Latviešu aktieri filmējas Krievijas superseriālā
Slavenības
2011. gada 16. maijs, 08:37

Latviešu aktieri filmējas Krievijas superseriālā

Jauns.lv

Rīgas ielās un ēkās pilnā sparā norisinās Krievijas seriāla „Apgabala drāmas teātris” filmēšana. Visas četras seriāla sērijas tiks pilnībā uzņemtas Rīgā, turklāt kopā ar Krievijas kino zvaigznēm filmējas arī Latvijā populāri aktieri.

­­­

Krievijas brīvdienu seriālā piedalās populāri Krievijas kino un teātra aktieri, kā, piemēram, Jevgenijs Ciganovs, Aleksejs Serebrakovs, Aleksandrs Iļjins, Marija Maškova un Andrejs Merzlikins. Atbildīgā par Krievijas kino zvaigznēm filmēšanas laukumā ir Daugavpils teātra aktrise un latviešu seriālu zvaigzne Karina Lučiņina. Vaicājot aktrisei, vai nav savādi atrasties kameras otrā pusē, aktrise atzīst, ka arī šāda pieredze viņai ļoti noder. Turklāt ar Krievijas zvaigznēm strādāt esot tīrā bauda, jo krievu aktieri nav augstprātīgi, iedomīgi vai kaprīzi.

Piemēram, kad filmēšana norisinājās bijušajā policijas ēkā jeb tā sauktajā „stūra mājā”, kur padomju gados darbojās Valsts drošības komiteja, Krievijas aktieri pusdienu maltīti izvēlējās ieturēt nevis dārgos restorānos, bet kopā ar latviešu aktieriem filmēšanās laukumā. Vairākas krievu zvaigznes, kuras ir aizņemtas arī citos kino un teātra projektos, nemitīgi lido no Rīgas un Maskavu un otrādi. Piemēram, izcilais aktieris Aleksejs Serebrakovs nofilmējas savā epizodē uz lido atpakaļ uz Maskavu, jo viņš ir viens no pieprasītākajām Krievijas seriālu zvaigznēm.

Seriālā kopā ar Krievijas kino zvaigznēm filmējas arī pašmāju aktieri Ivars Kalniņš, Arnis Līcītis, Lauris Dzelzītis, Gundars Āboliņš, Uldis Anže, Jānis Paukštello, Gints Grāvelis, Indra Burkovska, Ainārs Ančevskis un vēl 80 Latvijā zināmi aktieri. Krievijas brīvdienu seriāla ar darba nosaukumu „Apgabala drāmas teātris” režisors ir Vladimirs Ščegoļkovs, izpildproducente ir Laima Freimane no „Screen Vision”.

Tieši, pateicoties Laimas sadarbībai ar Krievijas seriāla producējošo kompāniju, krievu seriāls tiek filmēts Rīgā. Krievijas seriāla veidotāji Rīgā vien iztērējuši 304 228 latus, šajā naudas summā ietilpst arī latviešu aktieru honorāri. Tiesa gan, pieredzējušajiem latviešu aktieriem kā Ivaram Kalniņam un Arnim Līcītim, kuri jau iepriekš filmējušies krievu seriālos, honorārs ir lielāks nekā tiem pašmāju aktieriem, kas filmējas pirmo reizi krievu projektā. Runājot par Krievijas seriāla filmēšanu Rīgā, tā izpildproducente Laima Freimane sarunā ar portālu kasjauns.lv stāsta: „Latvijā ērti filmēt, jo mazāki attālumi, interesanti ne tik redzēti objekti, filmēšanas grupa ir jaukta, kas arī ir zināms mākslinieciskais ieguldījums, kaut kas jauns un „svaigs”.” Krievijas 4 sēriju brīvdienu seriāla uzņemšanu Rīgā plānots pabeigt līdz šā gada Līgo svētkiem.  

Filmas kopējās izmaksas un budžets ir konfidenciāla informācija, taču kopējā summa esot iespaidīga. Seriāla producējošā kompānija ir „Всемирные Русские Студии” (Russian World Studios, RWS). Pasūtījumu izpilda „Forte Fortissimo Films” (Krievija) sadarbībā ar studiju „Boheme international” (Latvija). Krievijas seriāla filmēšanas laukumā strādā 20 kino ļaudis no Latvijas, bet no Krievijas tikai pieci. Latviešu kino industrijas speciālisti par to tikai priecājas, ka viņiem ir iespēja parādīt savas prasmes arī citas valsts kino veidotājiem.

Vēl ir iespēja ikvienam piedalīties seriāla filmēšanas tapšanā, pieteikties masu skatu filmēšanā 26. un 27. maijā k/n „Ziemeļblāzma”. Pieteikumus lūgums sūtīt uz adresi - liene@screenvision.lv norādot vārdu, uzvārdu, vecumu, apģerba izmēru, tālruņa numuru un vienu fotogrāfij­u pilnā augumā.

Santa Sergejeva/Foto: Juris Zariņš un Dmitrijs Kijonoks.