Kā nolīgt pasaulslavenu zvaigzni savai ballītei?
Slavenības
2010. gada 2. jūlijs, 06:10

Kā nolīgt pasaulslavenu zvaigzni savai ballītei?

Jauns.lv

Vajadzēs tikai nedaudz veiksmes un ļoti biezu naudas maciņu, un tavā dzimšanas dienas ballītē dziedās Eltons Džons un Dženifera Lopesa vai ar klātbūtni pagodinās Parisa Hiltone. Mūsdienās tas viss ir iespējams.

Visi zina, ka slavenības naudu pelna, pārdodot albumus, slēdzot daudzu miljonu līgumus par dalību kinofilmās, dodoties pasaules koncertturnejās un piedaloties reklāmās. Krietni retāk kāds ieminas arī par to, ka lielākā daļa Holivudas elites papildu miljonus pelna, piedaloties privātos pasākumos. Tikai retā zvaigzne atsakās no šāda piedāvājuma, kad par stundu ilgu darbu iespējams papildināt bankas kontu par pusmiljonu vai miljonu. Dažkārt slavenībai ballītē nav pat jādzied vai jāsniedz priekšnesums — viņai maksā tikai par to, ka pagodinājusi svinības ar savu klātbūtni.

Slavenību pakalpojumus mēdz nolīgt firmu vadītāji savām korporatīvajām ballītēm, uzņēmēji, asociācijas, naktsklubi, turīgas privātpersonas, kā arī citas slavenības.

„Ir daudzi, kas vēlētos uz savu 40 vai 50 gadu dzimšanas dienu uzaicināt kādu, kura mūzika viņiem daudz nozīmējusi dzīves laikā,” teic aģentūras Creative Artists Agency vadītājs Roberts Normans. „Viņiem ir nauda un, ja būs gatavi tā pavairāk iztērēties, uz jubilejas ballīti varēs dabūt pat Rolling Stones! Viņu sievas var teikt, ka jūsmo par Green Day un vēlētos šo grupu redzēt savā 30 gadu dzimšanas dienas ballītē. Mūsdienās tas viss ir iespējams.”

Zvaigznes honorārs sastāda tikai daļu no kopējām izmaksām

Ārzemju izklaides aģentūru darbinieki, kas palīdz nolīgt zvaigznes privātiem pasākumiem, norāda, ka nepastāv saraksts ar visvairāk pieprasītajām slavenībām. Viss atkarīgs no pasūtītāja vēlmēm, pasākuma mērķa un, protams, rocības. Jārēķinās ar vismaz 20 000 dolāru lielu honorāru māksliniekiem, ja pasākumā patiešām vēlaties redzēt pasaules līmeņa slavenību. Tāpat der iegaumēt, ka zvaigznes honorārs sastādīs tikai daļu no kopējām izmaksām. Ja mūziķis vai aktieris par dalību pasākumā vēlas saņemt 300 000 dolāru, kopējās izmaksas pasūtītājam, visticamāk, sasniegs 400 000 dolāru. Būs papildus vēl jāapmaksā lidojums, uzturēšanās pieczvaigžņu viesnīcā un pusdienas. Jārēķinās arī ar konkrētās slavenības īpašajām vēlmēm. Tie var būt dizaineru dvieļi, konkrētas firmas dzeramais ūdens, specifiska virtuve, ziedi, sveces... Jo lielāka zvaigzne, jo vēlmju saraksts būs garāks. Tomēr aģentūras norāda, ka privātos pasākumos prasību raideris nav tik strikts kā tad, ja zvaigzne dodas pasaules koncertturnejā. Privāti bieži vien ir iespējams vienoties.

Tāpat pasūtītājam jāņem vērā, ka slavenība, visticamāk, neceļos viena. Tai līdzi būs pavadoņu svīta — personīgais asistents, miesassargi, draugi, pavadošā grupa. Arī par šo cilvēku ērtībām būs jārūpējas un jāapmaksā viesnīca un uzturs.

Pasaules mēroga slavenībām viens miljons vairāk vai mazāk labklājības līmeni īpaši nemaina. Rodas jautājums, kāpēc tās piekrīt uzstāties privātās ballītēs. Vai šādi pasākumi nerada sajūtu, ka tevi var nopirkt kā preci jebkurš, kam ir pietiekami daudz naudas? Izrādās, ka ne. Vairākas slavenības pat ar prieku pieņem piedāvājumus viesoties privātos sarīkojumos, korporāciju ballītēs un labdarības saietos. Šajos pasākumos līdzās nav reportieru, televīzijas un paparaci. Zvaigznes jūtas komfortablāk.

Nereti turīgie uzaicina populāru cilvēku, lai viņš tikai neilgu brīdi paviesotos ballītē, sniegtu autogrāfus un sarokotos ar visiem. Kāda tam jēga? — jautāsiet. Ja tas ir korporatīvs pasākums, tad organizatori labi zina, ka populāras personības klātbūtne radīs lielāku motivāciju ļaudīm ierasties. Tāpat arī materiālā puse būs izdevīgāka pasūtītājam, ja zvaigzne ballītē tikai paviesosies, nesniedzot priekšnesumu. Ja par uzstāšanos pasūtītājam jāšķiras no 100 000 dolāru, tad par apsveicināšanos ar viesiem un autogrāfu sniegšanu zvaigzne honorārā prasīs kādus 50 000 dolārus vai mazāk. Viss atkarīgs no izvēlētās slavenības popularitātes līmeņa un aizņemtības konkrētajā brīdī.

Slavenība nekļūs par tavu draugu

Ja izdodas nolīgt pasākumam slavenību, ir aplami iedomāties, ka vēlāk abi kļūsiet par lieliem draugiem un vakara gaitā jau apmainīsieties privātiem tālruņa numuriem. Smalko aprindu kuluāros klīst runas par kādu korporatīvu ballīti, uz kuru bija aicināts filmu Wedding Crashers (Nelūgties viesi) un Marely & Me (Mārlijs un es) aktieris Ouvens Vilsons. Viņš pasākumu apmeklējis, taču, kad firmas darbinieki vēlējušies privāti patērzēt, aktieris atbildējis: „Man nemaksā, lai es ar jums sarunātos” un veikli pazudis no sev nevēlamo sarunu biedru kompānijas.

Mūslaikos, kad teorētiski ir viegli savam pasākumam nolīgt populāru aktieri, mūziķi, sportistu vai ētera personību, cilvēki bieži vien neaizdomājas, ka ar labām pusdienām un sirsnīgu paldies būs par maz, lai slavenība ierastos uz privātu ballīti pie svešiem ļaudīm. Aģente Ketrīna Berga Sasmeijere no darba pieredzes stāsta par vairākiem šādiem gadījumiem. Ar viņas aģentūru bieži sazinās mammas, kuras vēlas nolīgt kādu tīņu zvaigznīti savas atvases 16 gadu jubilejai. Citreiz zvana topošais jubilārs, bilstot, ka viņam pašam ir iekrāts nedaudz naudas un vai varētu uzaicināt pie sevis ciemos Džastinu Bīberu vai brāļus Džonasus. Draugi būtu sajūsmā. Sasmeijerei reiz zvanījusi kāda pieaugusi sieviete, vēloties uz ballīti uzaicināt Madonnu. „Viņa ieminējās, ja popdīva ierastos uz jubileju, sieviete segtu pusi no lidmašīnas biļetes cenas,” atceras aģente. „Kāpēc gan tāda līmeņa zvaigzne, kāda ir Madonna, vēlētos doties pie nepazīstamas sievietes Ohaijo, lai uzdziedātu viņas viesistabā?”

Cilvēki nesaprot, ka tik ekskluzīvus viesus iespējams nolīgt vienīgi, ja bankā ir daži lieki miljoni.

Lai gan vairākums slavenību piekrīt uz sev izdevīgiem noteikumiem paviesoties privātās ballītēs, ir zvaigznes, kas konsekventi saka nē. Ja vien pasākumā nav vismaz MTV klātbūtne, jums pieklājīgi atteiks tādi aktieri kā Roberts de Niro un Vudijs Allens, kā arī mūziķis Brūss Springstīns un grupa U2.

„Daži, kas ir sākotnēji pateikuši nē, redz, ka piedāvātā honorāra summa ievērojami paaugstinās, un beigu beigās piekrīt, nolemjot daļu tās ziedot kādai labdarības organizācijai,” atzīmē Creative Artists Agency vadītājs Roberts Normans. Viņa firma ik gadus sarunā slavenības aptuveni 500 privātām ballītēm.

Apsveikums jaunlaulātajiem

Leģendārais mūziķis sers Eltons Džons šā gada jūnija sākumā par miljonu dolāru lielu honorāru uzstājies amerikāņu radio personības Raša Limbo kāzās. 59 gadus vecajam radio vīram šī ir jau ceturtā laulība. Viņa sieva Ketrīna Rodžersa ir 26 gadus jaunāka par vīru. Eltons Džons kāzās dziedāja jaunlaulātajiem un viņu 400 viesiem, kas bija pulcējušies izslavētajā The Breakers viesnīcā Palmbīčā Floridā.

Pusgada laikā nopelnīti jau četri miljoni dolāru

Daiļā R’n’B dziedātāja Bijonsē ar dalību privātās ballītēs aizvadītā pusgada laikā nopelnījusi jau četrus miljonu dolāru! Pirmos divus miljonus mūziķe saņēma par uzstāšanos Lībijas diktatora Muammara Kadafi dēla Jaungada ballītē. Hanibalam Kadafi Bijonsē veltīja stundu garu koncertu. Svinības notika Sentbārtas salā Karību salu arhipelāgā. Uz naktsklubā rīkoto ballīti bija iespējams arī iegādāties ielūgumus. Viena galdiņa cena — 12 000 dolāru. Aicināto viesu vidū bija arī Bijonsē laulātais draugs mūziķis Jay–Z , kā arī aktrise Lindseja Lohana un mūziķi Džons Bondžovi un Ašers.

Bijonsē piekrišanu piedalīties skandalozā Lībijas līdera dēla ballītē kritizēja daudzi. „Dziedātājas pārstāvji prasti pieņem tikai labus piedāvājumus,” bilst Kolumbijas Universitātes profesors Marks Lamons Hils. „Šoreiz, šķiet, kāds bija aizmidzis, kad tika izdarīts galīgais lēmums. Jeb naudas vilinājums bija tik liels, ka viņa teica: pie velna manu reputāciju — mēs to naudiņu pieņemsim.”

Šā gada aprīlī R’n’B dīva akceptējusi dalību vēl vienā pasākumā, kur honorārā solīti divi miljoni dolāru. Šajā reizē Bijonsē dziedāja Nigērijas bagātākā cilvēka — miljardiera Maika Adenuga juniora — meitas Bellas kāzās.

Trīs miljoni 75 minūtēs

2006. gadu mūziķis Džordžs Maikls sagaidīja Maskavā. Krievu kalnrūpniecības magnāts samaksāja viņam trīs miljonus dolāru lielu honorāru par šo ekskluzīvo vizīti. Kopā ar dziedātāju ceļoja 20 cilvēku liela komanda, to skaitā arī Maikla pavadošā grupa. Jaungada ballītē mūziķis uzstājās ar 75 minūtes ilgu programmu un koncertu sniedza 300 viesiem. Jau ap pusdienas laiku 1. janvārī dziedātājs bija mājās Londonā un varēja nesteidzīgi malkot tēju.

Dāvana sievai 30 gadu jubilejā

Pirms trim gadiem latino dīva Dženifera Lopesa mēroja ceļu uz Krieviju, lai dziedātu tobrīd 35 gadus vecā baņķiera Andreja Melničenko sievas dzimšanas dienas ballītē. Modelei Aleksandrai šis bija pārsteigums viņas 30 gadu jubilejā. Lopesai honorārā Melničenko samaksāja 1,2 miljonus dolāru un vēl 800 000 dolāru iztērēja dīvas pavadošās svītas vajadzībām. „Andrejs un Aleksandra ir lieli Dženiferas Lopesas talanta cienītāji,” paziņas stāstīja britu tabloīdam Daily Mail. „Andrejs pats personīgi piezvanīja Dženiferai un izteica šo priekšlikumu. Viņa to tūlīt pat pieņēma. Lopesa sniedza 40 minūtes garu koncertu sešdesmit viesiem. Nav slikta summa par nepilnu stundu ilgu darbu!”

Nežēlo naudu slaveniem viesiem

2008. gadā Brunejas princis Azims piedāvāja divus miljonus dolāru, lai viņam uzstātos skandalozā dziedātāja Eimija Vainhausa.

Dienās Azims mantos desmito daļu tēva 50 miljardus dolāru lielā naftas biznesa kapitāla. Princis ir slavens, ka nežēlo naudu, lai pie viņa viesotos dažādas slavenības. Viņa mūza Daiena Rosa princim dziedāja 2004. gadā, 2007. gadā pie viņa ciemojās Maikls Džeksons. Azims arī nosūtījis 5,7 miljonus dolāru vērtu kaklarotu un gredzenu savai „draudzenei” dziedātājai Meraijai Kerijai. Pērn jūlijā uz savu 27 gadu jubileju princis ielūdza aktrises Sofiju Lorēnu, Džoanu Kolinsu un Feju Danaveju, kā arī mūziķes Dženetu Džeksoni un Meraiju Keriju.

Pusmiljons par māšanu ar roku

Par sabiedrības dāmu Parisu Hiltoni mēdz teikt, ka viņa ir ar neko nedarīšanu vislabāk pelnošā slavenība. Mis Hiltonei maksā no 200 000 līdz miljonam dolāru tikai par to, lai viņa ar savu klātbūtni pagodinātu kādu pasākumu. Pirms četriem gadiem Hilton impērijas mantiniece jutās ļoti pārsteigta, kad viņai piedāvāja 200 000 dolāru, ja tikvien kā atnāks uz labdarības pasākumu. Tagad viņa pie tā jau pieradusi. „Viss, ko toreiz no manis vēlējās, bija, lai pamāju ar roku — lūk, šādi,” atceras mis Hiltone un demonstrē atturīgu žestu ar roku, līdzīgi kā svinīgos pasākumos mēdz pūlim pamāt viņas majestāte Anglijas karaliene Elizabete II.

Kādā citā reizē Parisa viesojās firmas Revlon rīkotā burizņā uz jahtas. Kamēr jaunkundze sēdēja uz soliņa un tērzēja, garām pagāja skaista jauna sieviete pērļotā topiņā. „Es arī vēlos šādu,” ieminējās Parisa. „Tas ir tik seksīgs.” Jau nākamajā mirklī bija noskaidrots, ka daiļā dāma strādā pie dizainera Roberto Kavalli un jau pēc dažām stundām Parisa saņems šādu topiņu un vēl kādu dāvaniņu pēc pašas izvēles.

Parisas klātbūtne pasākumos ir kā magnēts, kas pievilina. Tomēr ir bagātnieki un organizācijas, kas uzskata par slikto toni pie sevis uzlūgt Hiltoni. Daži, kas bagātnieci aicinājuši, vēlāk sūdzējušies aģentūrām, ka ir vīlušies. Hiltones izteikumi mēdzot būt vēl juceklīgāki nekā Bušam junioram. Nereti dīva ballītē iedzerot par daudz un atļaujoties būt rupja. Ierodoties ar nokavēšanos un aizbraucot agrāk nekā paredzēts.

Gundega Oliņa, Foto: Bulls Press