foto: insight media/ Vida Press
Nikola Kidmena pastāsta, kā izlādējusi stresu pēc seksa un vardarbības ainas filmēšanas
Nikola Kidmena miniseriālā „Big Little Lies”.
Slavenības
2017. gada 9. jūnijs, 05:49

Nikola Kidmena pastāsta, kā izlādējusi stresu pēc seksa un vardarbības ainas filmēšanas

Kasjauns.lv

Jaunajā miniseriālā „Big Little Lies” aktrise Nikola Kidmena (49) atveidojusi nomāktu mājsaimnieci, kas cieš no vardarbības ģimenē. Pēc spraigāko ainu filmēšanas aktrise no filmēšanas laukuma prom devusies ar īstiem zilumiem uz ādas.

Spriedze, pazemojums un sāpes, ko uz ekrāna nācās izciest Nikolas Kidmenas atveidotajai varonei, atstājušas sekas uz aktrises emocionālo līdzsvaru arī pēc darba dienas beigām, kad kameras jau bijušas izslēgtas.

„Es aizgāju mājās un sviedu ar akmeni pa stikla durvīm,” atceras Kidmena. „Acīmredzot es glabāju sevī visas tās dusmas par to, kas bija manai varonei nodarīts.”

Drāmā Kidmena atveido no darba aizgājušu advokāti Selesti Raitu, kura cieš no vardarbīgā vīra Perija. Viņu uz ekrāniem atveido aktieris Aleksandrs Skarsgards.

foto: insight media/ Vida Press
Nikola Kidmena un viņas ekrāna vīrs aktieris Aleksandrs Skarsgards miniseriālā „Big Little Lies”.

Agrākās intervijās Nikola atzinusi, ka bijusi pat spiesta dzert pretsāpju medikamentus, jo pēc vardarbīgajām ainām viņas ādu klājuši pavisam īsti zilumi. Taču šīs ainas ievainojušas aktrisi arī emocionāli.

Kidmenas kolēģe aktrise Rīza Viterspūna atceras, ka Nikola viņai reiz piezvanījusi un atzinusies, ka loma viņu pagalam izdedzinājusi.

„Mēs bijām apmetušās viesnīcā,” situācijas atstāstu iesāk Viterspūna. „Viņa man piezvanīja un teica: ‘Es tikko pastrādāju trakas lietas.’ Viņa pārnāca no darba, kad bija filmējusies briesmīgajās ainās un man teica: ‘Es nevarēju tikt iekšā savā viesnīcas numurā, tāpēc ar akmeni izsitu durvju stiklu.’ Un pēc tam piebilda – ‘Es parasti tā nedaru.’”

foto: Chelsea Lauren/REX/ Vida Press
Kidmena ar vīru kantri mūziķi Kītu Urbanu filmas pirmizrādes vakarā Losandželosā.

Nikola īpaši akcentējusi vienu no ainām, kas radījusi viņā īpaši lielas „dusmas” un „pazemojuma sajūtu”.

„Atceros, kā pēdējā epizodē gulēju uz grīdas apakšveļā, pēc tam, kad mani reāli mētāja pa istabu. Es vienkārši gulēju uz grīdas.”

„Es nevarēju piecelties. Es negribēju celties. Atceros, kā Žans-Marks [režisors] pienāca pie manis un uzklāja dvieli, jo es biju kā... Es jutos pilnībā apkaunota un izmisusi. Un iekšēji ārkārtīgi nikna.”

Arī Nikolas ekrāna vīrs aktieris Aleksandrs Skarsgards (40) intervijās diskutējis par savu problēmu mākto varoni. Pēc vardarbīgo ainu filmēšanas aktieriem vajadzējis „nokratīt” sakāpināto spriedzi. Viņi ieviesuši tādu kā rituālu, ka pēc emocionāli un fiziski sāpīgo ainu filmēšanas viņi pēc tam apskaujas un viens otru samīļo.

Nikola Kidmena un Kīts Urbans kantri mūzikas balvu vakarā

Austrāliešu aktrise Nikola Kidmena kopā ar vīru kantri mūziķi Kītu Urbanu apmeklē kantri mūzikas balvu vakaru „CMT Music Awards”.

gallery icon
15

Nikola Kidmena ar meitām

Austrāliešu aktrise Nikola Kidmena ar meitām Sandeju un Feitu.

gallery icon
17

Nikola Kidmena un Kīts Urbans Ekrāna aktieru ģildes balvu ceremonijā 2016. gadā

gallery icon
12