foto: Vida Press
Braiens Adamss beidzot atbild uz jautājumu, vai viņam bija attiecības ar princesi Diānu
1986. gada maijā Kanādas vizītes laikā Velsas princesi Diānu iepazīstināja ar jauno un daudzsološo mūziķi Braienu Adamsu un viņa grupu. Adamsam princese bija elks, kurai viņš gadu agrāk bija veltījis dziesmu.
Slavenības
2018. gada 29. jūnijs, 13:33

Braiens Adamss beidzot atbild uz jautājumu, vai viņam bija attiecības ar princesi Diānu

Jauns.lv

Baumas par to, ka kanādiešu mūziķi Braienu Adamsu un Velsas princesi Diānu savulaik vienojušas romantiskas jūtas, klīdušas jau vairāk nekā trīsdesmit gadu. Visbeidzot rokeris kliedējis neskaidrību, pirmo reizi publiski atbildot uz šo jautājumu.

Baumas par to, ka mūziķi Braienu Adamsu un princesi Diānu kādu laiku vienojis romāns, klīst jau kopš 1985. gada, kad kanādiešu rokeris sarakstīja princesei veltītu dziesmu „Diana”.

Lai gan tā nebija iekļauta nevienā no studijas albumiem, mūziķis to koncertos mēdza izpildīt. Taču pēc princeses traģiskās nāves viņš to no sava repertuāra izslēdza uz visiem laikiem. Taču baumas ar to nebeidzās, jo Adamss nekad publiski nebija apliecinājis vai noliedzis runas par abu romantiskajām attiecībām.

Mūziķis Braiens Adamss un princese Diāna

1986. gada maijā Kanādas vizītes laikā Velsas princesi Diānu iepazīstināja ar jauno un daudzsološo mūziķi Braienu Adamsu un viņa grupu.

gallery icon

Viesojoties TV šovā „Watch What Happens Live”, Braiens Adamss piedalījās vienā no vakara vadītāja Endija Koena populārākajām spēlēm „Plead the Fifth”, kurā ne viena vien Holivudas zvaigzne atklājusi ilgāk glabātos noslēpumus.

Adamss šoreiz neizvairījās no jautājuma, vai viņam ar karaļnama ikonu savulaik bijusi dēka.

„Labi draugi,” lakoniski atbildēja rokeris.

Koens centnās izdibināt ko vairāk, vaicājot, vai viņi tomēr bija kas vairāk nekā tikai labi draugi. Adamss to noraidīja, apliecinot: „Viņa bija tikai [draugs]. Mēs bijām labi draugi.”

foto: Vida Press

Lēdija Diāna Spensere britu karaliskajā ģimenē ieprecējās 1981. gadā, bet laulību no prinča Čārlza šķīra 15 gadus vēlāk. Gadu pēc šķiršanās viņa gāja bojā traģiskajā autoavārijā Parīzē. Princese dzīves laikā aktīvi darbojās labdarībā un spēja pievērst sabiedrības uzmanību daudzām sasāpējušām problēmām. Viņu mīlēja miljoniem cilvēku visā pasaulē, to skaitā arī kanādiešu rokeris.

1985. gadā Adamss sarakstīja princesei veltītu dziesmu „Diana”. Abu draudzība gan izveidojās vairākus gadus vēlāk.

„Pirmoreiz redzēju tevi žurnālā / Nākamreiz tu pagāji garām TV ekrānā / Zināju jau tad, ka tev jābūt manai/ Dienā, kad viņš tevi apprecēja, es gandrīz sajuku prātā,” tā iesākas šis skaņdarbs, kas rosinājis baumas vairāku gadu dekāžu garumā. „Diāna, nevaru izmest tevi no prāta / Diāna, viņa ir visu manu sapņu karaliene.”