Ingrīda Latimira (Ūdre), pateicoties vīram, uzplaukusi kā roze
Slavenības
2011. gada 25. marts, 12:11

Ingrīda Latimira (Ūdre), pateicoties vīram, uzplaukusi kā roze

Jauns.lv

Kopš bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira (Ūdre) (52) vairs nav politikā, viņa atzīst, ka nu blakus vīram uzplaukusi kā koša roze. Viņa stāsta, kā uzsākusi uzņēmējdarbību un gatava studēt žurnālistiku.

­­

Pāris gadu pēc aiziešanas no politikas Ingrīda neko nedarīja. Taču nu atguvusies un atpūtusies, viņa pirmo reizi dzīvē nolēmusi izmēģināt spēkus pašas uzņēmumā — nodibinot zvērinātu revidentu kompāniju. „Latimirs un partneri”. Bet, tā kā Ingrīdas Latimiras vīram Gordonam Latimiram darbs ir Maskavā, Ingrīda joprojām dzīvo divās valstīs. Te viņa uzturas Rīgā, te — Maskavā.

Pirmais privātais bizness

Stāstot par savu kompāniju, Ingrīda Latimira cer, ka viņai nebūs kā tajā teicienā, ka pirmie kucēni ir jāslīcina! „Pagaidām jau nevaru sūdzēties, jo pirmajā uzņēmuma pastāvēšanas gadā man jau ir septiņi klienti. Beidzot nodarbojos ar savu profesionālo darbību — esmu taču zvērināts revidents,” lepojas Ingrīda.

Viņa stāsta, ka savā profesijā strādāt Maskavā neesot tik vienkārši, jo esot nepieciešamas dažnedažādas speciālas atļaujas un kvotas, tāpēc uzņēmumu nodibinājusi Latvijā. „Uzņēmumā bez manis vēl ir divas darbinieces, labas un strādīgas meitenes. Mēs esam sadalījušas darbus. Strādāju arī pati, jo, kā zināms, ja pats īpašnieks neko nedara, arī uzņēmumā nekas nenotiek. Tā ka vienmēr jātur roka uz pulsa un jākoordinē darbi. Darbs ir atbildīgs, tāpēc gan pati, gan meitenes apmeklējam kvalifikācijas paaugstināšanas kursus. Savu darbu vairāk uztveru kā hobiju. Tas nav obligāts, jo nav vienīgais iztikas līdzeklis, bet ir interesanti darboties savā profesijā,” skaidro Ingrīda, kas, dibinot savu uzņēmumu, saskārusies ar kādu problēmu. Uzņēmumu reģistrā nebija nomainīts Ingrīdas uzvārds — tur viņa ierakstīta kā Ūdre, lai gan 2009. gada 25. septembrī, apprecot Gordonu, viņa pieņēma vīra uzvārdu Latimira. „Sākotnēji man nepiereģistrēja uzņēmumu un pateica, ka ar tādu personas kodu ir cilvēks ar citu uzvārdu, lai gan pasi biju saņēmusi jau pirms diviem mēnešiem un vismaz četras reizes biju šķērsojusi Latvijas robežu,” piedzīvoto atminas Ingrīda.

Politikā neatgriezīsies

Politikā bijusī Saeimas spīkere bija darbojusies astoņus gadus, taču šobrīd Latimira pat nepieļauj iespēju, ka varētu atkal atgriezties tajā. Viņasprāt, politikā var iet vien tad, ja līdzās ir komanda, kas gatava strādāt vienotiem mērķiem un ideāliem. „Varbūt tas izklausās pēc patosa, bet, ja nav komandas, vislabākās idejas nav iespējams īstenot, it sevišķi mūsu sistēmā, jo mums ir parlamentāra valsts un ir jāatrod līdzīgi domājošie —  vismaz 51 balss.”

Ingrīda zina arī atbildi, kāpēc daudzi Latvijas iedzīvotāji pamet Latviju: „Maskavā šobrīd ir liela starpība ar Latviju, piemēram, nodokļu ziņā. Piemēram, ienākuma un sociālais nodoklis Latvijā ir 36%, bet Krievijā - tikai 13%. Starpība liela. Un te arī ir atbilde, kāpēc cilvēki brauc prom un meklē darbu citās valstīs? Jo citur cilvēkiem ir lielākas iespējas uzturēt ģimeni.”

Pateicoties vīram, uzplaukusi kā roze

Tagad Ingrīda Latimira jūtas laimīga un apmierināta ar savu ģimenes dzīvi, jo blakus ir gādīgs un mīlošs vīrs, arī abi dēli Aksels un Emīls, kuri dzimuši iepriekšējās attiecībās, izauguši lieli. Lai arī dēli jau patstāvīgi, mammai Ingrīdai viņi joprojām ir mazie puisīši. „Dēli man ir izauguši apdomīgi,” savas atvases slavē Ingrīda.

Kopš Latimira vairs nav politikā, viņa kļuvusi mierīgāka, un tas atspoguļojas arī vizuālajā izskatā. „Cilvēkam ir jābūt iekšēji harmoniskam. Ja nepārtraukti strādā stresainu darbu, tas skaidri redzams. Tagad man ir daudz vairāk laika sev, es varu izgulēties un sportot. Varu aizbraukt atpūsties, nevienam neprasot un nesakot. Dzīve ir vienkārši skaista,” apmierināta jūtas Ingrīda, piebilstot, ka viņai blakus ir tāds vīrietis, kura klātbūtnē var uzplaukt kā krāšņā roze. „Mans vīrieša ideāls ir mans vīrs,” koķeti nosaka Ingrīda.

Studēs žurnālistiku un apgūs franču valodu

Lai arī laimīgi precējusies, atvērusi savu privātuzņēmumu, Ingrīda nespēj apstāties. Viņa kaļ plānus septembrī Maskavas Universitātē uzsākt žurnālistikas studijas. „Mani interesē žurnālista psiholoģija un tas, kāpēc daudzas lietas notiek tā, kā tās notiek. Man gribas to saprast. Turklāt man bija iespēja apmeklēt šo žurnālistikas fakultāti, kas pamudināja mani mācīties. Tur ir ļoti labi mācībspēki un bibliotēka, savienota ar kongresa bibliotēku, kā arī pieeja Parīzes un Londonas bibliotēkām. Pašiem sava TV un radio studija. Nedomāju, ka es nākotnē rakstīšu, drīzāk varētu lasīt lekcijas,” nākotnes plānus atklāj Ingrīda, piebilstot, ka apņēmusies arī turpināt mācīties franču valodu.

Santa Sergejeva/Foto: Dmitrijs Kijonoks, Mārtiņš Ziders, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

­­