foto: Twitter
Aktrise Lindseja Lohana uz Londonas modes nedēļu ierodas hidžābā. Fani sašutuši
Lindseja Lohana ar savu hidžāba siešanas skolotāju.
Slavenības
2018. gada 22. februāris, 17:06

Aktrise Lindseja Lohana uz Londonas modes nedēļu ierodas hidžābā. Fani sašutuši

Kasjauns.lv

Savulaik skandalozi slavenā amerikāņu aktrise Lindseja Lohana redzēta apmeklējam Londonas pieticīgās modes nedēļas (London Modest Fashion Week) skati. Ģērbusies viņa nudien bija pieticīgi, ap galvu sienot lakatu jeb austrumniekiem tik pazīstamo sieviešu galvassegu hidžābu.

Sen nekas nebija dzirdēts par skandalozo aktrisi Lindseju Lohanu, kura savulaik par sēšanos pie stūres reibumā un tiesas nosacījumu neievērošanas dēļ vairākkārt apcietināta un reiz pat izcietusi reālu cietumsodu. No tiesas piespriestajām 90 dienām cietumā, Lohanai nācies ieslodzījumā pavadīt tikai divas nedēļas. Tā kā ASV cietumi ir pārpildīti, likumpārkāpējiem, kas nav izdarījuši smagus noziegumus, ieslodzījuma vietā jāpavada vien neliela daļa no piespriestā laika.

Pērnā gada nogalē Lohana izpelnījusies nosodījumu, jo aizstāvējusi seksuālā aizskaršanā daudzu Holivudas aktrišu vainoto Hārviju Vainstīnu, ar kuru esot sadarbojusies, strādājot pie vairākiem projektiem. Lindseja uzskata, ka Vainstīna sievai Džordžīnai Čepmenai nevajadzētu vīru pamest.

Arī tagad Lindsejas Lohanas vārds izskanējis ne tajā pozitīvākajā kontekstā. Īsi pirms Londonas pieticīgās modes nedēļas apmeklējuma, aktrise sociālajos tīklos ievietojusi video, kurā redzama mācāmies uzsiet musulmaņu sieviešu galvassegu hidžābu. Viņa paudusi vēlmi izdarīt to „pareizi”. „Manuprāt tam ir jābūt mazliet ciešākam pakausī,” savai hidžāba siešanas skolotājai norādījusi Lindseja. „Negribu, ka tas nokristu un atsegtu par daudz,” izteikusies aktrise, kura līdz šim nekad nekautrējās atsegt „par daudz’.

Londonas pieticīgās modes nedēļa 2017

Londonas pieticīgās modes nedēļa 2017

gallery icon
19

Aktrise norādījusi, ka vēlas lakatu uzlikt „tradicionālajā Saūda Arābijas sasējienā”. Iespējams, Lindseja nolēmusi to iemācīties, jo gatavojas strādāt Saūda Arābijā pie filmas, kurā filmēsies tikai sievietes. Video fragmentā Lohana savai lakata siešanas skolotājai apgalvo, ka jau trīs gadus dzīvojot Dubaijā.

2016. gadā Lindseja kādā no intervijām apliecināja, ka studējot islāmu. Paparaci tolaik pat izdevās aktrisi nofotografēt ar Korānu rokās.

Lindseja sociālajos tīklos ievietojusi arī video no modes skates un kādā no intervijām uz sarkanā paklāja norādījusi: „Modei nav vienmēr jābūt tik kailai. Tā var būt kā piedzīvojums un joprojām skaista, ja aiz tās stāv stipru sieviešu komanda.”

Kristietes centieni ievērot islāma tradīcijas izraisījuši dalītu viedokli aktrises fanu rindās. Islāma piekritējas, protams, slavē aktrises soli, taču lielākā daļa paudusi neizpratni, ka aktrise reklamē šādu nomācošu apģērba gabalu, it īpaši laikā, kad pat Irānā sievietes protestē pret obligātu hidžāba nēsāšanu, par ko gan tikušas arestētas. „Mani pārsteidz tas, ka rietumu civilizācija hidžāba nēsāšanā saskata brīvību un tiesības, bet sievietes Irānā protestējot noņem hidžābus, šādi norādot, ka hidžābs islāma valstīs ir apspiestības zīme,” norādījis kāds no „Twitter” lietotājiem. Kāds cits vaino Lohanu, ka viņa šādi „propagandē islāmam raksturīgo sieviešu nīšanu”.

Vēl jo dīvaināka faniem šķiet Lohanas izvēle siet hidžābu un runāt par pieticību, tajā pašā laikā saģērbjoties „bargās kundzes” cienīgā melnā ādas mini kleitā.

Tagad Lindseja Lohana vēlas iemācīties pareizi sasiet hidžābu, lai tas „nenokristu un neatsegtu pārāk daudz”, bet šā gada 13. februārī savā „Instagram” blogā viņa publiskoja šādu bildīti peldkostīmā.

🧜🏻♀️

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on