Sandis Ozoliņš ziedo bērniem
Slavenības
2011. gada 14. februāris, 08:15

Sandis Ozoliņš ziedo bērniem

Jauns.lv

Tirdzniecības centrā “Spice” atklāta ceļojošā fotogrāfiju izstāde un grāmata „Nosargā sapni”. Projekta labvēļa lomu uzņēmies hokeja kluba “Dinamo Rīga” kapteinis Sandis Ozoliņš.

Fotoizstādes un grāmatas „Nosargā sapni” aizbildņa lomu uzņēmusies Austrijas vēstniece Latvijā Hermine Poppeller un hokeja kluba “Dinamo Rīga” kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš ir arī grāmatas ievadvārdu autors. Atklājot izstādi viņš aicināja katram sevī atrast dzirksti labiem darbiem un aicināja ikvienu cilvēku palīdzēt bērniem. Pasākumā viņu pavadīja draudzene Anna Lieckalniņa. Abi pasākumā nevairījās izrādīt savas jūtas, viens no otra neatejot ne soli, ik pa laikam noslēpumaini sačukstoties un maigi apskaujoties.

Izstādes nobeigumā notika izstādīto fotogrāfiju izsole, kuru vadīja Radio Skonto programmu direktors Valdis Melderis. Sandis Ozoliņš iegādājās divas fotogrāfijas, kopā par abām nosolot 510 latus. Slavenais hokejists pasākuma beigās arī izsolīja savu kreklu ar autogrāfiem, kas viņam bijis mugurā 6. oktobra spēlē pret NHL komandu Fīnikas „Coyotes”. Sākuma cena par vērtīgo lietu bija gana augsta – 1000 latu, visticamāk tāpēc pagaidām tas palika neizsolīts, bet iespējams tas tikšot piedāvāts izsolei kādā no “Dinamo Rīga” nākamajām spēlēm. Jāpiebilst, ka visi ienākumi no izsoles tiks ziedoti “SOS bērnu ciematu” ģimenēm un to atbalstam.

Izstāde un grāmata tapušas sadarbojoties “Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijai” un “Fotokluba SIENA” fotogrāfiem - Evitai Dzanuškānei, Uldim Krustam, Imantam Silkānam, Lienei Šneiderei un Mārtiņam Vanagam, kuri ar saviem darbiem aicina cilvēkus palīdzēt bērniem. Tieši bērni arī ir izstādes un fotogrāmatas galvenie varoņi, kuri zaudējuši vecāku gādību un savas jaunās mājas ir raduši “SOS bērnu ciematu” ģimenēs. Izstādes darbos un grāmatā, piecu fotogrāfu skatījumā, iemūžināti mirkļi no bērnu ikdienas un svētkiem 2010. gada vasarā. Izstāde “Nosargā sapni” no 12. februāra būs apskatāma Rīgā, tirdzniecības centrā “Spice”, bet vēlāk dosies uz Jelgavu, Bausku un Valmieru. Savukārt grāmata – “Nosargā sapni” - pieejama Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā.

Kasjauns.lv, Foto: Mārtiņš Ziders