Trakāk nekā seriālā! Kāpēc Zeltiņas meitai ir attiecības ar vecāku vīrieti?
Slavenības
2011. gada 8. marts, 06:30

Trakāk nekā seriālā! Kāpēc Zeltiņas meitai ir attiecības ar vecāku vīrieti?

Jauns.lv

Aktrises Agneses Zeltiņas (39) nesen pilngadību sasniegusī meita Marija Romija Zeltiņa (18) uzsākusi romānu ar 42 gadus veco uzņēmēju Intu Jansonu. Vai tas ir mātes un meitas attiecību loģisks iznākums?

Nu Marija Romija Zeltiņa sasniegusi 18 gadus un no meitenes izaugusi par skaistu dāmu. Gluži kā viņas mamma šādā vecumā.

Sabiedrība šokā. Vēl pavisam nesen Mariju Romiju varēja redzēt atveidojam pusaugu skolnieci „Zelta zivtiņas” priekšapmaksas kartes reklāmas rullītī, bet tagad simpātiskā jauniete ir kopā ar 24 gadus vecāku vīrieti. Vieni nosoda uzņēmēja Jansona aizraušanos ar tik jaunu meiteni, citi šīs attiecības uzskata par loģisku iznākumu pašas aktrises Agneses Zeltiņas dzīvesveidam. Jo nav noslēpums, ka viņas meitai Marijai nereti trūkusi mātes mīlestība un uzmanība, turklāt Marija augusi bez tēva, kura vārdu, starp citu, uzzinājusi tikai pirms dažiem gadiem. Vai tiešām ar savām jaunajām attiecībām Zeltiņas meita cenšas visu to kompensēt?

Par tēti uzzina tikai nesen

Marijas mamma Agnese Zeltiņa pirms divdesmit gadiem.

Agneses Zeltiņas meita augusi bez tēva. Un līdz šim ilgus gadus palika neatbildēts jautājums, kas tad ir seksīgākās latviešu aktrises meitas tēvs. Tika izteikti dažādi minējumi, viens no tiem — Marijas Romijas tēvs esot cittautietis. Tomēr ieviest skaidrību šajā lietā aptuveni pirms gada papūlējās Marija pati, ievietojot savā draugiem.lv profilā fotogrāfijas, kurās viņa ir redzama kopā ar kādu vīrieti. Foto galerijas nosaukums vēstīja: „Tētuka meitiņa”, un tūlīt arī atradās zinoši ļaudis, kuri apstiprināja — fotogrāfijā redzamais Ričards Binde patiešām esot Marijas tēvs, un šo radniecību meita atklājusi tikai salīdzinoši nesen.

Vēlāk gan meitene par šā fakta nākšanu gaismā prieku neizrādīja un pat centās labot savas atklātības sekas, tomēr notikušais ļāva vaļu dažādām baumām un zinātāju stāstiem — kaut arī Bindem tagad ir ģimene un bērni, Marijas mamma Agnese vēl tikai pirms dažiem gadiem mēģinājusi šajās attiecībās iejaukties. Meita par šādām mammas izdarībām nav bijusi sajūsmā un pat kaunējusies par to, taču apstiprinājums šīm runām nav gūts.

Zeltiņai bērniem pietrūkst laika

Jāatzīst, ka arī pati Agnese Zeltiņa karjeras dēļ bieži meitai nav veltījusi pietiekami lielu uzmanību. Piemēram, kad starp Zeltiņu un ievērojami jaunāko režisoru Miku Ozoliņu uzplauka mīla, aktrise daudz laika pavadīja pie kopīgiem projektiem. Abi devās uz Ameriku, lai radītu filmu „Es gribu tavu meiču”, un, kamēr māte ar draugu strādāja Amerikā, Marijai Romijai jau 15 gadu vecumā nācās dzīvot patstāvīgu dzīvi. Tiesa, meiteni ik dienu apraudzīt nāca vecmāmiņa — teātra zinātniece Guna Zeltiņa, savukārt pati Agnese aizņemtības dēļ nevarēja ierasties pat uz meitas 9. klases izlaidumu. Svētkos Mariju sveica viņas vecmāmiņa un mammas jaunākā māsa Lauma Valeine ar meitiņu Līvu.

Būt par mammu Agnesei nesanāk arī savam jaunākajam dēliņam Robijam (8), kam nu ir astoņi gadi. Mazais zēns pēdējos pāris gadu dzīvo Maskavā ar tēti Aleksu Dubasu, kas ir Maskavas radiostacijas „Sudraba lietus” dīdžejs. Zeltiņa ar Dubasu apprecējās 2001. gada 1. septembrī Siguldas Romas katoļu baznīcā. Viņi iepazinās tā paša gada maijā, bet abu kopdzīvei bija lemti vien nepilni pieci gadi.

Daudziem radies jautājums, kāpēc dēls Robijs nedzīvo kopā ar mammu, bet gan mitinās Maskavā. Šo situāciju nekomentē nedz Zeltiņa, nedz arī puisēna tēvs Dubass. Zināms vien, ka tēvs par puisēnu ļoti rūpējas un pats vēlējies dēlu audzināt, tāpat Robijs, kad ciemojas Latvijā, ar māti sarunājoties krievu valodā, jo latviešu valodu Maskavā ikdienā nedzird. Iespējams, Agnese bijusi pārāk aizņemta ar karjeru un savu privāto attiecību risināšanu, tāpēc nav uzstājusi uz dēla audzināšanas tiesībām. Taisnība gan — Zeltiņa un Dubass pēc šķiršanās saglabājuši labas attiecības.

Agneses Zeltiņas spožāko tērpu tops

gallery icon
20
Vēl nesen Zeltiņas meita Marija Romija attēloja skolnieci reklāmas seriālā.

Mēģinājumi iet mātes pēdās

Protams, laikā, kad Agnese nefilmējās Krievijā vai ASV, bet dzīvoja Latvijā, aktrise bija kopā arī ar meitu un kopā apmeklēja arī dažādus pasākumus. Šķita, ka toreiz Marijai patika nokļūt sabiedrības krējumā un būt uzmanības centrā, taču viņa noliedza, ka varētu iet mātes pēdās.

Tiesa gan, aktrises karjerā šādas tādas aktivitātes gan viņa mēģināja. Pirmā loma Marijai bija pirms desmit gadiem — viņa kopā ar mammu spēlēja režisora Alvja Hermaņa iestudētajā izrādē „Vilkumuižas jaunkundzes”. Bet, kad Marija vēl dzīvoja Maskavā, kur pašlaik mitinās Agneses Zeltiņas bijušais vīrs Alekss Dubass ar dēlu Robiju, meitene piedalījās neskaitāmās fotosesijās un apmeklēja arī filmu, reklāmu un seriālu kastingus. Reiz viņai pat piedāvāta loma kādā Krievijas seriālā, tomēr Marija dažādu apstākļu dēļ tajā nepiedalījās. Vairākas atlasas Marija apmeklēja arī Latvijā — aktrises meita piedalījās „Zelta zivtiņas” reklāmas seriāla „Būs par ko parunāt!” jauno dalībnieku atlases konkursā, kur izpildīja enerģisku deju, bet diemžēl šī atlase vainagojās ar filmēšanos tikai vienā reklāmas sērijā. Tāpat Marija Romija pretendēja uz lomu pašmāju populārākajā seriālā „UgunsGrēks”.

Pēc kāda laika Zeltiņas atvase vairs nebija tādā sajūsmā par preses uzmanību, un zinātāji mēļoja — Marijai esot apnikusi viņai un viņas mātei pievērstā uzmanība, tāpēc nolēmusi mammas kompānijā tik bieži ļaudīs neiziet.

Agnese Zeltiņa ir viena no izskatīgākajām latviešu aktrisēm, tāpēc sabiedrība vienmēr ar interesi sekojusi līdzi Agneses dzīves līkločiem. Tagad uzmanības lokā nokļuvusi viņas meita Marija.

Marija ar jaunajām attiecībām lepojas

Tagad vidusskolniece Marija Romija Zeltiņa pasākumus apmeklē citā kompānijā — 42 gadus vecā uzņēmēja Inta Jansona sabiedrībā. Uzzinot, ka nupat 18 gadu vecumu sasniegusī meitene ir kopā ar vīrieti, kuram pašam ir bērni viņas vecumā, daudzi jutās patiesi pārsteigti. Psihologi šādu attiecību modeli bieži tulko kā meitenes ilgas pēc tēvišķās mīlestības, kas šajā gadījumā pat būtu diezgan ticams izskaidrojums, jo lielāko savas dzīves daļu Marija patiešām pavadījusi bez tēva.

Tomēr Jansona aizraušanās ar tikko pilngadību sasniegušo vidusskolnieci šķiet pārsteidzoša, ņemot vērā faktu, ka uzņēmējs ir Marijas tēva Ričarda Bindes labs draugs un, tieši ciemojoties pie tēta, Marija iepazinusies ar Intu Jansonu. Pati Marija Zeltiņa savas jaunās attiecības publiski nekomentē, aizbildinoties, ka tas ir pārāk privāti, tomēr meitenes skolasbiedri saka pretējo — aktrises meita vētraino romānu ar 24 gadus vecāko uzņēmēju nebūt neslēpj un pat lepojas ar turīgo kavalieri. Attiecības attīstoties ļoti strauji, jo nu jau pārītis uzsācis kopdzīvi Mežaparkā kādā privātmājā.

Skolas biedri Mariju raksturo kā mērķtiecīgu meiteni, kura jau sen apzinājusies, ko vēlas, — viens no šādiem mērķiem bijis arī turīgs vīrietis. Arī Marijas mamma Agnese laiku pa laikam šokējusi sabiedrību, sākumā saejoties ar krietni jaunāko Miku Ozoliņu, bet vēlāk ievietojot iepazīšanās sludinājumu kādā interneta lapā, kur mēģinājusi iepazīties ar turīgiem ārzemniekiem. Galu galā izrādījies, ka tas bijis tikai eksperiments, kas veikts Agneses jaunās lomas dēļ, un „nozvejot” vīriešus internetā neesot Zeltiņas mērķis.

Zeltiņa tusē

gallery icon
13

Pašlaik aktrise par meitas attiecībām runāt nevēlas, jo tā esot „ģimenes iekšējā lieta”, bet Marija Romija pirms pāris gadiem kādā intervijā apgalvoja, ka dzīvojot pēc mammas principa — „es nezinu, kas ar mani rītdien notiks”. „Dzīvoju pēc principa: ja arī kaut ko izvēlēsies nepareizi, tāpat dzīve tevi iesviedīs tur, kur tev ir jābūt. Nākotne ir neparedzama, plāni mainās. Kā mamma saka: „Es nezinu, kas ar mani rītdien notiks!” Arī man tas šķiet satraucoši,” savā 9. klases izlaidumā teica Marija Romija Zeltiņa.

Agnese Zeltiņa ar meitu izsakās par filmu „Krēsla. Jauns mēness”

Agnese Zeltiņa ar Dāvi Kolbergu šovā „Zvaigžņu lietus”

 

Ligita Eglīte/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva