Moisejs no Latvijas atvadās ar veltījumu draudzenei
Slavenības
2009. gada 17. septembris, 12:15

Moisejs no Latvijas atvadās ar veltījumu draudzenei

Jauns.lv

Ar ballīti un muzikālu veltījumu savai mīļotajai dziedātājs Jānis Moisejs trešdienas vakarā „B bārā” klajā laida savu jauno soloalbumu „Šķiršanās blūzs” un pie reizes atvadījās no Latvijas draugiem.

Jau šajās dienās viņš dodas uz Šveici, Lugāno, kur iecerējis studēt finanses un grāmatvedību maģistrantūrā.

Ballīte pulcēja plašu draugu un tuvinieku loku. Tostarp – komponistu un Moiseja talanta atklājēju Raimondu Paulu, kādreizējās skatuves partneres Lieni Šomasi un Ievu Kokoreviču, dziedātāju Ellu un citus. Par godu šim notikumam ceļu no Šveices uz Rīgu mēroja arī Moiseja mamma Laila Poli, kura dzīvo un strādā Šveicē jau vismaz 15 gadus. „Dzīvot uz Šveici mamma devās pēc šķiršanās ar manu tēvu, kad man bija pieci gadi. Viņs strādā restorānu biznesā. Bet mums ir ļoti mīļas attiecības – mamma ciemojas pie manis un es pie viņas. Viņa visu laiku jūt līdzi un manām Latvijas gaitām seko līdzi medijos. Protams, gribētos, lai viņa fiziski būtu tuvāk. Labas attiecības man ir arī ar tēti. Bet augu es kopā ar vecmammu un vectēvu, kuriem varu pateikt milzīgu paldies – viņi it visā bijuši mani aizskatuves darbinieki,” pērn žurnālam „Rīgas Viļņi” intervijā atzina jaunais dziedātājs. Viņš neslēpa, ka tāpēc dažkārt sevis bijis žēl, bet lieliski sapratis, kas un kāpēc notiek. „Šie pārdzīvojumi pamazām kļuva sekundāri, kad man izveidojās savas attiecības,” atklāja Moisejs. Pasākuma izskaņā Moisejs izpildīja Aigara Voitišķa dziesmu „Par rozēm”, norādīdams, ka tā veltīta viņa draudzenei Līvai.

Darbs pie šā albuma sagatavošanas ildzis aptuveni gadu, un tā ierakstā piedalījušies daudzi Latvijā pazīstami džeza un popmūzikas izpildītāji. Par albuma tituldziesmu kļuvusi Mārtiņa Brauna sarakstīta kompozīcija. Taču, tā kā māksliniekam tieši 16. septembrī bija dzimšanas diena, viņš uz Moiseja ballīti neieradās, vien atsūtīja apsveikuma vārdus, atzīstot, ka Jānis savu darbu pastrādājis cienījami! Bez šīs dziesmas albumā atrodamas arī Ulda Marhilēviča, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Aļņa Zaķa, Aigara Voitišķa un Ģederta Ramana dziesmu pārlikumi. Vienīgo jauno dziesmu speciāli Jānim rakstījis Raimonds Pauls, kurš par albumu kopumā saka atzinīgus vārdus: „Mani īpaši uzrunāja dziesmu aranžējumi un dzīvo instrumentu pielietojums ierakstā. Mūsdienās tas jau ir retums. Kopumā tas viss skan ļoti pieklājīgi un gaumīgi!”

Vita Zvaigznīte / Foto: Mārtiņš Ziders