Skandalozais dziesminieks un divu dēlu tēvs atzīstas ārlaulības sakaros...
Slavenības
2009. gada 10. jūnijs, 23:58

Skandalozais dziesminieks un divu dēlu tēvs atzīstas ārlaulības sakaros...

Jauns.lv

Atklātībā nācis fakts, ka dziesminiekam Kasparam Dimiteram bez diviem dēliem ir arī meita, kura dzimusi attiecībās ar mākslinieci Zani Iltneri pirms 25 gadiem.

­ Ka populārajam dziesminiekam Kasparam Dimiteram ir vēl viena – vecākā – atvase, kas dzimusi ārlaulībā, publiski darījusi zināma viņa sieva Līga Dimitere, intervijā žurnālam "Mēs" atklāti stāstot par savu dzīvi un piedošanas māku. "Mēs ar Kasparu bijām nodzīvojuši piecus gadus, bet mums nebija bērniņu. Kaspars mani pameta un aizgāja pie Zanes. Pēc kāda laika man zvanīja Kaspars un teica: "Piedzima Anna." Es pie telefona saļimu, un kāds kolēģis, ieraudzījis mani, pavaicāja: "Kas tev notika?" Es atbildēju: "Mums meitiņa piedzima,"" žurnālam par 25 gadus seniem notikumiem stāsta Dimitere.

Bērnu gaida kopā

Tiesa, Kaspara Dimitera daiļrades un uzskatu cienītājus šī ziņa nepārsteidz, jo jau pirms gada, godinot meitu Annu 24. dzimšanas dienā, dziesminieks savā interneta blogā (http://blogs.krustaskola.lv/2008/08/26/meitai-annai-sodien-24) atzinās: "Biju iepazinies ar gleznotāju ģimenes atvasi un šai ģimenē sāku justies labāk nekā oficiālajās mājās. (..) viss būtu nieks, ja to varētu nolikt malā kā gleznu, kas nekad nemainīsies. Man tā nesanāca. Meitene gleznotāja, ar kuru jau gandrīz dzīvoju kopā, pavēstīja, ka gaida bērnu..."

Dimiteru pāris atzīst, ka bērniņa gaidīšanas laiks bijis viens no grūtākajiem viņu kopdzīves posmiem, jo Kaspars pie savas laulātās draudzenes, ar kuru saistīja piecus gadus ilga kopdzīve, atgriezies tikai pēc meitas piedzimšanas. „Ciniskākais no manas kā kretīna puses bija tas, ka jau tūdaļ zināju, ka bēgšu, ka tas nav pa īstam, ka spēlītes beigušās... (..) Sievai Līgai, kas bija nomocīta un plosīta no manas puses, nemitīgi teicu: gadi, gaidi, nevaru aiziet, kamēr nepiedzims bērns… Un bērns piedzima. Miera ielā nemierīgs to saņēmu pie Dzemdību nama,” atceras Dimiters. Turpat viņš neslēpj, ka savu pirmo bērnu tajā pašā dienā pametis, lai atgrieztos pie sievas. 

Līga pieļauj, ka plaisa viņu starpā toreiz izveidojusies tāpēc, ka pārim ilgi nav bijuši bērni. Taču ar dievpalīgu jau pēc gada pasaulē nācis abu pirmais dēls Jēkabs, vēl pēc septiņiem – pastarītis Stefans Ezra.

Rota no omītes

Meitu Annu Dimiters saticis pie savas mātes aktrises Vijas Artmanes šķirsta Kristus Piedzimšanas katedrālē, kur Anna kopā ar māti ieradusies atvadīties no omītes... „Mēs ticam, ka tas bija solis uz izlīgšanu,” par notikušo katedrālē Kasjauns.lv teic Līga. Atvadīšanās gaisotnē Dimiters savai meitai uzdāvinājis brīnumainā kārtā līdzpaņemto rotaslietu komplektu, ko ilgus gadus savai mazmeitai kā piemiņas velti bija glabājusi aktrise. Par to, ka viņai ir mazmeita, Artmane zinājusi kopš meitenes piedzimšanas brīža.

Pēc Kaspara ierakstiem blogā spriežot, noprotams, ka Anna par savu piederību slavenajai Dimiteru dzimtai uzzinājusi tikai pērn, pēc tam, kad dziesminieks viņu uzmeklējis virtuālajā vidē. „Protams, reizēm Annas mammu satiku. Protams, runājāmies. Satiku arī Annas mammas draugus, gleznotājus un kultūras ministrus, kas man dedzīgi stāstīja, cik Anna līdzīga man... Visi visu zināja. Taču tikai pirms neilga laika sadūšojos Annai aizrakstīt. Viņa apliecināja, ka viņai tas ir absolūts jaunums,” savā blogā neslēpj Dimiters. Viņš atzīst, ka tieši mātes izdzišanas periods licis daudz ko pārdomāt un saprast. Par to liecina arī Dimitera portālā meitai lūgtā piedošana: „Šādā dzīves īstenības mijkrustu traģikā es, Anna, atceros visu, visu. Piedod man, ka viss bija tieši tā, kā bija. Bet divas dzīves mums nevienam nebūs, kālab izlīgt jāpaspēj vēl šajā. Tas mirklis, kad ir par vēlu, pienāk tik pēkšņi. Kā izdeg spuldzīte...”

Noslēpumi nāk gaismā

Pēdējā gada laikā Dimitera ģimene ne reizi vien sabiedrību pārsteigusi ar rūpīgi glabātu noslēpumu celšana dienas gaismā. Kā zināms, pagājušā gada nogalē savā pēdējā intervijā krievu presei – žurnālam „Karavan istorij” – skatuves karaliene Vija Artmane atzinās, ka viņas meitas Kristiānas Dimiteres īstais tēvs bijis nevis viņas dzīvesbiedrs Artūrs Dimiters, bet gan leģendārais Krievijas aktieris Jevgeņijs Matvejevs.

Savukārt šā gada sākumā pārsteidza Kaspars, visos sīkumos atklādams ģimenes scēnu, ko izraisījusi viņa neapdomīgā ļaušanās alkohola un svešas sievietes kārdinājumam. Līga atzīst, ka viņas ģimeni glābusi sievietes spēja piedot un mīlestība.

Vita Zvaigznīte / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, www.blogs.krustaskola.lv,­no Kaspara Dimitera personīgā arhīva