Par ko Intars Busulis apjūsmo Laimu Vaikuli?
Intars Busulis un Laima Vaikule uzstāsies Laimas vērienīgajā festivālā “Rendez -Vous”, kas Dzintaru koncertzālē pulcēs daudzas pasaules mūzikas zvaigznes.
Slavenības
2016. gada 5. jūlijs, 07:29

Par ko Intars Busulis apjūsmo Laimu Vaikuli?

Jauns.lv

Šonedēļ no 5. līdz 8. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiek vērienīgais dziedātājs Laimas Vaikules festivāls “Rendez Vous”, kurā viņa pulcē daudzus slavenus pašmāju un ārzemju mūziķus. Bet, ko par Laimu Vaikuli domā Intars Busulis, kurš arī piedalīsies viņas festivālā?

Lūk, piecas lietas, par ko Intars Busulis apjūsmo Laimu Vaikuli!

Laimas mūžīgā jaunība

 “Tieši tāda ir Laimas būtība! Viņa ir tikpat jauna, kā pirms gadiem desmit, divdesmit. Viņa ir jauna ne tikai vizuāli, bet arī sirdī. Mēs visi novecojam, bet, kā zināms, skaitums jau nāk no iekšienes, no cilvēka būtības. Viņa spēj mainīties, viņai piestāv mainīties. Lai gan būt modes dāmai ir nogurdinoši, tomēr viņa ir vienmēr priekšā modei. Laima iet līdzi laikam. Laimas gadi, Laimas pieredze – tā ir viņas rota.”

Laimas darba spējas

“Apbrīnoju, kā viņa spēj darboties! Viņa ir tik prasmīga, ka spēj savākt kopā tādu brīnišķīgu komandu, kura viņu saprot no pus vārda.

Laima arī mani iedvesmo. Mēģinājumos nav nekādas kafijas dzeršanas, tik jāskatās, kā tikt viņai līdz. Cilvēks ar milzu pieredzi, kas arī izraisa cieņu. Laima māk strādāt ar prieku. Nav strādāt smagi kopā ar viņu.”

Laimas patriotisms

“Viņa neaizmirst dzimteni. Viņas mīļākā dziesma ir “Sabile, Talsi, Kandava”, ar ko viņa noslēdz itin visus savus koncertus. Manuprāt, šis fakts daudz pasaka par Laimas mīlestību pret dzimteni. Arī tas, ka viņa uzņēmās rīkot festivālu “Rendez - Vous” Latvijā.”

Laimas humora izjūta

“Viņa nesatraucas par dzīves sīkumiem. Tas parasti ir mirklis, kas ir tā - starp citu -, bet smieklīgi. Man neizsakāmi patīk tas, ka Laima prot arī pasmieties pati par sevi.”

Laimas vienkāršība

“Tas ir latvietīgums, vienkāršība. Viņa saprot, no kurienes nākusi, neskatoties uz lielajiem panākumiem. Viņa vienmēr ir tāda bijusi. Nav skatījusies uz citiem no zvaigznes augstumiem. Arī attieksmē pret mani neesmu jutis, ka viņa tēlo zvaigzni. Viņas ieteikumi man ir palīdzējuši. Laima man ir mudinājusi nebaidīties no skatuves un saprast to, ka eju pareizajā virzienā. Laima savulaik ir pamainījusi arī daļēji manu skatuvisko tēlu.”

 

Slavenības tiekas Laimas Vaikules koncertā

gallery icon

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva