foto: Sputnik
Latvijas "X faktora" žūrijā Aija Auškāpa un Intars Busulis; vēl vienu sola nosaukt rīt
Intars Busulis.
2017. gada 10. augusts, 11:43

Latvijas "X faktora" žūrijā Aija Auškāpa un Intars Busulis; vēl vienu sola nosaukt rīt

Kasjauns.lv/LETA

Muzikālā šova "X faktors" žūrijas sastāvu papildinās mūziķis Intars Busulis, informēja "MTG TV Latvia" pārstāve Laima Kristapsone.

Žūrijā būs arī grupas "Prāta Vētra" ierakstu kompānijas un menedžmenta vadītāja Aija Auškāpa. Trešā žūrijas pārstāvja vārds tiks atklāts piektdien.

Busulis ir mūziķis, dziedātājs un trombonists, kurš pirmo plašo atpazīstamību guva piedaloties konkursā "Eirodziesma 2002" ar komponista Raimonda Tiguļa projektu "Caffe", savukārt pāris gadus vēlāk mūziķis uzvarēja starptautiskajā konkursā "Jaunais vilnis". Busulis piedalījies arī dažādos mūziklos, koncertuzvedumos, starptautiskos džeza festivālos, kā arī Krievijas muzikālajos šovos.

Viņš ir arī vienīgais mūziķis Baltijas valstīs, kas kopā ar Māra Briežkalna kvartetu uzstājies Ņujorkas prestižajā džeza klubā "Blue Note". Pašlaik mūziķis ir grupas "Intars Busulis & Abonementa orķestris" solists un sadarbībā ar latviešu komponistu Kārli Lāci radījis kopumā sešus soloalbumus – pēdējais no tiem ir "Nākamā pietura", kas arī izvirzīts Zelta diska godalgai. Tāpat viņš piedalījies Lāča mūzikla "Oņegins" izrādēs Dailes teātrī un albuma "Lāču tēta" dziesmas ierakstā.

Busulis norāda, ka dažubrīd viņam šķiet, ka varētu būt neiespējami Latvijā atrast tik daudz izpildītāju, lai to skaits būtu pietiekams jaunam šovam. "Līdz šim bijis daudz muzikālu projektu, tāpēc ir sajūta, ka Latvijas resursi varētu būt izsmelti. Un tomēr mani ļoti interesē, vai bez jau zināmajiem dziedātājiem ir palicis vēl kāds neatklāts talants," uzsver Busulis.

Šovu "X faktors" vadīs latviešu muzikants un producents Markus Riva.

Rudenī televīzijas kanāls TV3 skatītājiem piedāvās Latvijā veidotu pasaulē pazīstamo mūzikas šovu "X Faktors", kurā Latvijas muzikālajiem talantiem būs iespēja izcīnīt savu iespēju nokļūt slavas zenītā un attīstīt sevi profesionāli.

"X faktors" ir pasaules mērogā pazīstams televīzijas realitātes šovs, kura mērķis ir atrast jaunus dziedošos mūzikas talantus. Skatītājiem tā ir iespēja just līdzi saviem favorītiem, savukārt mūziķiem - attīstīt sevi pieredzējušu nozares profesionāļu vadībā, iegūt klausītāju atzinību un, iespējams, atspērienu veiksmīgai mūziķa karjerai. Starp spožākajiem "X Faktora" veiksmes stāstiem, kuri ieguvuši pasaules slavu pēc dalības šovā, var minēt tādus vārdus kā "One Direction", britu dziedātāju Džeimsu Arturu un viņa tautieti, dziedātāju Leonu Luisu.