalībnieks Nauris Puntulis un perkusionists Matīss Akuraters.

Grupas "Pērkons" koncerts Cēsīs

Grupas "Pērkons" koncerts Cēsīs 2018. gada 5. oktobrī.

gallery icon
115

Klausītājiem tika piedāvātas dziesmas no visu grupas pastāvēšanas gadu repertuāra: pirmajā daļā izskanēja „Mūžs”, „Liepiņa, māsiņa”, „Dzīves pulkstens”, „Lampas un zvaigznes”, „Vanags”, „Kas kait Rīgas meitiņām”, „Reiz zaļoja jaunība”, „Mīlestībā viļņo krūts”, „Baletomānija” un „Mana dienišķā dziesma”, bet otrajā – grupas lielākie hīti „Labu vakar”, „Sapumpurots zars”, „Kāzas”, „Pie baltas lapas”, „Zaļā dziesma”, „Actiņas”, „Mēs pārtiekam viens no otra”, „Slidotava”, „Gandrīz tautasdziesma” un „Ballīte”.

Zālē virmoja pozitīva un pacilāta gaisotne, klausītāji vairākkārt cēlās kājās, lai aktīvi dejotu un dziedātu līdzi, bet pašās beigās pieprasītu neiztrūkstošo "Pērkona" koncertu sastāvdaļu - dziesmu "Balāde par gulbi" - un beigās sarīkojot kārtīgas ovācijas, kas ilga vismaz piecas minūtes.

foto: Juris Rozenbergs
Juris un Ieva ķērušies pie jubilejas kūkas griešanas.

Pēc koncerta mājīgā atmosfērā mākslinieki un lūgtie viesi svinēja grupas "Pērkons" jaunā studijas albuma "7-os no rīta" iznākšanu un mielojās gan ar īpaši cepto jubilejas torti, uzkodām un "Valmiermuižas" sarūpētajiem atspirdzinājumiem, bet visi interesenti varēja tikt pie mākslinieku autogrāfiem.

foto: Juris Rozenbergs
Pēc koncerta varēja tikt arī pie mākslinieku autogrāfiem - Kulakovs sava talanta pielūdzējām tos dāļāja ar lielāko prieku.

Nākamie koncerti "Gandrīz tautas dziesma" notiks 20. oktobrī Ogres KC, 21. oktobrī - Liepājas koncertzālē "Lielais Dzintars", 26. oktobrī – Ādažu Kultūras centrā, 3. novembrī – Valmieras Kultūras centrā, 11.novembrī Talsu Tautas namā, 16.novembrī – VEF Kultūras pilī un 2. decembrī – Alūksnes kultūras centrā.