Ērglim problēmas ar bārdu. Koncertšova „Vecīši nāk!” aizkulises
Slavenības
2009. gada 27. decembris, 12:47

Ērglim problēmas ar bārdu. Koncertšova „Vecīši nāk!” aizkulises

Jauns.lv

Dziedātājs Andris Ērglis atzīstas, ka, gatavojoties koncertšovam „Vecīši nāk!”, Ziemassvētkos vēlējies tikt pie garākas bārdas, taču izrādījies, ka to viņš nevar izaudzēt. „Sākās alerģiska reakcija, un bija jādzen nost,” sūdzas mūziķis.

Ziemassvētku vakarā pārvedis no lielveikala mājās eglīti, pieēdies paša ceptos svētku pīrāgus un ģimenes gatavoto mielastu, dziedātājs Andris Ērglis devās uz Rīgu, kur Lielajā ģildē no 25. – 27. decembrim norisinās krāšņais koncertšovs „Vecīši nāk!”. Andris Ērglis atzīst, ka šogad Ziemassvētki viņa ģimenei bijuši skumju caurvīti, jo mūžībā pāragri aizgājis kāds no viņa tuviniekiem. „Tieši tāpēc svētku vakars pagāja klusāk, nekā sākotnēji bijām iecerējuši – izpalika gan došanās uz mežu pēc eglītes, gan pārģērbšanās par Ziemassvētku vecīti,” nopūšas skanīgās balss īpašnieks un piemetina: „Diena pagāja mielastu taisīšanā, bet vakarā ēst nemaz vairs negribējās.”

Ziemassvētku vecīšu koncertu, savā automašīnā Andris Ērglis uz Rīgu atvedis arī citu Liepājas mūziķi – Ivo Fominu. „No Liepājas izbraucām jau ap pusastoņiem rītā. Andris brauca lēni un prātīgi, taču uz mēģinājumu, par laimi, paspējām,” skatuves kolēģi jokodams uzmundrina Liepājas rokmūziķis. Vaicāts, kā pats nosvinējis svētkus, Fomins lepni stāsta: „Svinēju mājās ģimenes lokā, atnāca arī radiņi. Par svētku galdu runājot, biju galvenais mielasta gatavotājs Svarīgākais notikums man pašam bija rauša cepšana. Pats raudzēju mīklu, sagriezu ābolīšus, un sanāca gards biezpiena ābolu rausis ar rozīnēm. Visi, kas nogaršoja, teica, ka burvīgs.”

Ivo Fomins stāsta, ka līdz šim ik gadu pats pie bērniem devies ar Ziemassvētku vecīša maisu, taču šogad jauko tradīciju vairs neesot piekopis. „Redziet, bērni ir izauguši, un vecītim vairs netic... Puikām ir jau 13 un 9 gadi,” pasmaida Fomins.

Apcerīgs, runājot par nosvinētajiem Ziemassvētkiem ir arī dziedātājs Normunds Rutulis. „Parasti braucām Ziemassvētkos ciemos pie manas mammas, taču šogad svinējām paši savās mājās. Īstenībā jau tas nemaz nav tik vienkārši – visiem jābūt labā omā, jābūt savstarpējai apmierinātībai. Taču, kad gatavo svētkus, vienmēr apkārt ir liela steiga – viens taisa frizūru, viens velk bikses, viens cep pīrāgus, viens klāj galdu, vienam vajag uz tualeti... Kopā sanāk tāda riktīga jezga. Bet, kad apsēdāmies pie galda, un sākām baudīt manas sievas gatavotos brīnišķīgos Ziemassvētku ēdienus, fonā pa TV skanot Lindas Leen Ziemassvētku koncertam, mājās ienāca miers un īstā svinēšanas noskaņa,” apmierināti smaida dziedātājs un atzīst: „Manā ģimenē Ziemassvētki ar katru gadu paliek arvien laimīgāki, tomēr esam kļuvuši vairāk – tagad ir arī mazais puika.”

Normunds Rutulis stāsta, ka abi ar sievu viens otru svētkos iepriecinājuši, uzdāvājot katram mīļāko žurnālu abonementus. „Jaukas dāvanas tika arī bērniem. Meitai Lindai, kura aizraujas ar zīmēšanu un gleznošanu, uzdāvināju mākslinieku rokasgrāmatu un 1969. gadā ražotu Zenit 11 fotoaparātu. Dēls Edvards tika pie plaša dāvanu klāsta ar multfilmas „Vāģi” („The Cars”) varoņiem. Arī man pašam šī filmiņa ļoti patīk. Tagad puikam ir jau prāva kolekcija ar dažādām šīs filmiņas mantām,” kustinot pielīmētās skruļļainās ūsas, gandarījumu pauž mūziķis. „Paša ūsas nepiestāv, bet šīs, šķiet, izskatās itin labi. Vismaz man pašam patīk. Citi vecīši smejas, ka esmu līdzīgs Krievijas šovmenim Leonīdam Jakubovskim, kurš vada „Brīnumlauku”.”

Kopā ar Andri Ērgli, Ivo Fominu un Normundu Rutuli Ziemassvētku šovā „Vecīši nāk!” piedalās vēl 13 populāri un tautā iemīļoti mūziķi - Mārtiņš Freimanis, Intars Busulis, Jānis Stībelis, Lauris Reiniks, Atis Auzāns, Žoržs Siksna, Nauris Puntulis, Normunds Pauniņš, Normunds Ķietis, Guntis Veits, Dainis Porgants, Kaspars Antess,  Kārlis Būmeistars, bet Sniegbaltītes tēlā iejūtas dziedātāja Olga Rajecka. Ziemassvētku vecīšu kora diriģenta pienākumus uzņēmies atraktīvais Dailes teātra aktieris Intars Rešetins.

kasjauns.lv