foto: Vida Press
Aretai Frenklinai veltītajā runā Madonna čalo tikai par sevi. Fani sašutuši
Popmūzikas karaliene Madonna piemiņas runā Aretai Frenklinai runājusi tikai par sevi.
Slavenības
2018. gada 22. augusts, 10:26

Aretai Frenklinai veltītajā runā Madonna čalo tikai par sevi. Fani sašutuši

Jauns.lv

Kad tika paziņots, ka MTV Mūzikas video balvu pasniegšanas ceremonijas vakarā tiks godāta aizvadītajā ceturtdienā mūžībā aizgājusi soul mūzikas leģenda Areta Frenklina, šķita, ka ir tikai viens cilvēks, kas godam varētu veltīt piemiņas runu šai māksliniecei. Madonna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Madonna pati ir augusi Detroitā, bet savu 60. dzimšanas dienu atzīmējusi tieši tajā pat datumā, kad mūžībā devās Areta Frenklina. MTV pasākuma organizatori bija svēti pārliecināti, ka tikai popmūzikas karaliene spēs kā pienākas godāt soul mūzikas leģendu, tāpēc teikt piemiņas runu uzticēja tieši viņai.

Popmūzikas karaliene stāvēja uz tās pašas skatuves Ņujorkas „Radio City Music Hall” zālē, kur 1984. gadā, ģērbusies stilizētā kāzu kleitā, atklāja pašu pirmo MTV Video mūzikas balvu pasniegšanas vakaru.

foto: Vida Press

Pirmdienas vakarā piemiņas runu soul mūzikas leģendai Madonna iesāka ar stāstu kā „Areta Luīze Frenklina izmainījusi (viņas) dzīvi” karjeras sākumposmā. Popzvaigzne atsauca atmiņā kādu notikumu, kad devusies uz ļoti svarīgu noklausīšanos un pēdējā brīdī pieņēmusi riskantu lēmumu par dziesmu, ko vēlas nodziedāt žūrijai. Viņa šajā brīdī izvēlējusies Frenklinas lielāko hitu „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, ko izpildījusi bez muzikālā pavadījuma.

„Jūs droši vien brīnāties, kāpēc es stāstu šo stāstu,” pēc visnotaļ garā notikumu izklāsta publikai zālē apvaicājās Madonna. „Taču tam ir iemesls. Jo nekas no tā nebūtu noticis, nebūtu varējis notikt, ja ne mūsu soul mūzikas lēdija. Viņa mani vadīja turp, kur esmu nonākusi. Un es zinu, ka viņa ir ietekmējusi tik daudzus cilvēkus, kas ir šajā mājā šovakar, šajā telpā. Es vēlos pateikties tev, Areta, ka iedvesmoji mūs visus. Visu cieņu! Lai dzīvo karaliene.”

foto: Vida Press

Problēma tajā, ka Madonnas stāsts par to, kā viņa savulaik gāja uz noklausīšanos, aizņēma visu popzvaigznes runu. Viņa klāstīja, kā gājusi uz noklausīšanos, kā žūrija viņu uztvērusi, kā nodziedājusi un kādu atbildi vēlāk saņēmusi par savu dziedājumu. Tikai runas pašās beigās Madonna piesauca arī Aretu Frenklinu.

Zālē klātesošie popzvaigznes runu akceptēja ar ovācijām – īpaši Kamila Kabello. Kad Madonna viņai pasniedza Gada video balvu, Kabello lielāko daļu savas runas jūsmoja, cik liela Madonnas fane ir viņa pati.

Taču sociālajos tīklos popzvaigznes Madonnas runu daudzi vērtēja ļoti kritiski. Lielākajā daļā komentāru popmūzikas karaliene nopelta par to, ka viņas runa drīzāk bijusi par sevis pašas cildināšanu, nevis par Aretu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās