foto: Juris Rozenbergs
Maestro Pauls pie klavierēm, viņa mūza Rudāne ar mikrofonu - Dzintaru koncertzāles sezona var sākties
Raimonds Pauls un Dināra Rudāne sniedz muzikālu priekšnesumu preses konferencē, kas veltīta vēsturiskās Dzintaru koncertzāles 2018. gada vasaras sezonai.
Mūzika
2018. gada 24. maijs, 09:51

Maestro Pauls pie klavierēm, viņa mūza Rudāne ar mikrofonu - Dzintaru koncertzāles sezona var sākties

Kasjauns.lv

22. maijā atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisinājās 2018. gada vasaras sezonai veltīta preses konference, kurā tika iepazīstināts ar grandiozo šīs vasaras sezonas programmu. Sanākušajiem par prieku muzicēja Maestro Raimonds Pauls, savu klavierspēli demonstrēja pianists Andrejs Osokins, bet ar dziedājumu priecēja TV šovā "Izklausies redzēts" iepazītā Dināra Rudāne.

Kopā ar Dzintaru koncertzāles direktoru Guntaru Ķirsi, Jūrmalas Domes priekšsēdētāja vietnieci Ritu Sproģi un Vasaras sezonas atklāšanas koncerta māksliniekiem - Maestro Raimondu Paulu, pianistu Andreju Osokinu un dziedātāju Dināru Rudāni, preses konferencē piedalījās un par saviem šīs vasaras koncertiem stāstīja arī visi galvenie pasākumu organizatori - “Summertime 2018 - aicina Inese Galante” patronese Inese Galante, SIA “Art Forte” direktore Jūlija Ločmele, Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” pārstāvis Igors Bass, SIA “Bravo Events” direktors Igors Jefremovs, festivāla “Artissimo” mākslinieciskā vadītāja Inna Davidova un festivāla “Jūras Pērle” direktore Ilona Anna Kuzņecova.

Preses konference atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē

2018. gada vasaras sezonai veltīta preses konference atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē.

gallery icon
49

Preses konferenci ar savu klātbūtni pagodināja arī pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča, savukārt izcilais pianists Andrejs Osokins un Maestro Raimonds Pauls kopā ar dziedātāju Dināru Rudāni sniedza nelielu muzikālu priekšnesumu, ļaujot ielūkoties krāšņajā Dzintaru koncertzāles Vasaras sezonas atklāšanas koncerta programmā, kas veltīta Latvijas simtgadei.

foto: Juris Rozenbergs
Preses konferenci ar savu klātbūtni pagodināja arī pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča.

Atklājot vasaras sezonai veltīto preses konferenci, Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis sacīja: “Vienmēr pirms vasaras sezonas uzsākšanas Dzintaru koncertzālē notiek pamatīga rosība. Tiek piefrizēta zālīte, stādītas puķes, krāsoti soli un vēl simtiem mazi un lieli darbi rindojas cits aiz cita, lai koncertzāle būtu gatava uzņemt viesus. Latvijas jubilejas gadā koncertzālē sastapsim gan Latvijas labākos mūziķus, kuri nu jau kļuvuši par pasaules mēroga zvaigznēm, gan arī pašus izcilākos ārvalstu viesus. Esmu patiesi gandarīts un pateicos visiem, kuri daudz strādājuši, lai šovasar Dzintaru koncertzāle kļūtu par pasaules mēroga kultūras notikumu epicentru.”

foto: Juris Rozenbergs
Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona tiks atklāta 2. jūnijā ar Latvijas simtgadei īpaši veltītu koncertu. Vērienīgajā atklāšanas koncertā tiksimies ar maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu, pianistu Andreju Osokinu, džeza dīvu Dināru Rudāni un Kristīni Prauliņu, kā arī “Jūrmalas festivāla” orķestri un Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults.

Koncerta pirmajā daļā baudīsim gleznainu mūzikas panorāmu ar Jāzepa Vītola spožo orķestra lappusi “Briljants” no svītas “Dārgakmeņi”, kā arī krievu dvēseles dziļumu Sergeja Rahmaņinova “Otrajā klavierkoncertā” virtuozā pianista Andreja Osokina izpildījumā.

Savukārt otrajā daļā maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends pasniegs īpašu dāvanu Latvijas 100. jubilejā - mūsdienīgas latviešu tautasdziesmu aranžijas ar Raimonda Paula unikālo, smeldzīgo un džezīgo personības klātbūtni.

To kuplinās arī Maestro skatuves mūzas - harismātiskās un spožās dziedātājas Dināra Rudāne un Kristīne Prauliņa.