foto: Juris Rozenbergs
Dailes teātra jaunie aktieri – Dreimane un Zāle – sākuši kopdzīvi
Dailes teātra aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle atraduši brīvu brīdi, lai dotos vakara pastaigā pa Vecrīgu.
Slavenības
2017. gada 1. maijs, 16:44

Dailes teātra jaunie aktieri – Dreimane un Zāle – sākuši kopdzīvi

Kasjauns.lv

Aktrisei Leldei Dreimanei (27), kuras foto kopā ar Artūru Skrastiņu rotā Dailes teātra lielformāta afišas Dž. Dž. Džilindžera izrādei „Bannija Manro nāve”, otrā sezona teātrī rezultējusies ne tikai ar spilgtu skatuves karjeru, bet arī ar mīlas attiecībām ar kolēģi Kasparu Zāli (32).

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle

Dailes teātra jaunais aktieru pāris Lelde Dreimane un Kaspars Zāle.

gallery icon
8

Jaunie aktieri teic, ka pazīstami jau kopš studiju laikiem, kad mācījās Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiermeistarības fakultātē. Lelde studējusi pāris kursu zemāk par Kasparu, un abus vienojusi pazīšanās, ko varētu dēvēt par draudzība. Taujāti, vai pāri kopā savedusi teātra skatuve, Lelde noslēpumainā balsī bilst: „Tā nevarētu teikt. Mūs kopā ir savedusi mīlestība.”
Jau kopš rudens Kaspars un Lelde uzsākuši kopdzīvi, un tagad kopā ir diendienā. „Esam spēlējuši uz vienas skatuves komēdijā „Sliktie puiši”, kur man bija galvenā loma, bet tagad ar Leldi esam vienā izrādē „Bannija Manro nāve”,” stāsta aktieris. Taujāti, kā ir būt gan kolēģiem, gan dzīvesbiedriem, Lelde teic: „Tas ir forši! Mēs varam biežāk būt kopā viens ar otru.” Kaspars, papildinot aktrises teikto, saka: „Mums ir lieliska iespēja biežāk vienam otru redzēt un vēl vairāk iepazīt.” 
Aktieru pāris priecājas, ka, ņemot vērā abu profesijas un darbu vienā teātrī, viņiem ļauts arī vienam otru labāk izprast un pieņemt, kā arī saplānot kopīgus atpūtas brīžus. „Ja ir brīvs laiks, tas ir abiem kopīgs. Viens otru ļoti labi saprotam. Zinām, kad katram ir mēģinājumi, kad izrādes. Izrēķinām, kad sanāk brīva diena, tad aizbraucam ārpus Rīgas svaigā gaisā, pastaigājam. Dodam priekšroku tāda veida atpūtai, un saviesīgus pasākumus mums sanāk apmeklēt reti, jo abi esam gana aizņemti ar darbu teātrī un citiem projektiem,” atklāj Dailes teātra aktieris Kaspars Zāle.

No modeles par aktrisi

Lelde ar Artūru Skrastiņu jaunākajā režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudējumā „Bannija Manro nāve”.


Pirms vairākiem gadiem Lelde Dreimane bija daudzsološa modeļu aģentūras „Natalie” modele, kur darbojās jau no pusaudzes gadiem, un, sasniedzot pilngadību, pat tika pie darba piedāvājuma Parīzē. Tāpat daiļā aktrise savulaik izmēģināja spēkus starptautiskos skaistumkonkursos, kuros tikusi pie vairākiem tituliem. Pēcāk jauniete sapratusi, ka vēlas savā dzīvē kaut ko radošu, un iestājās Latvijas Kultūras akadēmijā, kur sāka apgūt aktiermeistarību. 
Pēc studijām ceļš aizveda uz Dailes teātri, kur jau īsā laikā Lelde sevi pierādīja kā talantīgu skatuves mākslinieci: pērn viņai bija galvenā loma izrādē „Bonija un Klaids”, šogad – izrādē „Bannija Manro nāve”, savukārt TV skatītājiem Lelde zināma no komēdijseriālā „Bitīt’ matos!” un gaumīgās daudzsēriju filmas „Saplēstā krūze”.

No mēbeļu restauratora par aktieri

foto: Gunārs Janaitis
Kaspars izrādē „Bannija Manro” nāve iejūtas velna lomā.


Kaspars Zāle ir ieguvis divas augstākās izglītības – aktiermākslā un dizainā, bet agrā jaunībā amatniecības skolā viņš iemācījies restaurēt mēbeles. Aktiera karjeru Kaspars uzsāka Valmieras teātrī, kur viņu pamanīja Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers un piedāvāja spēlēt Dailes teātrī. Nu tur rit jau trešā sezona. Vasarā Kaspars turpinās filmēties kinolentē „Nameja gredzens”, bet septembrī būs redzams kinofilmā „Pirmdzimtais”.