foto: Nameja gredzens/Facebook
"Nameja gredzens" saņem "Oskarus" sieviešu cietumā
Zālē atskanēja izsaucieni Nē!!!, kad mazajam Rigvaram sniedza saindētā vīna ragu.
Kino
2018. gada 18. marts, 08:26

"Nameja gredzens" saņem "Oskarus" sieviešu cietumā

Kas Jauns Avīze

Spēlfilmas "Nameja gredzens" montāžas režisore Līga Pipare piedzīvojusi aizkustinošus brīžus Iļģuciema sieviešu cietumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fotoieskats "Nameja gredzena" tērpu izstādē - ikvienam un bez maksas

Latvijas Nacionālās bibliotēkā atklāta filmas "Nameja gredzens" aktieru tērpu izstāde, ko radījusi kostīmu māksliniece Sandra Sila.

gallery icon
69

Viņa pieredzētajā dalījusies "Facebook". Piparei bija jādodas parādīt filmu ieslodzītajām, un viņa neslēpj, ka pirms tam sajūtas bijušas ne pārāk labas – “kas jādara, jādara”.

“Biju brīdināta, ka cietuma publika būs kritiska, tieša, skaļi komentēs, smiesies nevietā, skaļi sarunāsies un filmas laikā, visticamāk, staigās iekšā ārā,” atzīst Pipare.

Turklāt seansa laikā viņai aiz muguras sēdēja kapelāne Rudīte Losāne, kas noorganizēja filmas skatīšanos. Pie tekstiem “kristiešu pakaļa!” un epizodēm, kur krustneši – kristieši griež cits citam rīkli, Līga grimusi arvien dziļāk savā krēslā, gatavojot aizstāvības runu briestošajam pagānu – kristiešu skandālam...
Tikmēr zālē visu laiku valdīja nospriegots klusums, ko pārtrauca atsevišķi izsaucieni Nē!!!, kad mazais Rigvars dzēra no saindētā vīna trauka, bija skaļi smiekli visās epizodēs, kuras bija iecerētas kā joks, atsevišķi Aha! un beigās...

Filmas "Nameja gredzens" aktieru ballīte

Filmas "Nameja gredzens" pirmizrādi aktieri un filmas radošā komanda nosvinēja ar ballīti Rīga TV24 telpās, 2018. gada 17. janvārī.

gallery icon
68

“Beigās uz titriem bija aplausu vētra, un kapelāne Rudīte mirdzošām acīm pienāca man klāt, lai apskautu. Visas sievietes – krievu, latviešu, čigānu tautības – bija piecēlušās kājās, un viņu sejās bija absolūta sajūsma, starojums, smaidi!” aizkustināta ir Pipare.

foto: Edijs Pālens/LETA
Līga Pipare 2014. gadā saņēma Lielo Kristapu kā labākā montāžas režisore par spēlfilmu Sapņu komanda 1935.

“Super filma!”, “Labākā filma, ko esmu redzējusi”, “Paldies!!!”, “Pasveiciniet visus, visus aktierus un tos pārējos, kas tur strādāja!”, “Mums patika ļoti! Vienreizēji.”, “Un tā ir latviešu filma?”, “Andžāns (aktieris Gints Andžāns – Red.) bija mans skolasbiedrs Madonā, pasveiciniet no krievu meitenes Katarinas!” – tādas bija atsauksmes.

Kapelāne Rudīte Losāne atzina, ka ko tādu viņa, šeit 18 gadus strādājot, nav piedzīvojusi – “dabūt no šīm sievietēm ārā patriotismu, vienprātību, neviltotu pozitīvismu, jo šeit neliekuļo – šeit saka visu, kā ir!”

Filmas “Nameja gredzens” vērienīgā pirmizrāde

2018. gada 17. janvāra vakarā “Kino Citadele” notika vērienīgās filmas “Nameja gredzens” pirmizrāde.

gallery icon
105

“Mana sirds bija apmetusi pāris kūleņus, es sēdēju un raudāju, un cietuma sievietes mani mierināja! Nu saki viens cilvēks – pēc visām smalko aprindu dzēlībām, kultūršokiem un vēsturnieku vaimanām – tu negaidot sieviešu cietumā saņem "Oskarus" visās nominācijās!” saviļņota ir Līga Pipare.

Aizraujoši skati. Vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" gavenās kaujas filmēšanas aizkulises

2017. gada jūlija beigās pie Lielupes ietekas jūrā notika Aigara Graubas vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" galvenās kaujas filmēšana. Cīņu ainās ...

gallery icon
123

Viņa saka paldies "Kinopunkta" meitenēm, īpaši Maijai Kalniņai, kas gādā par Latvijas filmu izrādīšanu visos mūsu valsts nostūros, cenšoties neaizmirst bērnunamus, pansionātus, cietumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās