Slavenības sacenšas Jāņu rotu darināšanā
Slavenības
2009. gada 20. jūnijs, 12:09

Slavenības sacenšas Jāņu rotu darināšanā

Jauns.lv

Līgo vainagu pīšanas sacensībās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Skulptūru dārzā uzvarēja TV sejas Valtera Krauzes, komponista Kārļa Lāča un TV dīvas Janas Duļevskas komandas.

Ielīgojot Jāņus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, sabiedrībā pazīstamas personas kopā ar mazajiem pacientiem un medmāsiņām piedalījās Jāņu vainagu pīšanas sacensībās.

„Esmu Jāņu vainagus pinis metriem,” ar pārliecību un pieredzi portālam kasjauns.lv klāstīja TV seja Valters Krauze. Iespējams, tieši tāpēc viņa komandai piebiedroties izvēlējās visvairāk mazo pacientu. Vadoši norādījumi, precīza darba organizācija un šīs komandas medmāsiņas sarūpētais „slepenais ierocis” ļāva uzvarēt visoriģinālāko vainagu kategorijā – Jāņu vainagiem tradicionālos ziedus, papardes un ozollapas papildināja sīpoli, redīsi, lupstāji, loki un dilles. „Šo vainagu, ja kas, rudenī varēs izvārīt buljonā,” smēja tā darinātāji.

Tikai pavisam nedaudz vainaga oriģinalitātē atpalika komanda, kuru vadīja hokeja faniem tik ļoti pazīstamais Aigars Krīgers, „Rīgas Dinamo” fanu kluba valdes loceklis. Šoreiz hokeja lielfans bungas bija nomainījis pret ziediem un ozola zariem. Vainagā tika iepītas zaļas rozītes, darinātas no ķirurgu vienreizējām cepurītēm, pievienotas šokolādes bizbizmārītes, taureņi un pat viens dzīvs kāpurs. Šo vainagu komanda bija paredzējusi dāvināt dakterim Jānim Krastam, taču pasniegšanas ceremoniju ārsts nevarēja apmeklēt, jo bija aizņemts pie operācijas galda.

Kā skaistāko vainagu meiteņu vainagu kategorijā žūrija atzina Janas Duļevskas komandas vīto galvasrotu. Formās drosmīgs, bagātīgs un skaists tas rotāja Andželikas galvu, puišu acis pievelkot kā maģisks magnēts. „Tas ir veselības vainags un noteikti uzvarētājs svara kategorijā – būs savi trīsarpus kilogrami!” savas komandas mākslas darbu piesakot teica Jana Duļevska.

Savukārt vīriešu vainagu kategorijā par uzvarētāju žūrija izvēlējās komponistu Kārli Lāci. Lai gan viņš Jāņu vainagu darināja pirmo reizi dzīvē, tomēr ar komandas atbalstu viņam izdevās to paveikt visātrāk.

Vēl vainagu vīšanas sacīkstēs piedalījās multimediju mākslinieks Artis Dzērve, dziedātāji Ella, Normunds Rutulis, Māra no grupas „Astro’n’out”, hokejists Juris Štāls ar sievu Baibu, hokeja vārtsargs Sergejs Naumovs, sabiedrisko attiecību speciāliste, Kārļa Lāča sieva Vineta Vilistere-Lāce, uzņēmējs Viesturs Koziols un dejotājs Valdis Škutāns.

Vērojot vainagu pīšanas jampadraci savā pagalmā, slimnīcas direktors dakteris Dzintars Mozgis atzina, ka „ļembasts ir pamatīgs, tomēr foršs!”. Īsta svētku sajūta mazajiem pacientiem uz vismaz pāris stundām lika aizmirst par slimībām, kuru dēļ viņiem jāatrodas slimnīcā, un priekā iemirdzēties acīm. Vainagus dāvināja tiem 17 Jāņiem un deviņām Līgām, kuri strādā slimnīcā.

Anda Leiškalne / Foto: Mārtiņš Ziders

­