foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Šova “Melu detektīvs” varones Krusta kalna Intas stāsts par Jēzus Kristus vīziju
Krusta kalnā Inta saimnieko jau 20. gadu.
Slavenības
2017. gada 7. aprīlis, 05:52

Šova “Melu detektīvs” varones Krusta kalna Intas stāsts par Jēzus Kristus vīziju

Kasjauns.lv

Ķegumiete Inta Brokāne (52) jau divdesmito gadu veic savu misiju – Ķeguma Krusta kalna izveidošanu un sakopšanu. Pērn viņa apprecējās ar krietni jaunāku vīrieti, kas apkārtējiem cilvēkiem radījis iemeslu tenkām. Bet nupat viņa piedalījās kanāla “STV Pirmā!” raidījumā “Melu detektīvs”.

Žurnāla “Kas Jauns” šīs nedēļas numurā lasāms, ka pirms vairākiem gadiem ķegumiete Inta Brokāne sajuta Dieva aicinājumu. Sieviete redzēja vīziju, kurā viņai zināmi mirušie lūdza uzstādīt krustu, pasakot gan krusta izmēru (tam bija jābūt 6 x 3 metrus lielam), gan materiālu (priedes koks). Dažas nedēļas pirms krusta novietošanas Intai atklājās arī pats Jēzus Kristus, norādot, ka monumentam jāatrodas Ķeguma kalnā. Kopš tā laika gaišreģe Inta ir plašāk zināma kā Krustakalna Inta.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Inta apgalvo, ka Krusta kalns ierīkots ļoti enerģētiskā vietā. „Atrašanās šeit maina cilvēka dzīvi. Te saņemam enerģiju, lai vēl ražīgāk varētu strādāt,” tā Inta.

Kalns zelta āderu krustpunktos

Inta Krusta kalnā ierīkojusi trīs nozīmīgas vietas – visas atrodoties zelta āderu krustpunktā, kas atnākušajiem dodot milzīgu enerģijas devu. Pirmā vieta ir kalna galā, kur stāv vīzijā redzētais krusts. Otrā ir Dievmātes statujas vieta, trešā – kā Jēzus Kristus kapavieta.

Ķeguma Krusta kalna Inta un viņas misija

Ķegumiete Inta Brokāne jau divdesmito gadu veic savu misiju – Ķeguma Krusta kalna izveidošanu. Pērn viņa apprecējās ar krietni jaunāku ...

gallery icon

„Šeit, pie Dievmātes, esmu gulējusi naktis gan ziemā, gan vasarā un nekad neesmu nosalusi. Es to darīju tāpēc, ka man bija tāda vajadzība, nevis – lai izmēģinātu, kas nu tagad notiks. Zelta āderes enerģija ir tik spēcīga, ka tā sasilda,” skaidro Inta. Pie Dievmātes viņa aicina nākt ikvienu, bet sevišķi tos, kam ir sliktas attiecības ar mātēm, meitām, sievietēm. „Šis ir mātes zemes klēpis, kas piepildīts ar sievišķo mīlestību. Te nākuši vīrieši ar savām problēmām un salūzuši, tupējuši uz ceļiem un sākuši raudāt. Visas likstas pārvēršas mīlestībā. Ikviens var saņemt apgaismību,” žurnālam “Kas Jauns” atklāj Inta.

Kad Inta sāka radīt Krusta kalnu, ik pa laikam prātā tomēr iezagās šaubas, vai ir uz pareizā ceļa. „Lūdzu Dievam kādu liecību, jo varbūt man vienkārši rādās... Kad nāca vīzija, kur likt krustu, rakām bedri. Un tās bedres dibenā bija akmens Latvijas kontūras veidolā. Tā bija pirmā liecība, ka nejūku prātā,” stāsta Inta un rāda zīmīgo akmeni. Tas jau divdesmit gadu tiek dots kalna apmeklētājiem rokās enerģijas uzņemšanai.

Šovā iet, lai runātu par attiecībām

Intai ir trīs meitas no iepriekšējās laulības, seši mazbērni un trīs audžubērni, kas ir tagadējā vīra Arņa bērni. Vīrs par Intu ir 16 gadu jaunāks, šobrīd viņam ir 36 gadi, bet tas nav šķērslis harmoniskām attiecībām.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Inta ar vīru Arni kāzu dienā – 2016. gada 29. septembrī.

„Par to absolūti nemaz nekautrējamies. Es nejūtos kā savos gados, bet Arnis ir ļoti pieaudzis un prātīgāks par savu faktisko vecumu. Viņam ir trīs mazi (četrus un piecus gadus veci) bērni, kuri jau sen mani par mammu sauc. Viņi dzīvo gan pie mums, gan pie savas mammas, kuru pazīstu jau kopš bērnības. Viņa savulaik mani par mammu saukusi, bet tagad dzīvē viss sagriezies citādi. Sieviete bija šķiršanās iniciatore, bet tagad pasniedz visu sagrozīti un dara sliktas lietas bijušajam vīram,” atklāti stāsta Inta.

Arņa bijusī sieva uzsākusi tiesu darbus ar Intu, lai atņemtu viņai iespēju tikties ar bērniem. Par to arī Inta un Arnis runāja kanāla “STV Pirmā!” 6. aprīļa raidījumā “Melu detektīvs”. „Televīzijā runāšu, lai iedrošinātu citus atļauties runāt par šādām, ne pārāk vieglām tēmām – vecuma starpību, šķirtām laulībām, bērnu dalīšanu. Nav kauna runāt, jo tā ir patiesība. Lai nokaunas tie, kas par mums visu ko runā. Es pārvēršu visas tenkas labajā. Ja mani aicina iet uz televīziju, dodos turp, piepildīta ar gaismu, ko varu dot citiem,” vēl pirms raidījuma nonākšanas ēterā, žurnālam “Kas Jauns” teic Inta, kurai viena no meitām vasarā plāno kāzas ar mūziķi Lauri Valteru, kas šogad iekļuva konkursa “Supernova” pusfinālā.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Uz atklātu sarunu 6. aprīļa TV raidījumā Melu detektīvs Inta ieradās ar vīru Arni. Šovu vada radio personība Valdis Melderis.