Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mūsu “Latvian Voices” meitenes izdod septīto albumu “Sudrabs”
foto: Publicitātes
Grupa "Latvian Voices".
Slavenības

Mūsu “Latvian Voices” meitenes izdod septīto albumu “Sudrabs”

Jauns.lv

Vokālā grupa “Latvian Voices” laidusi klajā savu jau savu septīto studijas albumu un tam devušas nosaukumu “Sudrabs”. Albums ir ierakstīts Rīgā, bet tā producēšanā piedalījās Zviedrijas a cappella mūzikas profesionāļi. Albums ir pieejams CD formātā kā arī visās populārākajās digitālās mūzikas vietnēs.

Mūsu “Latvian Voices” meitenes izdod septīto album...

“Sudrabs” tapšana uzsākās pirms vairāk nekā

“Latvian Voices” albuma “Mazie, skumjie ziemas svētki” atvēršanas svētki.

“Latvian Voices” albuma “Mazie, skumjie ziemas svētki” atvēršanas svētki

“Latvian Voices” albuma “Mazie, skumjie ziemas svētki” atvēršanas svētki.

gada, kad radās ideja par jauno albumu un koncertprogrammu ar tādu pašu nosaukumu. Albumā iekļauto dziesmu autores ir Latvian Voices dziedātājas, ko papildina pasaulē un Latvijā pazīstamu dziesmu kaverversijas (Coldplay, Seal, Jauns Mēness u.c.) Latvian Voices veidotās aranžijās. Jau tradicionāli Latvian Voices albumā ir iekļāvušas arī latviešu tautas dziesmas, kas šoreiz skan džeza un popmūzikas krāsās.

A cappella ir īpašs mūzikas žanrs, kur mūzika tiek izpildīta, izmantojot tikai cilvēka balss iespējas un daudzveidību. Arī šajā albumā skan sešas balsis, ko dažkārt papildina daži perkusijas instrumenti. Grupas dziedātāja Laura Jēkabsone šo raksturo kā visu laiku labāko Latvian Voices albumu, kas tapis grupas pastāvēšanas deviņu gadu laikā.
 
Albuma “Sudrabs” tapšanā piedalījās ārzemju a cappella mūzikas speciālisti - dziesmas miksēja zviedru The Real Group dziedātājs un komponists Mortens Vinters Sorensens, māsterēja Johans Okerstroms no Cosmos Mastering Stokholmā. Ieraksti tikai veikti tepat Rīgā Sound Division Studios Ivara Ozola un Artūra Sedrika Sinkeviča pārraudzībā. 

Grupa ar koncertiem un meistarklasēm regulāri uzstājas Eiropā, Āzijā, ASV, savās mājās – Latvijā, kā arī citviet pasaulē. 

Septembrī Latvian Voices uzstāsies Londonas A Cappella festivālā kopīgā koncertā ar grupu The Swingles, rudenī gaidāma arī koncerttūre uz Ķīnu un Taivānu, kā arī vairāki koncerti Igaunijā un Latvijā.

Latvian Voices ir profesionāla a cappella grupa, kas tika izveidota 2009. gada rudenī Rīgā. Savas darbības laikā Latvian Voices ir izdevušas septiņus mūzikas albumus.

Grupas īpašo skanējumu veido pašu dalībnieču, īpaši Lauras Jēkabsones, veidotās aranžijas un oriģināldziesmas a cappella. Lielākais Latvian Voices dziedātāju iedvesmas avots ir latviešu tautasdziesma, kas grupas repertuārā ieņem visnozīmīgāko vietu.