Kā Binnija pārdzīvo šķiršanos no Džilindžera
Slavenības

Kā Binnija pārdzīvo šķiršanos no Džilindžera

Jauns.lv

Viņi apprecējās pirms četriem gadiem. Viņi bija viens no pamanāmākajiem un spilgtākajiem pāriem. Bet tad viņš aizgāja pie citas. Jaunākas. Viņš — režisors Dž. Dž. Džilindžers (44), viņa — uzņēmēja Binnija Ārberga (34). Kā viņa tagad jūtas?

Kā Binnija pārdzīvo šķiršanos no Džilindžera...
Režisora laulība ar sievu Binniju aizvien vēl nav oficiāli šķirta.
Režisora laulība ar sievu Binniju aizvien vēl nav oficiāli šķirta.

Uzņēmēja Binnija Ārberga un viens no skandalozākajiem pašmāju režisoriem Dž. Dž. Džilindžers allaž izskatījās kā saskanīgs un mīlošs pāris. Viņi apprecējās 2006. gada 19. maijā. Populārajam režisoram šī ir ceturtā laulība, Binnijai — pirmā. Viņi viens otru ietekmēja un papildināja — Binnija lieliski iejutās radošajā vidē un kļuva teju vai par teātra cilvēku, savukārt Džilis, pateicoties sievai, no mazliet nevīžīga, bohēmas pārņemta mākslinieka pārtapa nopietnākā un izskatā pat sakoptākā džentlmenī. Binnija vienmēr bija blakus vīram viņa radošajās aktivitātēs, savukārt Džilis atbalstīja Binniju biznesa gaitās, un bez Džiļa nenotika neviens pasākums Binnijas skaistumkopšanas salonā „BBBinnija”. Friziersalona sienu rotāja milzīgs Džilindžera portrets, un apskatei bija izliktas režisora nopelnītās balvas.

Binnijas skaistumkopšanas salona „BB Binnija” sienu vairs nerotā Dž. Dž. Džilindžera portrets. Viņa vietu nu ieņēmis grupas „Borowa MC” solists Aigars Runčis kopā ar citiem filmas „Pasažieri” kolēģiem.
Binnijas skaistumkopšanas salona „BB Binnija” sienu vairs nerotā Dž. Dž. Džilindžera portrets. Viņa vietu nu ieņēmis grupas „Borowa MC” solists Aigars Runčis kopā ar citiem filmas „Pasažieri” kolēģiem.

Binnija vienmēr par vīru publiski ir izteikusies ar lielu mīlestību, apbrīnu un cieņu. Kādā intervijā viņa atzina, ka viņu pilnīgi nekas Džilindžerā netracina, jo, ja kaut kas tāds notiekot, — tas ir beigu sākums. Tagad šis tiešām spilgtais pāris ir izšķīries, jo Dž. Dž. Dzilindžers, īstajā vārdā Raimonds Rupeiks, atradis jaunu mūzu — par sevi 20 gadu jaunāko aktrisi Elīnu Dzelmi.

Šāds attiecību pavērsiens noteikti būtu milzīgs trieciens jebkurai sievietei, taču Binnija par saviem pārdzīvojumiem diplomātiski klusē. Gluži kā Džilindžers, kurš savas radošās darbības laikā ik pa brīdim pasludinājis interviju nesniegšanas moratoriju, arī Binnija ir nerunīga. „Piezvaniet Džilindžeram — viņš ir Latvijā populārāka persona nekā es,” atbildēja Binnija, lūgta komentēt pārmaiņas personīgajā dzīvē. Uz iebildi, ka arī Džilis nav no tiem runātīgākajiem, uzņēmēja attrauca: „Es arī neesmu runīga un neko neteikšu.”

To, kā Binnija tagad jūtas, varam tikai minēt, jo ārēji nekas neliecina par pārmaiņām viņas dzīvē — Binnija joprojām ir raksturā spēcīga sieviete. Toties pārmaiņas var redzēt viņas izlolotajā skaistumkopšanas salonā „BBBinnija”, kas ir uzņēmējas prieks un acuraugs un jau kopš atvēršanas brīža izcēlies ar stilīgu pārdomātu interjeru.

Uzsverot ciešās ģimeniskās saites, agrāk salons bija izveidots gluži kā pielūgsmes telpa Džilindžeram, turklāt frizētavā nereti notika arī aktieru atpūtas pasākumi. Salona sienas rotāja mākslas foto: vienu — Binnijas un Džilindžera lielizmēra portreti, bet otru — Dailes teātra zāles fotogrāfija. Pie pārējām sienām rotājās Džilindžera izrāžu plakāti, bet pie kases — dažādi Džilindžera saņemti teātra apbalvojumi.

Binnijas Ārbergas un Dž.Dž. Džilindžera laulības dzīve

Taču tagad līdz ar pārmaiņām Binnijas privātajā dzīvē izmaiņas lēnām piedzīvo arī viņas salons. Uz sienas, kuru agrāk greznoja laulātā pāra portreti, tagad palikusi vien pašas salona saimnieces fotogrāfija, bet tai blakus, Džiļa portreta vietā, redzams režisora Jurģa Tūbeļa filmas „Pasažieri” reklāmas foto, kur Binnija pirmo reizi debitēja kā aktrise. Līdz ar to Džiļa vietu nu ieņēmis mūziķis Aigars Runčis ar citiem kolēģiem, kuri piedalījušies šajā filmā. Savukārt, ja salona darbinieku krekliņus kādreiz rotāja Džilindžera izrāžu kliedzošie nosaukumi („Killera dienasgrāmata”, „Psihs”, „Vagīnas monologi”, „Nekrofils”, „Striptīzs”, „Intim”), taču tagad to vietā parādījušies krekliņi ar citātiem no minētās filmas.

Ap laiku, kad klajā nāca Dž. Dž. Džilindžera iestudētā izrāde Divi nabadzīgi rumāņi, aktrise Elīna Dzelme meklēja dzīvokli, kur abiem, iespējams, vīt ģimenes ligzdiņu. Nu, visticamāk, tā jau atrasta.
Ap laiku, kad klajā nāca Dž. Dž. Džilindžera iestudētā izrāde Divi nabadzīgi rumāņi, aktrise Elīna Dzelme meklēja dzīvokli, kur abiem, iespējams, vīt ģimenes ligzdiņu. Nu, visticamāk, tā jau atrasta.

Diemžēl mīlestībai nav garantiju, un Binnijas un Dž. Dž. Džilindžera attiecības pamatīgi sašķobījās aizvadītā gada nogalē, kad Džilindžera darba un, kā izrādās, arī privātajā dzīvē ienāca jaunā, daudzsološā aktrise Elīna Dzelme.

Nereti Džilindžers un Dzelme tika pieķerti, kopā pusdienojot, arī teātra kolēģi mēļoja, ka pēc izrādēm viņi mēdza ilgāk uzturēties teātrī un kavēties naksnīgās sarunās. Turklāt režisors bieži manīts pie Elīnas mājās. Bet interesanti, ka pašas pirmās runas par Džilindžera romānu ar „mazo Punktiņu” no viņa izrādes izplatīja pati Elīna, kad pagājušā gada rudenī kādā kafejnīcā pie galdiņa, nepieklusinot balsi, priecīgi stāstījusi draudzenēm par savu dēku ar slaveno režisoru.

Tolaik Binnija vīra biežo pusdienošanu ar jauno aktrisi neuzskatīja par kaut ko aizdomīgu, jo tāds esot viņa darbs. Par tuvākām attiecībām ar jauno aktrisi viņa neesot nojautusi. Savukārt pats Džilindžers toreiz jutās aizvainots par sacelto ažiotāžu saistībā ar viņa iespējamo romānu ar jauno aktrisi un attrauca: „Es dzeru kafiju, pusdienoju, vakariņoju, dzeru naktīs ar cilvēkiem, kuri man ir interesanti, un man nav jārēķinās ar jūsu primitīvajiem priekšstatiem, kā, jūsuprāt, būtu pareizi dzīvot. Es dzīvoju savu interesantu dzīvi, bet jums ar to ir problēmas, jo pašiem garlaicīgi...”

Tikmēr Elīna Dzelme kāpj pa karjeras kāpnēm, un citas jaunās aktrises par ko tādu var tikai sapņot. Viņa spēlējusi Punktiņu Džilindžera režisētajā bērnu izrādē „Punktiņa un Antons” un saņēmusi Džīnas lomu kamerzāles iestudējumā „Divi nabadzīgi rumāņi”. Tās pirmizrādē Džilindžers slavēja Dzelmi, ka viņa ir ne tikai talantīga aktrise, bet arī lieliski glezno un iesaistījusies izrādes vizuālā noformējuma veidošanā. Toreiz jaunā aktrise atzina, ka ir patīkami, ja režisors uzticas. Elīna spēlē arī Džeinas lomu nesen iestudētajā Džilindžera izrādē „Ja mana sieva uzzinās”.

Aktrise Elīna Dzelme un režisors Dž. Dž. Džilindžers izrādes „Ja mana sieva uzzinās…” pirmizrādē.

Džilindžeram dēka ar jauno aktrisi Dzelmi?

Salona "BBbinnija" dzimšanas dienas ballītes vienmēr ir atraktīvas un jautras. Pirms vairāk nekā gada Binnijas salona jubilejā uz skatuves kopā ar dzīvesbiedri un "Dzelzs vilku" kāpa arī pats Dž.Dž.Džilindžers.
Salona "BBbinnija" dzimšanas dienas ballītes vienmēr ir atraktīvas un jautras. Pirms vairāk nekā gada Binnijas salona jubilejā uz skatuves kopā ar dzīvesbiedri un "Dzelzs vilku" kāpa arī pats Dž.Dž.Džilindžers.

Kaut arī pirms pāris mēnešiem režisors noliedza attiecības ar jauno aktrisi, nu Džilindžers to vairs neslēpj. Pirms dažām nedēļām Dailes teātrī pēc pirmizrādes „Ka tavu tēti” banketā Džilindžers sagaidījis savu draudzeni, kas ieradusies vēlāk, un mīļi viņu apskāvis. Tad abi kopā pievienojušies svinībām. Starp citu, runā, ka jaunās attiecības pievērsušas Džilindžeru veselīgākam dzīvesveidam. Agrāk režisors bija kaismīgs pīpmanis un kūpināja pat interviju laikā, bet tagad ar cigareti rokās manīts daudz retāk.

Savukārt Elīna Dzelme izpelnās aizvien lielāku mediju interesi. Nesen intervijā žurnālam „Klubs” varam lasīt aktrises domas par situāciju, ja sieviete izjauc ģimeni: „[..] Manuprāt, mīlestība ir spēcīgākās izjūtas vai spēks, kas ir uz pasaules. Tu nekad nevari zināt, ko esi gatavs darīt. Ja rodas mīlestība, tad esam bezspēcīgi. Mīlestība ir Dieva dāvana, un nekur nav teikts, ka nedrīkst iemīlēties vīrietī, kuram ir pieci bērni, sieva un laimīga ģimene. Ja tas notiek, tu vienkārši neko nevari sev izdarīt, jo tas ir kas svēts, tīrs. [..] Tā ir svētība, kad satiec otru cilvēku.”

Žanete Zariņa, Juris Vaidakovs/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

.