Pasaulē bagātākais sportists krāpis sievu ar 19 mīļākajām
Slavenības
2010. gada 20. februārī, 04:44

Pasaulē bagātākais sportists krāpis sievu ar 19 mīļākajām

Jauns.lv

Golfa spēlētājs Taigers Vudss (34) ir visbagātākais sportists pasaulē. Pērnā gada beigās izcēlās liels skandāls, jo atklājās, ka šis divu bērnu tēvs krāpis sievu.

Pasaulē bagātākais sportists krāpis sievu ar 19 mī...

Kā vēlāk nāca gaismā, ka laulības laikā viņam bijušas vismaz 19 (!) mīļākās. Sportists nesen devies uz rehabilitācijas centru ārstēties no seksa atkarības.

Viss sākās aizvadītā gada novembrī, kad sportists iekļuva paša izraisītā autoavārijā. Ar Cadillac automašīnu viņš uzskrējis ugunsdzēsēju hidrantam uz ielas. Notikumā nebija iesaistīta cita automašīna, un sportists nebija alkohola vai narkotiku reibumā, lai izraisītu tik muļķīgu avāriju. Vēlāk paklīda runas, ka negadījums noticis pēc skandāla ar sievu. Bijusī zviedru modele Elina Nordegrena (29) atklājusi, ka vīram ir dēka ar Reičelu Ašitelu. Šo afēru plaši atspoguļojis žurnāls National Enquirer, no kā par vīra sānsoļiem uzzinājusi arī Elina.

Nekavējoties paklīda visdažādākās runas. Interneta portāls TMZ.com rakstīja, ka sieva jutusies tik sāpināta un nikna, ka ļāvusi vaļu rokām — saskrāpējusi Taigera seju un dusmās dzinusies viņam pa pagalmu pakaļ ar golfa nūju rokās. Iesitusi ar to arī pa mašīnu. Vienam no paziņām Vudss atklājis, ka skrambas uz sejas ir sekas pēc strīda ar sievu, nevis iegūtas autoavārijā.

Pēc skandāla Elina un Taigers nav snieguši publiskus paziņojumus presei, izņemot vienu — Taigera preses pārstāvji kaismīgi noliedz, ka sieva būtu tam situsi vai dauzījusi automašīnu ar golfa nūju!

Pēc gaismā nākušajiem vīra sānsoļiem Elina pārstāja nēsāt laulības gredzenu un kopā ar meitu Semu Aleksisu (2,5) un dēlu Čārliju Akselu (8. februārī būs gads) aizbrauca uz Zviedriju. Šobrīd viņa ir atgriezusies Floridā, taču no bijušās mājas izvākusies. Elina Nordegrena noīrējusi divus miljonus dolāru vērtu villu netālu no agrākās dzīvesvietas.

Vudsa pārstāvji cenšas pierunāt Elinu piedot un atgriezties. Viņi pat piesola prāvu naudu. Nordegrenai tika piedāvāti pieci miljoni dolāru, ja viņa atbalstīs vīru notiekošajā skandālā. 2004. gadā pirms kāzām pāris parakstīja laulības līgumu. Tas nozīmē, ka Elina nevar patlaban pretendēt uz pusi Vudsa kapitāla (kas mērāms 600 miljonos dolāru) un attiecīgi saņemtu 20 miljonu pēc desmit laulībā pavadītiem gadiem. Lai pierunātu sievu atgriezties, Vudsa pārstāvji sola pārskatīt pirmslaulību līgumu un papildināt summu par vēl 55 miljoniem dolāru, ja viņa paliks kopā ar vīru vēl divus gadus.

Lauzti līgumi un zaudēti miljoni

Pēc tam kad 2005. gadā modeli Keitu Mosu pieķēra lietojam narkotikas un fotogrāfijas nonāca lielāko laikrakstu pirmajās lappusēs, ar viņu līgumus lauza neskaitāmi prestiži modes nami.

Cik firmas lauzīs reklāmas līgumus ar Taigeru Vudsu pēc neglītā skandāla par 19 mīļākajām?

Pagaidām tikai kompānija Gatorade (PepsiCo) pilnībā attikusies no līgumsaistībām ar golfa spēlētāju. Viņi gan teic, ka tas nav saistīts ar seksa skandālu. Vienu miljonu vērtā kontrakta termiņš beidzies, un neesot bijis plānots to pagarināt.

Decembrī luksusa rokaspulksteņu ražotāji, Šveices firma Tag Heur paziņoja, ka izņem visus Taigera Vudsa reklāmas plakātus no saviem veikaliem Austrālijā. Līgums gan pagaidām ir spēkā un nav lauzts. Naudas izteiksmē tā vērtība ir pieci miljoni dolāru. Arī Tag Heur cenšas pateikt, ka šīm izmaiņām neesot saistības ar Vudsa ģimenes drāmu. Tādas kompānija veicot katru gadu.

Pasaules bagātāka sportista seksa skandāls

Taigers Vudss ik gadu nopelna vairāk nekā 100 miljonu dolāru, pateicoties dažādiem reklāmas līgumiem un saistībām. Pētnieki lēš, ka 90% sportista kapitāla ir no šādiem projektiem. Tāpat viņi uzskata, ka kompānijas, kas Vudsa reklāmas kampaņās ieguldījušas neskaitāmus miljonus, no līgumsaistībām, visticamāk, neatteiksies, lai neciestu finansiālus zaudējumus.

Patlaban Vudsam ir spēkā līgums ar Nike (30 miljonu dolāru), Accenture (20 miljonu), Gillette (15 miljonu) un Electronic Arts (8 miljoni). Izvērtējot ciparus, redzams, ka no kontraktu pārtraukšanas atteikušās tās kompānijas, kas projektos ieguldījušas salīdzinoši mazas summas.

Lai gan budžets ir ļoti svarīgs faktors, katrai sevi cienošai kompānijai būtiska ir laba reputācija. Sporta preču magnātiem Nike teorētiski vieglāk būtu lauzt kontraktu ar Vudsu tagad, nevis vēlāk ciest no tā, ka cilvēkiem viņu kompānijas vārds saistītos ar sliktu slavu iemantojušo Taigeru Vudsu.

Taigera mīļākās

Ārstējas no seksa atkarības

Lai gan Vudsa ģimenes drāma jau ierindota desmitgades lielāko skandālu vidū, kad pienāca laiks nosaukt aizvadītās desmitgades izcilāko atlētu, par labāko atzina Taigeru Vudsu. Otrajā vietā ierindojās riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs, bet trešajā tenisists Rodžers Federers.

Pasaules izcilākais atlēts un skandālists patlaban devies uz rehabilitācijas klīniku, lai ārstētos no seksa atkarības. Pine Grove klīnika Misisipi štatā tiek uzskatīta par vienu no labākajām ārstniecības iestādēm, kas specializējas seksa atkarības ārstēšanā.

Sportists aizvien cer, ka Elina viņam spēs piedot un ģimeni būs iespējams saglābt. No klīnikas Vudss plāno iznākt Valentīna dienā un ar laiku centīsies atgūt sievas uzticību...

Maikls Duglass

Viņi cietuši no seksa atkarības

Gerda Ansone, Foto: Bulls Press