Baletdejotāja Elza Leimane apprecējusies
Slavenības
2010. gada 11. augusts, 07:15

Baletdejotāja Elza Leimane apprecējusies

Jauns.lv

Jūlijā gredzenus mijuši baletdejotāja Elza Leimane un viņas dzīvesdraugs un skatuves partneris Raimonds Martinovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Pērnā gada nogalē baletdejotājs Raimonds Martinovs (27) bildināja savu mīļoto — Latvijas Nacionālās operas balerīnu Elzu Leimani (26). Gredzenu Martinovs savai baleta prīmai pasniedza uzreiz pēc atgriešanās no uzstāšanās Dienvidāfrikā. Nolikto kāzu datumu toreiz abi presei neatklāja, vien bilda, ka precēšoties tad, „kad ārā būs silts”.

Šī vasara Latvijā izvērtusies īpaši karsta, un abi solījumu ir turējuši — pēc sešu gadu ilgas draudzības šogad jūlijā baleta dejotāju pāris mijuši gredzenus. Baleta prīma Elza Leimane, kas savulaik izglītojusies Parīzes konservatorijā un ar panākumiem startējusi vairākos starptautiskos baleta konkursos, nu sāk piepildīt arī sapni par laimīgu ģimeni. „Es melotu, ja teiktu, ka negaidu kāzas. Lai kā agrāk sacīju, ka tas man nav svarīgi, — tas tomēr man ir svarīgi! Tas ieved citā, nākamajā pakāpienā,” toreiz pēc bildinājuma saņemšanas presei atzina balerīna Leimane. Uzvārdu gan pēc kāzām viņa bija apņēmusies nemainīt — pārāk garš skatuves vārds tādai baleta prīmai sanāktu!

Kā ziņo mediji, Elza ar Raimondu pirmo reizi satuvinājās pirms vairāk nekā sešiem gadiem, kad viņus uzaicināja dejot baleta galā koncertā Tartu, Igaunijā. Šis vakars abiem beidzies ar nebeidzamām sarunām. Pēc vairākiem mēnešiem Elza un Raimonds dejoja Vācijā, kur taupības nolūkos viņiem ticis paģērēts nakšņot vienā viesnīcas numuriņā. Toreiz mājās dejotāji atgriezās jau kā pāris un drīz arī sāka dzīvot kopā. Kopš tās dienas Raimonds Elzu nēsā uz rokām gan burtiskā nozīmē izrāžu laikā, gan pārnestā nozīmē — arī dzīvē.

2005. gadā Elza Leimane kļuva par Starptautiskā Ņujorkas baleta konkursa diplomandi, kur startēja kopā ar savu mīļoto Raimondu Martinovu. Abiem toreiz izdevās iekļūt konkursa finālā. 2006. gadā Leimane apbalvota ar Spēlmaņu nakts balvu kā Gada baleta māksliniece pirmā plāna lomā, bet 2007. gadā pie līdzīgas balvas tika Raimonds — nominācijā Gada sasniegums baleta mākslā. Tikpat labi viņiem veicies starptautiskā mērogā — pirms trim gadiem Elza kopā ar Raimondu piedalījās starptautiskā baleta konkursā Dienvidāfrikā, kur Elza izcīnīja otro, bet Raimonds — trešo vietu. Viņu panākumi un iejušanās uz Latvijas Nacionālās operas skatuves mantoti no vecākiem: Elzas Leimanes tēvs Aivars Leimanis ir Latvijas Nacionālās operas galvenais baletmeistars, bet Raimonda Martinova tēvs — Latvijas Nacionālās operas solists Sergejs Martinovs.

Jānis Brīvzemnieks, Foto: Mārtiņš Purviņš

­