Kāpēc šķiras slavenību saskanīgie pāri
Slavenības
2011. gada 12. februāris, 06:45

Kāpēc šķiras slavenību saskanīgie pāri

Jauns.lv

Pērn par šķiršanos paziņoja daudzi saskanīgi pāri, par kuriem domājām, ka viņu ģimenes dzīvē viss ir ideālā kārtībā. Laulību šķiršana slavenību aprindās 2010. gadā izvērtās teju par epidēmiju.

Eva Longorija un Tonijs Pārkers

Seriāla Bīstamās mājsaimnieces aktrise Eva Longorija (35) un basketbolists Tonijs Pārkers (28) kāzas nosvinēja Parīzē 2007. gada jūlijā. Abi bija nešķirami, visur gāja kopā, un radās iespaids, ka pāris pavisam noteikti ir viens no saticīgākajiem Holivudā. Eva regulāri apmeklēja Sanantonio Spurs spēles un aktīvi juta līdzi vīra komandai spēles laukumā. Savukārt Tonijs bieži mēdza doties sieviņai līdzi iepirkties. Pēc trim saticīgā laulībā nodzīvotiem gadiem, 2010. gada novembrī, Eva iesniedza šķiršanās prasību, kā iemeslu minot Tonija neuzticību. Viņa dzīvesbiedra mobilajā telefonā atradusi ļoti interesantu un pikantu saraksti ar kādreizējā Sanantonio Spurs aizsarga Brenta Berija sievu Erīnu Beriju. „Eva ir ļoti apbēdināta par notikušo, taču ne salauzta. Viņa vēlas, lai katrs redz, ka viņa mīl savu vīru,” pastāstīja kāds Pārkeru ģimenes draugs.

Britu prese pēc tam nāca klajā ar vēl kādu pikantu atklājumu — ka Erīna Berija nav bijusi vienīgā Tonija Pārkera sarakstes draudzene. Esot arī vēl kāda 19 gadu veca angļu meitene Sofijas Egelere, kas nav kautrējusies visai pasaulei atklāt saraksti ar basketbolistu. Vai tiešām francūzis laulībā ar daiļo dzīvesbiedri jutās tik vientuļi, ka bija nepieciešams angļu tīnei sūtīt puskailas paša fotogrāfijas? „Gribi, aizsūtīšu tev vēl seksīgākas bildes?” — viņš īsziņās rakstīja Sofijai. Pārkers ar meiteni iepazinies Londonā laikā, kad pavadīja tur brīvdienas un atpūtās kopā ar Londonas Arsenal spēlētāju Bakari Sanju. „Tonijs centās mani savaldzināt praktiski jau no pirmās mūsu iepazīšanās minūtes, turklāt visu laiku teica, ka mīlot mani,” stāsta Sofija. „Mēs aizbraucām uz naktsklubu kopā ar viņu un vēl diviem puišiem. Ap vieniem es gribēju doties mājās, bet Pārkers izskrēja uz ielas un centās mani pierunāt, lai nebraucu prom. Starp citu, man nebija ne jausmas, ka viņš ir Evas Longorijas vīrs.”

Tonijs gan apgalvo, ka viņam nav bijis „fiziska kontakta” ne ar Erīnu, ne Sofiju.

Kristina Agilera un Džordans Bretmens

Pirms dažiem gadiem Elenas Dedženeresas sarunu šovā dziedātāja Kristina Agilera (30) dalījās veiksmīgas laulības noslēpumā un teica, ka viņu attiecībās kaisli palīdzot saglabāt „kailās svētdienas”, kad abi ar vīru Džordanu Bretmenu (33) pa māju staigājot pliki un izspēlējot dažādas rotaļas ar pārģērbšanos guļamistabā. Pērn izrādījās, ka viņu romantiskās jūtas ir apdzisušas. Draugi atzina, ka abi aizvien viens otru mīlot, taču esot pazudusi kaisle un viņi drīzāk viens otru uztverot kā labus draugus. Augustā Kristina ierosināja atpūtas braucienu uz Itāliju, lai atjaunotu kaisli abu attiecībās, taču tas nepalīdzēja. Pēc pieciem laulībā nodzīvotiem gadiem viņa pieņēma lēmumu šķirties.

Tagad Kristinai līdzās jau ir cits puisis. Mets Ratlers strādāja par asistentu filmas Burleska uzņemšanas laukumā un vienmēr centās būt Agileras tuvumā. Viņi ir pazīstami jau nepilnu gadu un šobrīd šķiet nešķirami, puisis kā ēna seko dziedātājai uz visiem jaunās filmas reklāmas pasākumiem, pirmizrādēm un balvu ceremonijām. Kristina strikti noliedz, ka pirms tiesā iesniegtās šķiršanās prasības viņu būtu saistījušas romantiskas attiecības ar kādu citu vīrieti. Ar Metu viņa filmēšanas laikā kļuvusi par labiem paziņām, vienkārši draugiem. Romantiskās jūtas uzplaukušas vēlāk.

Kortnija Koksa un Deivids Ārkete

Seriāla Draugi aktrise Kortnija Koksa (46) un filmu Kliedziens aktieris Deivids Ārkete (39) radīja iespaidu par ļoti harmonisku pāri — kā cilvēki, kas viens otrā atraduši savu īsto otro pusīti. Koksa un Ārkete satikās 1996. gadā filmas Kliedziens (Scream) uzņemšanas laukumā un trīs gadus vēlāk apprecējās. 2004. gadā pasaulē nāca viņu meitiņa Koko. Kortnija ir publiski stāstījusi par vairākiem spontānajiem abortiem, ko viņai pirms tam nācies piedzīvot. Viņa arī atklāti runājusi par abu laulības problēmām un to, ka apmeklējuši terapijas kursu, lai tiktu ar visu galā un saglabātu ģimeni. 2006. gadā Koksa bija ļoti optimistiski noskaņota par nākotni, taču 2010. gadā pāris publiski paziņoja, ka šķiras. Izmisušais Ārkete vēlāk atzina, ka pie šķiršanās novedis viņa brieduma trūkums un atsvešināšanās intīmajā dzīvē.

Sandra Bulloka un Džesijs Džeimss

Aizvadītajā gadā aktrise Sandra Bulloka (46) piedzīvoja gan skaistākos, gan arī vismurgainākos brīžus savā dzīvē. Astoņas dienas pēc Oskara balvas par tēlojumu filmā Aklā puse (The Blind Side) saņemšanas Sandra uzzināja par vīra Džesija Džeimsa (41) neuzticību. Lai arī aktrise jutās dziļi satriekta, ka šādas ir viņas piecus gadus ilgās laulības beigas, Bulloka atradusi jaunu mīlestību. Viņas dzīvē ir cits puisis — mazais adoptētais dēliņš Lūiss, par kuru viņa pasaulei atklāja aizvadītā gada aprīlī. Mēnesi pēc sāpēm, ko sagādāja krāpnieks un trīs bērnu tēvs Džesijs Džeimss.

Džims Kerijs un Dženija Makartija

Pēc pieciem kopā pavadītiem gadiem komiķis Džims Kerijs (49) un aktrise un modele Dženija Makartija (38) paziņoja, ka nolēmuši iet šķirtus ceļus. Pāris par to informēja savos mikroblogos sociālās saziņas vietnē Twitter, turklāt viens otram veltot tikai tos labākos vārdus. „Es... vienmēr paturēšu Džimu savā sirdī,” rakstīja Makartija, kuras dēlam Evanam pa šiem gadiem bija izveidojušās brīnišķīgas attiecības ar mammas draugu Džimu Keriju. Arī komiķis nepalika atbildi parādā un savā mikroblogā rastīja: „Esmu pateicīgs par daudzajiem laimes brīžiem, ko piedzīvojām. Vēlu viņai to labāko!”

Hale Berija un Gabriels Obrijs

Aktrise Hale Berija (44) un frankokanādiešu modelis Gabriels Obrijs (35) sastapās 2005. gadā modes nama Versace rīkotā fotosesijā. Hale jau bija piedzīvojusi divas šķirtas laulības, pieredzējusi neuzticību no seksatkarīgā otrā vīra Erika Beneta. Par Gabrielu viņa kādā intervijā teica, ka nekad iepriekš nav jutusies tik harmoniski kā šajās attiecībās. Tomēr pērnā gada sākumā oskarotā aktrise un viņas draugs paziņoja, ka ir izšķīrušies. „Viņa ir un vienmēr būs viena no īpašākajiem un skaistākajiem cilvēkiem, ko jebkad esmu pazinis,” par Hali pēc šķiršanās teica Gabriels. Arī aktrise intervijās bijušajam draugam velta tikai labus vārdus. Vēl septembra Vogue izdevumā viņā izteicās, ka Obrijs ir „brīnišķīgs tēvs” un „neapšaubāmi īstais” vīrietis, ar kuru būtu varējusi radīt meitiņu Nālu (2,5).

Als un Tipere Gori

Lai arī 2000. gadā Als Gors (62) zaudēja prezidenta vēlēšanās un viņa sieva Tipere (62) ir ārstējusies no depresijas, šis pāris vienmēr pratis būt viens otram spēcīgs balsts jebkādās grūtībās. Taču 2010. gada jūnijā — pēc 40 laulībā nodzīvotiem gadiem — šie četru bērnu vecāki sniedza publisku paziņojumu par laulības šķiršanu. Viņu jūtas uzplauka vēl vidusskolas gados, bet nu „pēc ilgām un rūpīgām pārdomām” bija abpusēji pieņēmuši lēmumu šķirties.

Keita Vinsleta un Sems Mendess

2008. gadā, kad aktrise Keita Vinsleta (35) un režisors Sems Mendess (45) strādāja pie filmas Revolūcijas ceļš (Revolutionary Road), kas stāsta par izirstošu laulību, daudziem paziņām bija aizdomas, ka līdzīga situācija notiek arī šā pāra īstajā dzīvē. Taču, kad aizvadītā gada martā Vinsleta un Mendess patiešām paziņoja, ka šķiras, draugi jutās šokēti. „Ļoti skumji. Viņi vienkārši laika gaitā atsvešinājās viens no otra,” kāds no paziņām komentēja Keitas un Sema septiņus gadus ilgušo laulību. „Ir grūti būt [laimīgi] precētam, darbojoties šovbiznesā.” Piecus mēnešus pēc šķiršanās Keitu pirmoreiz sabiedrībā manīja kopā ar jaunu mīlestību — britu modeli Lūisu Dauleru.

Marks Pols Goselārs un Liza Anna Rasela

Pēc četrpadsmit laulībā nodzīvotiem gadiem pērn jūnijā par šķiršanos paziņoja arī seriāla Glābējzvans aktieris Marks Pols Goselārs (36) un Liza Anna Rasela (38). Pāris iepazinās seriāla uzņemšanas laukumā 1993. gadā. Lizai bija epizodiska loma vienā no sērijām. Pāris salaulājās 1996. gadā, un viņiem ir divi bērni — septiņus gadus vecs dēls Maikls Čārlzs un četrarpus gadus veca meitiņa Āva Lorēna. Šķiršanās notikusi pēc abpusējas vienošanās, un pāris vienojies par kopīgu aizbildnību pār bērniem.

Šarlīze Terona un Stjuarts Taunsends

„Es nelaulājos baznīcā vai tamlīdzīgi, taču mēs esam precējušies. Mēs esam vīrs un sieva,” tā vēl 2007. gadā izteicās īru aktieris Stjuarts Taunsends (38) par savu draudzeni — aktrisi Šarlīzi Teronu (36). Lai arī Dienvidāfrikā dzimusī aktrise vienmēr akcentējusi, ka laulība „nav domāta viņai”, reiz Opras Vinfrijas sarunu šovā Šarlīze vaļsirdīgi atzina, ka Stjuarts ir „vislabākais, kas viņai dzīvē jebkad bijis”. Pēc deviņiem kopā nodzīvotiem gadiem pavisam klusu, bez skandāliem abi izšķīrās. Pēc izirušajām attiecībām Šarlīzi īsu laiku vienoja jaunas romantiskas jūtas ar filmas Ziemeļu zeme (North Country, 2005) kino partneri Džeremiju Renneru.

Mels Gibsons un Oksana Grigorjeva

Aktiera Mela Gibsona (55) un krievu pianistes Oksanas Grigorjevas (40) šķiršanās kļuvusi par neglītāko „netīrās veļas mazgāšanas” skandālu 2010. gadā. Abi cīnās par to, kuram pienāksies aizbildnības tiesības pār meitiņu Lūsiju. Atklātībā nonāca Gibsonu kompromitējoši sarunas ieraksti, Oksana tiesā iesniedza prasību par vardarbīgu izturēšanos ģimenē. Viņa apgalvoja, ka Mels viņu piekāvis, turklāt mēdzis iekaustīt pat seksa laikā un reiz draudējis ar ieroci.

Skārleta Johansone un Raiens Reinoldss

Holivudas zvaigžņu pāris Skārleta Johansone (26) un Raiens Reinoldss (34) pēc divu gadu ilgas laulības decembrī paziņoja par šķiršanos. Slavenību žurnāls People pērn Raienu atzina par seksīgāko vīrieti pasaulē.

„Pēc garas un rūpīgas apspriešanās mēs izlēmām darīt galu mūsu laulībai. Mēs uzsākām savas attiecības ar mīlestību, un ar mīlestību un draudzību mēs tās izbeidzam,” pāris paskaidroja oficiālajā paziņojumā. Skārleta un Raiens apprecējās 2008. gada septembrī kādā nomaļā kūrortā netālu no Vankūveras, Kanādā.

Pirms laulības ar Johansoni Reinoldss bija saderinājies ar kanādiešu dziedātāju Alanisu Moriseti.

Elizabete Hērlija un Aruns Najara

Pērn decembrī savā Twitter mikroblogā aktrise Elizabete Hērlija (45) paziņoja, ka ir aizgājusi no vīra — indiešu miljardiera Aruna Najara. Viņai esot cits!

Hērlija norādīja, ka no vīra izšķīrusies jau pirms vairākiem mēnešiem. Uz publisko atzīšanos viņu pamudinājis apstāklis, ka plašsaziņas līdzekļos bija nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā Hērlija skūpstās ar austrāliešu kriketa spēlētāju Šeinu Vornu.

Elizabete un Aruns apprecējās 2007. gadā, bet pēc trim laulībā pavadītiem gadiem klīda runas, ka bagāto indieti aizvien vairāk nogurdina un garlaiko Lizas dzīvesveids un nemitīgā apgrozīšanās Londonas „sabiedrības krējuma” aprindās.

Runas par nesaskaņām pāra attiecībās klīda jau vairākus mēnešus. Aruns daudz laika pavadījis biznesa komandējumos prom no sievas un daudz biežāk dzīvojis pie savas ģimenes Mumbajā, Indijā.

Gundega Oliņa, Gerda Ansone, Foto: Bulls Press