Noteiktas pirmās piecas Eirovīzijas finālistes
Slavenības
2011. gada 5. februāris, 23:10

Noteiktas pirmās piecas Eirovīzijas finālistes

Jauns.lv

Sestdien, 5. februārī, izskanēja "Eirovīzija 2011" nacionālās atlases pirmais pusfināls, kurā ceļazīmi uz finālu ieguva pirmās piecas dziesmas.

Tātad finālam skatītāju balsojumā kvalificējušās dziesmas “Hop” (“Blitze”), “You Are” (“Pieneņu vīns”) un “Don’t Stop The Dance” (Evija Sloka), savukārt žūrijas balsojumā – “Let It Be Me” (Jānis Stībelis) un “Daylight” (“D-family”).

Pusfināla koncertu tiešraidē no Latvijas Televīzijas studijas vadīja Uģis Joksts, Valters Frīdenbergs un aktrise Marija Bērziņa, bet dziesmu videoieraksti notika pagājušajā nedēļā, 27. un 28. janvārī, „NA studijā”. Pirmās trīs dziesmas, kas kvalificēsies finālam, bija ar augstāko vērtējumu skatītāju telefonbalsojumā, bet nākamās divas dziesmas, kas kvalificēsies finālam – ar augstāko žūrijas novērtējumu.

Pirmajā pusfinālā sacentās dziesmas “Rough Enough” (Ģirts Zebuliņš un Atis Zviedris), “Daylight” (“D-family”), “Let Me Be” (Sabīne Berezina), “It’s Not Easy” (Dace Upīte un Nikolajs Puzikovs), “Love Is Like An Aeroplane” (LieneCandy), “Don’t Stop The Dance” (Evija Sloka), “Walking On My Tiptoes” (Ineta Rudzīte un Uldis Timma), “You Are” (“Pieneņu vīns”), “Let It Be Me” (Jānis Stībelis) un “Hop” (“Blitze”).

Atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē notikusi atgriešanās pie diviem pusfināliem, otrais pusfināls gaidāms pēc nedēļas, sestdien, 12. februārī plkst. 21:20. Arī nākamajā kārtā piedalīsies 10 dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam. Tās būs „Beautiful World” (Juris Ludženieks), “Look Back At Me Again” (Elīna Krastiņa-Grence), “Live On” (Oksana Ļepska), „Banjo Laura” (Lauris Reiniks), „Upside Down” („Triānas parks”), „Magnet” (Dace Upīte), „Positively Thinking” (“Crazy Dolls”),  “Angel In Disguise” („Musiqq”) „Cinderella” (Ivo Grīsniņš-Grīslis) un „Summer Night” (“The Secretz”).

Jaunums nacionālajā atlasē ir izaicinājuma kārta, kas LTV1 ēterā būs 19. februārī plkst. 21:20. Tajā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Nacionālās atlases fināls notiks 26. februārī Ventspils teātra namā „Jūras vārti”.

Vita Zvaigznīte / Foto: publicitātes