foto: Eduards Paņičevs
Mirdzu Martinsoni un Mārtiņu Vilsonu krievi aizvien dievina
„Mārtiņš ir spilgts partneris. Lai Dievs dod mums kaut ko vēl izveidot kopā,” pēc atkalsatikšanās ar kolēģi Mārtiņu Vilsonu teic Mirdza Martinsone.
Slavenības
2017. gada 7. augusts, 12:12

Mirdzu Martinsoni un Mārtiņu Vilsonu krievi aizvien dievina

Kasjauns.lv

Kad Dzintaru koncertzālē norisinājās kino leģendu koncerts, skaļākie aplausi un gaviles tika leģendārās kinofilmas “Mirāža” mīlas pārim – latviešu aktieriem Mirdzai Martinsonei (65) un Mārtiņam Vilsonam (62).

Festivāla “Jūras pērle” otrā diena

Dzintaru koncertzālē Jūrmalā notiek pirmais Starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls “Jūras pērle”, kas pulcē daudzas Padomju kino leģendas.

gallery icon

Māksliniekiem parādoties uz skatuves, filmas tituldziesmai skanot, publika zālē aizturēja elpu, bet jau pēc mirkļa sveica Mirdzu Martinsoni un Mārtiņu Vilsonu ar vētrainām ovācijām. Mirdza Martinsone neslēpj, ka tik iespaidīgu reakciju nebija gaidījusi, un viņai pat sirds sažņaugusies no aizkustinājuma.

„Tā vispār bija viena fantastiska diena. Priecājos, ka satiku Mārtiņu pēc ļoti ilga laika. Dzīvojam tepat vienā pilsētā, bet redzējušies nebijām patiešām sen. Nu sanāca pasēdēt kopā un parunāties, kā katram klājas. Viņš mani gan no Rīgas aizvizināja uz Jūrmalu, gan pēc uzstāšanās nogādāja mājās. Ilgi nepalikām, jo Mārtiņam, kam ir četri mazi bērni, vajadzēja ātri doties prom, tāpēc pēc pirmās koncerta daļas jau braucām atpakaļ uz Rīgu.

foto: Eduards Paņičevs
Kopš “Mirāžas” filmēšanas aizritējuši jau 35 gadi. Viens no tā laika kino skatītāju mīlētākajiem un apjūsmotākajiem ekrāna pāriem – Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons aizvadītajā nedēļā kāpa uz skatuves Dzintaros, izpelnoties ovācijas.

Pēc tam pa ceļam atminējāmies, kā tad, kad nokāpām zālē, mūs sveica, sauca par Holivudas zvaigznēm. Ovācijas nudien bija ļoti lielas. Protams, tas bija patīkami. Krievi ir ļoti atsaucīgi uz aplausiem, kājās stāvēšanu un „bravo” saukšanu. Tas viss tur bija. Vienā dienā bija vesela jūra ovāciju un publikas mīlestības,” teic aktrise.

Mirdza neslēpj, ka pirms jaunās teātra sezonas sākuma šis notikums viņai devis pozitīvu dzinuli darba atsākšanai. Aktrise stāsta, ka uzstājoties koncertā, viņai atausa atmiņā sajūtas un domas no laika, kad norisinājās kinofilmas “Mirāža” uzņemšana.

"Tā bija tikšanās ar kolēģiem gan no Lietuvas, gan Polijas, gan Krievijas. Biju vienīgā sieviete vīriešu kolektīvā. Filmēšana norisinājās Krimā, ļoti skaistā vietā, k

Padomju kino zvaigznes satiekas Jūrmalā. Festivāla “Jūras pērle” pirmā diena

Dzintaru koncertzālē Jūrmalā sācies Starptautiskais teātra un kino mūzikas festivāls “Jūras pērle”, kas pulcē daudzas, jo daudzas Padomju kino leģendas ...

gallery icon

ur valdīja pasakains klimats. Darbs un atpūta bija kopā, tas bija jauki. Ja rēķina, ka dzīve ir viļņveidīga, tad “Mirāžas” filmēšanas laiks bija tāds skaists pacēlums,” smaidot teic Mirdza Martinsone.