Streips daudz smieklīgāks par Skuteli! Skatītāji beidzot negānās par jaunu TV raidījumu
Jaunais TV raidījums - humoršovs Streipa manierē: tiešām vēlu, ļoti fiksi, patiesībā nopietni, stipri labestīgi un visbeidzot... beidzot tiešām kaut nedaudz smieklīgi.
2016. gada 29. februāris, 23:11

Streips daudz smieklīgāks par Skuteli! Skatītāji beidzot negānās par jaunu TV raidījumu

Jauns.lv

Žanrs, kura ietvaros TV ekrānos atgriezies jaukais un mutīgais Kārlis Streips, ir grūts. Tā ir muldēšanas augstākā pilotāža - spēt runāt un runāt, turklāt darīt to sakarīgi, jēgpilni un - būtiskākais - vismaz tā, lai publikas lūpu kaktiņš savelkas smīnā. Vai dabiskā, dzīvā smaidā.

"RīgaTV24" jauno televīzijas šovu pieteicis kā satīrisku raidījumu, kurā Kārlis Streips informēs par aktuālāko valstī, un darīs to savā manierē - uz mata tā, kā viņš to prot vislabāk. Raidījuma nosaukums: "Vēlais ar Streipu". Tikpat labi to varēja saukt arī "Fiksais ar Streipu", un tas nebūtu tālu no sajūtām, jo raidījumam atvēlētās minūtes aizzibēja tikpat ātri, cik veikli plūda valodas pērlītes no Streipa kunga mutes. Runāšanā Kārlis ir lielisks, un komentāra žanrā peld kā zivs ūdenī. Dinamika ir jaunā šova veiksme un vienlaikus prasa no skatītāja pamatīgu intelektuālu koncentrēšanos, proti, tematikas mainība tajā ir tik žigla, ka dumjam prātam nebūs pa spēkam saprast, kas tur īsti tiek runāts. Turklāt vadītājam aiz muguras spīd Makdonalda gaismas, garām aiztraucas tūkstošiem automašīnu lukturi un vismaz simt izgaismotu tramvaja sastāvu. Ņemot vērā blīvo informācijas daudzumu dienas aktualitātēs, kuras tik garšīgi aprunā Streips, ekrāna fons darba dienas nogurdinātu skatītāju varētu iedzīt psihodēliskā pašsajūtā. Nedaudz par daudz dinamikas, Kārli!

Raidījuma formāta kontekstā - tas it satīrisks humoršovs, - būtiski atzīmēt, ka beidzot (beidzot!) latviešu producenti nonākuši līdz lēmumam NElietot ierakstītās smieklu skaņās vietās, kur nu viņi paredzējuši, ka skatītājam jāsmejas. Tas nudien ir apsveicami un liels pluss, kā arī avanss cerībā, ka raidījums nekļūs kaitinošs, jo programmai paredzēta varen ambicioza ētera dzīve - katru vakaru. Šādā režīmā kvalitatīvas satīras pulveris var tikt izšauts visai ātri, taču te tieši Streipa personība varētu darboties kā garants, ka liela avārija vismaz šajā TV sezonā nenotiks.

Arī pirmās atsauksmes sociālajā tīklā Twitter jauno "Vēlo ar Streipu" vērtē kā gana labu esam. Vēl vairāk - ļaudis norāda, ka īstais šovmenis un humora vīrs nav vis meklējams Latvijas Televīzijā Jāņa Skuteļa personā, bet gan TV24. Lūk, dažas atsauksmes:

               

TV skatītāja Astrīda Bomis/Foto: Facebook/Publicitātes