Visvairāk šokējuši Aishas „rītasvārki”
Slavenības
2010. gada 27. maijs, 09:39

Visvairāk šokējuši Aishas „rītasvārki”

Jauns.lv

Kamēr mikrobogā „twitter.com” simti retvīto ierakstu, kas ņirgājas par Aishas dziesmas tekstu, ārzemju žurnālisti vairāk šausminās par dziedātājas vokālo sniegumu un viņas neizprotamo skatuves tēlu.

„Moderna krāsa un fasons,” šādi pirms „Eirovīzijas 2010” pirmā pusfināla modes mākslinieces Tatjanas Vlasovas darināto Aishas skatuves tērpu raksturoja „Eirovīzijas” producente Iveta Lepeško. Arī pašai Aisai tas tīri labi gājis pie sirds. Tomēr pēc konkursa šķiet, ka tērps viena vakara laikā „izgājis no modes”...

Kasjauns.lv atgādina, ka otrdien, 25.maijā, Oslo noslēdzās starptautiskā dziesmu konkursa „Eirovīzija 2010” pirmais pusfināls, kurā starp 17 dalībniekiem piedalījās arī Latvijas pārstāve Aisha jeb Aija Andrejeva. Pēc skatītāju un žūrijas kopvērtējuma Aisha neiekļuva 10 labāko desmitniekā un tādēļ konkursa finālā nepiedalīsies.

Vai kāds speciāli izbojāja Aishas tēlu?

Kā varam lasīt portālā „Diena.lv”, kas apkopojis citu valstu mediju rakstīto par Aishas uzstāšanos starptautiskā dziesmu konkursa „Eirovīzija 2010” pirmajā pusfinālā, atsauksmes ir asprātīgas un nežēlīgas vienlaicīgi.

Krievijas „Komsomoļskaja Pravda” ir viens no retajiem medijiem, kurš neizsaka pretenzijas pret Aishas vokālo sniegumu, tomēr ir pilnīgā  neizpratnē par dziedātājas skatuviskā tēla veidotāju „gaumi” un pat izsaka aizdomas par dziedātājas tēla apzinātu „izbojāšanu”: „Aisha ar dziesmu “What For?” ļoti iepatikās Naličam un viņa kolēģiem. Sasodīts, simpātisku meiteni, pirmkārt, ietērpa velns viņu zin, kādā ietērpā, otrkārt, slikti parādīja – redzamas visas krunciņas un grumbiņas. Turklāt, nu kurš iedomājās kopā arī īsu kleitiņu – halātu uzvilkt tādus apavus. Puszābaki acīmredzami saīsina kājas, kas izskatās neglīti!”

Lietuvas medijs „Lietuvos Rytas” norāda arī uz masīvā krusta nepiemēroto izvēli, kas karājās Aishas kaklā. Tikmēr somi savos izteikumos ir vēl dzēlīgāki.  Izdevums „Hufudstadsbladet” par Aishas priekšnesumu raksta: „Nabaga Aishas paņemtie toņi galīgi neatradās, kur tiem vajadzēja būt. It kā kāds spīdzinātu kaķi.”

Kas vainas Aishas tērpiem?

Šī nebija pirmā reize, kad ar tiek nežēlīgi nokritizēti Aishas skatuves tērpi. Jau Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē dziedātājai pārmeta nesaprotamo skatuves tēlu. Maestro Raimonds Pauls, kurš citkārt vairāk analizē dziedātāju vokālo sniegumu, toreiz izteicās: "Nopietnas pārdomas manī izraisa to cilvēku darbs, kas strādā pie priekšnesuma kopējā vizuālā noformējuma. Manuprāt, gan notiekošais uz skatuves, gan Aishas tērps un frizūra bija bezgaumīgi. Tāpat nesaprotu, kāpēc uz skatuves tiek mazgāta veļa," neizpratnē bija Pauls.

Arī Aishas dalība pērn jauno izpildītāju konkursā „Jaunais Vilnis” atmiņā palikusi ar nepiemērotu skatuves tēla risinājumu. Toreiz Aishas tērpus veidoja modes māksliniece Katja Šehurina. Atrādot kleitu, kurā dziedātāja iecerējusi tērpties, izpildot kādu no dziesmām, „Jaunā viļņa” galvenais režisors Aleksandrs Revzins kategoriski aizliedza kāpt uz skatuves zābakos: „Šai kleitai obligāti jābūt komplekta ar kurpēm!” viņš pavēlēja.

Vai tiešām ar Aishas stilu ir tik traki? To ļaujam vērtēt jums, lasītāji, aicinot iepazīties ar Aishas garderobi galerijā „Aishas krāšņie un fifīgie tērpi”. Varbūt kādā no tiem Aishai vajadzēja kāpt uz skatuves Oslo?...

Kasjauns.lv/Foto: LETA/kasjauns.lv