foto: Publicitātes foto
"(Ne)pareizajiem Dziesmu svētkiem" - ar dziesmām, jokiem un pārģērbšanos - pievienojas tenors Juris Jope
Mūzika
2018. gada 1. oktobris, 12:38

"(Ne)pareizajiem Dziesmu svētkiem" - ar dziesmām, jokiem un pārģērbšanos - pievienojas tenors Juris Jope

Jauns.lv

Šovasar Latvijas skatītājus iepriecināja lielizrāde - "(Ne)pareizie Dziesmu svētki", kurā aktieri ir sagatavojuši sirsnīgas un asprātīgas parodijas par iemīļotiem dziedātājiem un grupām. Lielizrādē, aktieru atveidojumā, piedalās arī dažādas sabiedrībā pazīstamas personas, kā arī notiek improvizēta TV spēle “Vai esi gudrāks par piektklasnieku?”, portālu Jauns.lv informē izrādes veidotāji.

Uzvedumam šobrīd pievienojas jaunais operdziedātājs, bijušais Nacionālā teātra aktieris, tagad Nacionālās operas solists Juris Jope. Ar izcilu humora izjūtu apveltītais dziedātājs jau sevi pierādījis TV3 raidījumā “Izklausies redzēts”, attēlojot operdziedātāju Jāni Sproģi, Žoržu Siksnu, ar to izpelnoties skatītāju un žūrijas atzinību.

Tagad skatītāji varēs viņu redzēt, atveidojot Miervaldi Jenču, dziedot kopā ar  tenoriem – Nauri Puntuli, kuru atveido Mārtiņš Brūveris un Guntaru Ruņģi, kuru savukārt atveido Marģers Eglinskis. Tāpat skatītāji varēs vērot, kā Jurim Jopem izdosies atveidot Andri Daņiļenko un Arvīdu Mūrnieku no grupas “Eldorado”.

Uzvedumā Juris Jope piekrita piedalīties, jo  augstu novērtē iespēju strādāt kopā ar izcilajiem humora meistariem - Mārtiņu Eglienu un Mārtiņu Brūveri un citiem aktieriem. Ikdienā Juris Jope ir nodarbināts gluži citā mūzikas žanrā un nevar atļauties tādas vaļības un ēverģēlības, kā  dažādu skatuves mākslinieku parodēšana. 

Juris ļoti nopietni attiecas pret savu operdziedātāja karjeru un nupat ir  beidzis maģistratūru Lietuvas Mūzikas akadēmijā, Šobrīd  viņam uzticētas nopietnas lomas Nacionālās operas iestudējumos (Viktora loma, Z.Liepiņa “Turaidas Rozē”).  Mārtiņš Egliens ir ļoti priecīgs, ka uzvedumā iesaistās Juris Jope, jo viņam piemītot  izteikts plastiskums, kas palīdz, labi iejusties dažādos tēlos un ļoti skaista balss, jo ļoti reti sakrīt, ka aktierim piemīt, gan humora izjūta, gan dziedātāja talants.

Lielizrādē "(Ne)pareizie Dziesmu svētki" – ar dziesmām, jokiem un pārģērbšanos, skatītāji varēs tikties ar iemīļotām grupām un dziedātājiem aktieru atveidojumā un interpretācijā - Donu, “TRĪS TENORIEM”, Ingusu Pētersonu, Vari Vētru, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Mirdzu Zīveri, Imantu Vanzoviču, "Eldorado”, Eduardu Rozenstrauhu,  Ojāru Grīnbergu, Ritu Trenci, Lingu, Imantu Skrastiņu "Līviem", "Liepājas brāļiem" u.c.

Uzveduma producente Laila Ilze Purmaliete ir gandarīta par aktieru paveikto darbu, kas patiesībā bija ļoti ilgs un grūts.   Uzvedums tika veidots veselu pusgadu, kamēr katram izpildītājam un personai tika atrsta “īstā rozīnīte” un šarms, kas skatītājiem, liks priecāties un atpazīt savus iemīļotos māksliniekus.

Galvenais, arī lai nevienam nebūtu iemesla apvainoties vai kā citādi būt neapmierinātam, jo uzveduma mēķis ir vairot visiem pozitīvās emocijas un tā tas arī līdz šim ir izdevies. Skatītāji vasarā visur palika ļoti gandarīti un dažviet aktieri pat piedzīvoja stāvaplausus, kas īpaši priecē - apgalvo producente Laila Ilze Purmaliete.

Tuvākās izrādes - Rīgā, VEF Kultūras pilī 17. oktobrī, 31. oktobrī - Salacgrīvā, 5. novembrī - Ventspilī, 30. novembrī - Krustpils Kultūras namā Jēkabpilī.