Linda Leen izdos labāko duetu dziesmu albumu "Divi"
Slavenības
2010. gada 11. novembris, 10:18

Linda Leen izdos labāko duetu dziesmu albumu "Divi"

Jauns.lv

Dziedātāja Linda Leen decembrī plāno izdot savu labāko duetu dziesmu albumu "Divi", informēja Linda Leen menedžmenta pārstāve Inga Oliņa.

Kā pirmais singls no decembrī gaidāmā albuma pie klausītājiem nonācis Linda Leen kopā ar dzejniekiem Jāni Elsbergu un Kārli Vērdiņu radītā latviskā versija vienai no slavenākajām "Mumiy Troll" dziesmām "Medvedica". Dziesmas "Medvedica" oriģinālo versiju Krievijas grupa savulaik sacerēja kinofilmai "Pohititeļi kņig". Režisora iecerē šai dziesmai vajadzēja sieviešu izpildītāju, tieši tāpēc grupas "Mumiy Troll" solists Iļja Lagutenko dziesmu "Medvedicu" 2004.gadā aicināja dziedāt divām Latvijas dziedātājām - Lindai Leen un Janai Key.

Kā atklāja Linda Leen, tāda žanra dziesmas, kāda ir Medvedica", krieviski skan ļoti sulīgi un izveidot šīs dziesmas latvisko versiju bija liels izaicinājums. "Man par pārsteigumu, tas izdevies pat izaicinošāks nekā oriģinālteksts. Katra valoda piešķir dziesmai īpašu skanējumu un katrs tulkojums ir jauns stāsts," pauda dziedātāja.

Lindas Leen labāko duetu albumā "Divi" tiks apvienotas populārākās Lindas Leen duetu dziesmas, kas radītas laika posmā no 2000.gada līdz pat šim gadam.

Linda Leen un Mumiy Troll "Medvedica LV"

Aila Ādamsone LETA, FOTO: no izdevniecības Rīgas viļņi arhīva