Dons un Lily slepus apprecējušies
Slavenības
2010. gada 10. augusts, 06:17

Dons un Lily slepus apprecējušies

Jauns.lv

Dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingirejs (26) un viņa ilggadējā draudzene Linda Kalniņa (26) jeb dziedātāja Lily kļuvuši par precētu pāri!

­

Dons un Lily, kurus pirms septiņiem gadiem kopā saveda pirmais realitātes šovs Latvijā Talantu fabrika, attaisnojuši savulaik viņiem uzticēto „saldā pārīša” titulu — abi nu ir vīrs un sieva! Pēc Kas Jauns rīcībā esošās informācijas, abu dziedātāju ilggadējā draudzība laulībā pāraugusi slepenos apstākļos kādā Latvijas dzimtsarakstu nodaļā jau pirms deviņiem mēnešiem — pagājušā gada oktobrī. Linda pieņēmusi arī vīra uzvārdu — Šingireja.  

Saldākais mīlas pāris

Jautājums, vai pāris arvien ir kopā, regulāri apspriests arī preses slejās. Atgādinām, ka jauno mākslinieku mīlestība uzplauka daudzu tūkstošu realitātes šova skatītāju acu priekšā, dziedātājus padarot par saldāko un romantiskāko gada pārīti. Gadu pēc šova noslēguma (kurā Dons ieguva otro vietu, atpaliekot no Chilli) abpusējās jūtas Dons un Lily pauda arī savā debijas albumā Viens otram, kas kļuva par vienu no gada pārdotākajiem albumiem. Veltījums mīļotajai bija arī Dona pirmais singls Just For You.

Lily allaž atbalstījusi Dona muzikālās gaitas un publiski paudusi, cik ļoti lepojas ar sava puiša dziesmām un panākumiem. Intervijās tolaik Dons vairākkārt uzsvēra, ka Lily ir viņa mūza un iedvesmas avots. Taču dueta mūžs nebija ilgs. Dons saprata, ka vēlas profesionāli augt, un, neraugoties uz fanu sašutumu, savu darbību duetā pārtrauca, lai pievērstos solokarjerai. Jau pēc pāris gadiem viņš devās uz Zviedriju, kur ierakstīja debijas albumu Lights On.

„Izvēdina” galvu un nāk atpakaļ

Pirmā publiskā vēsts par mīlnieku attiecību krīzi, ko presei apstiprināja arī pati Lily, sabiedrības ausis sasniedza 2005. gada sākumā, kad dziedātāja neslēpa šoku par puiša izturēšanos — Dons vienā jaukā dienā bija savācis mantas un pametis abu kopīgo mitekli, bez jebkādiem paskaidrojumiem aizbraucot uz Parīzi. Tomēr tālākais notika tā, kā paredzēja draudzene, — mākslinieks pēc galvas „izvēdināšanas” atgriezās Lily dzīvē.

Līdzīgas runas par attiecību krīzi pārim nācās izturēt arī pērn — pirms Dona ceļojuma uz Indiju. Kā zināms, Dons uz Indiju devās TV ekspedīcijas 1000 jūdzes sastāvā, taču eksotiskajā zemē stipri aizkavējās, svētceļojumā meklēdams sevi un Budu, kā arī kaldams plānus par jauniem dziesmu albumiem. Pēc atgriešanās pāris drīz vien kopā devās uz Amerikas zvaigžņu pilsētu Losandželosu, kur pavadīja pāris mēnešu un lūkoja pēc sev tīkama darbiņa. Zināms, ka izskatīgā blondīne Holivudā vēlējās kļūt par modeli vai TV šovu vadītāju, savukārt Dons — turpināt ceļu uz pasaules klases mūzikas izpildītāja slavu ar jaunu skatuves vārdu Art Singer.

Vienkārši strādnieki Anglijā

Ambiciozais jaunietis no Brocēniem, kurš savulaik mācījies par konditoru, ne tikai Fabrikā, bet arī tālākajā mūziķa karjerā izcēlies ar milzu pašpārliecinātību. Jau šova laikā Dons paziņoja, ka sevi uzskata par zvaigzni, un neslēpa, ka nākotnē apņēmies kļūt par pasaules līmeņa mākslinieku. Lai gan pirms diviem gadiem, pēc piedalīšanās starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis, par Donu ieinteresējās Maskavas šovbiznesa „haizivs” — slavenās dziedātājas Valērijas vīrs un mūzikas ierakstu kompānijas Nox Music īpašnieks Josifs Prigožins —, pēc Kas Jauns rīcībā esošās informācijas, Dons atteicās no iespējas gūt slavu un panākumus Krievijā un savus mērķus gatavojās piepildīt Holivudā.

Pirms diviem gadiem starptautiskajā mūzikas gadatirgū Kannās puisis startēja ar pseidonīmu Art Green un tur ieinteresēja britu šovbiznesa darboni Čārlzu Fosketu­, Ringo Stāra un Pola Makartnija producentu. Ņemot vērā Artūra spēcīgās balss dotības un mūziķa talantu, Foskets sacīja, ka nolēmis viņu padarīt pazīstamu ārpus Latvijas robežām. Pavisam drīz Dons jeb Art Green devās uz Londonu, lai sāktu darbu pie sava pirmā, starptautiskajam tirgum paredzētā albuma tapšanas. Jāteic, Latvijas mūzikas veikalos šis albums līdz šim nav manīts. Bet dzimtenē 2008. gadā klajā laists Dona otrais soloalbums Lelle.

Zinātāji stāsta, ka Dons un Lily jau gandrīz gadu dzīvo Anglijā — Londonā. Dons strādājot apkalpojošajā sfērā viesnīcu biznesā, bet Lily — apģērbu veikalā par pārdevēju.

Pēdējo reizi Dons Latvijā viesojās šā gada sākumā pēc komponista Zigmara Liepiņa uzaicinājuma, lai ar viņa dziesmu My Religion is Freedom piedalītos Eirovīzijas nacionālās atlases finālā.

Vita Zvaigznīte, FOTO: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva


­