Ūdrīša augšāmcelšanās: viņš sacerējis dzejoli savai Ilonai
foto: LETA LETA
Ilonai izdevies panākt, ka Ūdris atgriežas dzīvē. Tapis pirmais dzejolis, kuru mākslinieks arī veltījis savam eņģelim.
Slavenības
2017. gada 16. aprīlī, 21:33

Ūdrīša augšāmcelšanās: viņš sacerējis dzejoli savai Ilonai

Kasjauns.lv

Vairāk nekā gadu pēc smagās avārijas, kas Rolandu Ūdri piekala ratiņkrēslam un pārcilvēcīgām dzīvesbiedres rūpēm par viņu, mūziķis sacerējis savu pirmo dzejoli. Tas ir smaga neizsīkstoša darba rezultāts, LTV "Panorāmai" apliecina Ilona Balode-Ūdre un Ūdrīša ergoterapeite Lelde.

Ūdrīša augšāmcelšanās: viņš sacerējis dzejoli sava...

Ar vārdu “augšāmcelšanās” Lieldienās katrs saprot ko citu. Piemēram, mūziķim Rolandam Ūdrim jeb Ūdrītim visīstākais augšāmcelšanās brīnums ir dzejolis, ko viņš sacerējis vairāk nekā gadu pēc smagās avārijas. Joprojām ratiņkrēslā, cīnoties par katru kustību un mācoties no jauna agrāk pašsaprotamas lietas, Ūdrītis ar šo dzejoli ir parādījis tuviniekiem un pats sev, ka viņa radošais gars nav salauzts.

Kā smej pati Ilona, nez vai sanāks hīts no dzejoļa, kas tā arī saucas: Ilona Balode. Taču tas ir tikpat jauks, daudzslāņains un dziļš kā citi viņa dzejoļi.

Sākums bijis grūts - viens divi vārdi stundā. Dakterei Leldei pat šķiet, ka Ūdris viņu nosaucis par muļļu, ka viņa nespēja ātrumā uztvert dzejnieka domāto vārdu. Ilona teic, ka īstenais radošums "atnāca vaļā" pēc jaunā gada, kad viņš sācis jau teikumos dzejot.

"Es, protams, esmu ļoti lepna, jo dzejolis saucas Ilona Balode. To izdomāja Ūdris, es to neizdomāju," viņa smej, "beigās jau tur riktīgs ūdrisms iet, normāla filozofija!"

Mākslinieka galarezultāts ir šāds:

Ilona Balode

Ilona ir manējā

Jā, Ilona neko

Jā, tev aizmirsti

Skaista, laimīga tu ej

Labi, ka tu nedomā.

Es gaidu, gaidu

Tev ēdienu olu

Es nemāku pagatavot

Kopā mēs varam daudz

Pagāja laiks un visi jaunie kļuva veci

Vienreiz es nācu pie tevis

Otrreiz es neiešu

(Rolands Ūdris)

Savādāks Ūdris

"Viņš ir savādāks. Tādas lietas jau izmaina visu," par avāriju un rehabilitāciju teic Ilona. Tas kodols jau ir! Kodols ir tas pats Ūdris, ko es pazīstu. Dvēsele jau tā pati, vienkārši izpausmes savādākas. Varbūt viņš vairs nav tik vieglprātīgs, nav tik ārišķīgs. Tas liekais ir nolobījies," par savu mīļoto saka Ilona.

Vairāk par to, kā tagad klājas Rolandam, skaties Aijas Kincas sagatavotajā sižetā:

 

Labdarības spēlē hokejā vāc līdzekļus Ūdrīša rehabilitācijai

2016. gada 21. decembrī Vidzemes ledus hallē Latvijas čempionāta hokejā ietvaros tika aizvadīta īpaša labdarības spēle, kurā sacentās "Kurbads" un ...

Ūdris un Balode kopā

Mūziķa Rolanda Ūdra un rakstnieces Ilonas Balodes kāzas